Saleuri cu branza de vaci si seminte de chimen. Reteta saleuri cu branza de vaci. Saratele aerate si crocante
Saleuri cu branza de vaci si un topping cu seminte de chimen si sare de mare sunt perfecte langa un pahar de bere cand ne intalnim cu prietenii la un joc de carti sau daca lenevim in fata televizorului.
Foarte usor de pregatit si foarte gustoase, ne vor cuceri si pentru faptul ca raman moi cateva zile (cu conditia sa le pastram intr-o cutie care se inchide etans).
Saleurile cu branza de vaci sunt fragede si delicioase.
Reteta o am de la fina mea Delia, iar ea a preluat-o de la bunica ei.
Sunt extraordinar de gustoase si au facut furori printre toti prietenii mei , dar si printre fanii blogului.
Este una din cele mai simple retete de saratele/saleuri ce ies crocante la exterior, cu straturi pufoase la interior.
Reteta de saleuri cu branza de vaci este o reteta simpla, usor de pregatit. O poate realiza si un copil. singura problema pe care o ridica reteta consta in faptul ca timpul de pregatire este mare. Aluatul trebuie sa stea 12 ore in frigider.
Le-am facut de zeci de ori in ultimii 5 ani. Fie pentru zile de nastere, fie pentru serile de canasta sau serile in care baietii se uitau la meciuri.
Atunci cand aveti pofta sa rontaiti ceva puteti face o tava de saleuri de casa si problema este rezolvata. Saratelele crocante, savuroase, cu gust de branza si aroma de chimen sunt perfecte.
Sunt bune si de pus in cosul de picnic, sau pachet pentru excursiile cu masina prin tara. Saleurile cu aluat cu branza de vaci si chimen / saratelele cu branza de vaci nu se strica si pot fi pastrate cateva zile bune fara sa isi schimbe gustul sau textura.
Am vazut ca multi au copiat reteta fara sa specifice sursa. Nu stiu cum se face ca peste noapte toata lumea face saratele / saleuri fix cu cantitatile indicate de mine in reteta de mai jos si toti au reteta din familie, de la bunici sau matusi. Si, ca sa fie imitatia si mai mare le taie si ondulat, asa cum am facut eu.
Trecand peste acest amanunt, va las sa vedeti cat de usor se fac saleurile/ saratele cu branza de vaci:
INGREDIENTE:
250 g faina
250 g unt la temperatura camerei – min 80% grasime
250 g branza de vaci
1/2 lingurita sare
1 ou mediu sau mic
Pentru topping:
1 ou
Chimen
Sare de mare
Va las pentru inceput modul de preparare in format video:
Pentru a realiza aluatul amestecam cu furculita si cu mana toate ingredientele, pana compozitia devine omogena – daca este moale nu va speriati, se va intari ulterior. Formam o minge, o invelim in folie alimentara si o lasam la frigider peste noapte.
A doua zi intindem o foaie subtire de 3-5 mm.
Taiem saleurile, le ungem cu ou batut si presaram chimen si sare de mare.
Le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade 20-25 min.
Delicioase!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.
Multumesc pentru poza, Mari!
Comentarii
Foarte interesanta reteta, o voi incerca in curand. Am insa o intrebare: pe lista ingredientelor oul apare doar la topping, insa in prima poza vad si un ou. Este si el pe aceasta lista?
Multumesc de lamurire 🙂
Da, este si in compozitia lor! Multumesc pentru atentionare!
Foarte bune oricand!
Aduc eu berea 🙂
😉
branza de vaci proaspata sau sarata??
proaspata.
Mi-a iesit o portie generoasa din cantitatile de mai sus. Ca sa nu zic ce bune au fost! Si nu am lasat aluatul peste noapte in frigider ci numai cateva ore. Ma grabeam. Foarte, foarte bune!
🙂
Untul se poate inlocui cu untura? Daca da, ce cantitate?
In aceasta reteta untul este essential pentru gust.
Azi am incercat aceasta reteta este deosebita, desi am incercat multe retete aceasta este cea mai buna. Multumesc mult pt reteta si multe felicitari
Cum le-ați făcut crețe pe margini?
Am taiat cu un cutit ondulat pentru branzeturi
Bună,drojdie nu trebuie in această rețetă?Cresc și fără?
Nu trebuie!
Folosiți unt de 65 % sau 82% ? Mulțumesc.
Doar 80-82% grasime. Am adaugat acum in lista de ingrediente. Multumesc!