Rulada tiramisu – desert rapid si elegant
Rulada tiramisu
Rulada tiramisu
Rulada Tiramisu este un desert rapid si elegant, o prezentare frumoasa pentru celebrul desert italian.
Este o reteta foarte simpla, usoara, de tiramisu fara oua, pe care o poti pregati atat pentru a-ti satisface pofta de cava dulce, cat si pentru orice masa festiva sau de sarbatori.
Rulada Tiramisu este un desert rapid, fara coacere, ce va fi preparat in maxim 15 minute.
Crema moale si fina are doar mascarpone, zahar pudra, smantana pentru frisca si cafea. Piscoturile inmuiate in cafea se aranjeaza pe o foaie de copt sau o planseta de plastic, ce va permite sa o ridicati si sa modelati rulada.
Noi suntem fani tiramisu si nu refuzam o portie in orice combinatie ar fi.
Mai multe retete de tiramisu:
- 1. Tiramisu – reteta clasica
- 2. Tiramisu cu ciocolata
- 3. Tiramisu cu zmeura si matcha
- 4. cheesecake Tiramisu
- 5. inghetata Tiramisu
Tiramisu este un desert cu o istorie destul de recenta (a aparut pe la sfarsitul anilor 1960) in zona Treviso. Acesta a provocat imaginatia si dorinta tuturor de a-l reproduce.
Tiramisu este unul din cele mai populare deserturi pe tot mapamondul. Si, poate ca tinand cont de acest lucru, nu ar trebui sa ne mire faptul ca aceasta este una din prajiturile indragite de romani.
Revenind la reteta de rulada Tiramisu mi se pare ca este prezentarea este frumoasa si poate fi transformata in perioada sarbatorilor de iarna in „buturuga Tiramisu”.
Este un desert simplu, fara coacere, perfect pentru zilele in care nu vreti sa porniti cuptoarele. Mai multe retete de desert fara coacere veti gasi daca apasati aici.
Daca ati intalnit acest desert in multe moduri de prezentare, de la clasic, la cel cu fructe, in cupa sau pahar, eu cred ca daca este in forma de rulada este chiar mai frumos.
Sfaturi pentru rulada tiramisu:
- 1. Piscoturile se vor inmuia rapid, maxim 1 secunda, caci vor absorbi mult lichid, iar desertul nu va iesi perfect
- 2. cafea trabuie sa fie racita
- 3. crema se va intari dac sta in frigider
- 4. folositi smantana pentru frisca si crema mascrapone reci
- 5. crema mascarpone nu se inlocuieste cu alt tip de crema de branza – in acest caz veti face alta prajitura, nu tiramisu!
Modul de preparare este identic cu al prajiturii clasice, doar metoda de asamblare difera putin, iar eu va las mai reteta in format video, astfel incat sa va convingeti ca rulada Tiramisu este cel mai simplu, mai rapid , si unul din cele mai frumoase deserturi.
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru rulada Tiramisu.
Ingrediente:
30 piscoturi
350 ml cafea tare
1 lingurita cafea solubila
1 lingurita pudra de cacao pentru decor
Pentru crema:
500 g crema mascarpone
400 ml smantana pentru frisca 30% grasime
80 g zahar pudra
Mod de preparare rulada tiramisu:
Pentru inceput va las modul de pregatire in format video:
Rulada Tiramisu se face foarte usor si rapid.
Pregatire crema
Pentru inceput am amestecat crema mascarpone cu zaharul pudra, am turnat smantana pentru frisca treptat si am mixat in acest timp.
Am adaugat 50 ml cafea in care dizolvat nessul si am mixat inca 20-30 secunde.
Inmuiere piscoturi si aranjare pe foaie
Am inmuiat piscoturile in cafea timp de 1 secunda.
Apoi le-am pus pe o hartie de copt si le-am aranjat in 3 randuri a cate 10 piscoturi.
Asamblare
Am pus aproximativ jumatate din crema peste piscoturi si am nivelat.
Ajutandu-ma de hartia de copt am inceput sa rulez piscoturile pe lungime.
Am strans bine hartia si capetele.
Pentru siguranta, ca rulada sa ramana cat mai stransa, puteti sa o inveliti suplimentar in folie alimentara si sa strangeti capetele.
Servire
Am pus- o in frigider pentru minim 4 ore, apoi am decorat-o cu restul de crema si am presarat pudra de cacao.
Asa cum ati oservat rulada tiramisu se pregateste in maxim 15 minute.
Va trebui sa va inarmati cu ptina rabdare, sa o lasati macar 4 ore in frigider.
La noi nu a rezistat 24 de ore, ceea ce va demonstreaza ca este si foarte gustoasa.
Sper ca o veti incerca si voi curand.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.