RETETE RECENTE

BISCUITI SARATI SIMPLI

August 31, 2017 | CATEGORIA

Biscuiti sarati simpli, reteta de baza, pot fi folositi pentru a realiza acele aperitive mici tip amuse bouche pentru mesele in familie sau petrecerile cu prietenii. Pot fi serviti cu orice tip de crema de branza, de peste, pasta de ou, gucamole si foarte, foarte multe altele – in functie de inspiratie si gusturi.

Putem modifica reteta adaugand condimente ce pot influenta gustul, dar si ingrediente precum parmezan, masline feliate sau verdeturi proaspete.

INGREDIENTE:

(pentru 24-30 buc)

120 g faina

1 varf cutit sare

putin piper proaspat macinat

1 ou

50 g unt la temperatura camerei

 

PREPARARE:

Pentru a pregati aluatul punem toate ingredientele intr-un bol. Amestecam pana omogenizam si framantam aluatul pana devine neted si nu se lipeste de maini.

 

Il lasam in frigider 1 ora, apoi il intindem in foaie subtire de 2-3 mm si decupam diverse forme. Le punem in tava de copt sau in forme mici de tarte si le transformam in cosulete. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-13 minute (in functie de puterea cuptorului), astfel incat la final sa fie aurii  (foarte deschisi la culoare) pe fund si albi la suprafata.

 

Se pregatesc usor, asa ca nu ezitati sa incercati.

Daca va place reteta sper sa o distribuiti si sa imi trimiteti o poza cu ce ati pregatit.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *