SALEURI CU BRANZA DE VACI

May 24, 2014 | CATEGORIA

saleuri-cu-branza-de-vaci

Saleuri cu branza de vaci si un topping cu seminte de chimen si sare de mare sunt perfecte langa un pahar de bere cand ne intalnim cu prietenii la un joc de carti sau daca lenevim in fata televizorului. Foarte usor de pregtit si foarte gustoase, ne vor cuceri si pentru faptul ca raman moi cateva zile (cu conditia sa le pastram intr-o cutie care se inchide etans).

INGREDIENTE:

250g faina

250g unt la temperatura camerei

250g branza de vaci

1/2 lingurita sare

1 ou

Pentru topping:

1 ou

Chimen

Sare de mare

 

PREPARARE:

Pentru a realiza aluatul amestecam cu furculita si cu mana toate ingredientele, pana compozitia devine omogena – daca este moale nu va speriati, se va intari ulterior. Formam o minge, o invelim in folie alimentara si o lasam la frigider peste noapte.

saleuri-cu-branza-de-vaci-1

A doua zi intindem o foaie subtire de 3-5 mm.

saleuri-cu-branza-de-vaci-2

Taiem saleurile, le ungem cu ou batut si presaram chimen si sare de mare.

Le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade 20-25  min.

saleuri-cu-branza-de-vaci-3

Delicioase!

saleuri-cu-branza-de-vaci-0

 

Comentarii

  • Foarte interesanta reteta, o voi incerca in curand. Am insa o intrebare: pe lista ingredientelor oul apare doar la topping, insa in prima poza vad si un ou. Este si el pe aceasta lista?
    Multumesc de lamurire 🙂

    • diva in bucatarie

      Da, este si in compozitia lor! Multumesc pentru atentionare!

  • Foarte bune oricand!
    Aduc eu berea 🙂

    • diva in bucatarie

      😉

  • mirela

    branza de vaci proaspata sau sarata??

    • diva in bucatarie

      proaspata.

  • Laura

    Mi-a iesit o portie generoasa din cantitatile de mai sus. Ca sa nu zic ce bune au fost! Si nu am lasat aluatul peste noapte in frigider ci numai cateva ore. Ma grabeam. Foarte, foarte bune!

    • diva in bucatarie

      🙂

  • alina_z

    Untul se poate inlocui cu untura? Daca da, ce cantitate?

  • Silvia

    Azi am incercat aceasta reteta este deosebita, desi am incercat multe retete aceasta este cea mai buna. Multumesc mult pt reteta si multe felicitari

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *