Saleuri cu branza de vaci

24 mai 2014Diva in Bucatarie

Saleuri cu branza de vaci. Saratele. Reteta de saluri. Cum faci saleuri. reteta de saratele cu branza de vaci. Saleuri.

saleuri cu branza de vaci diva in bucatarie v

Reteta simpla de saleuri cu branza de vaci — saleuri fragede, gustoase si usor de preparat, ideale pentru gustari sau picnic. Descopera ingrediente, pasi clare si sfaturi utile

Daca vrei o gustare delicioasa, usor de pregatit acasa si perfecta pentru alaturi de un pahar de bere sau pentru momente relaxante, saleurile cu branza de vaci sunt alegerea ideala. Reteta asta imbina untul, branza de vaci si o aroma delicata de chimen pentru un rezultat cu exterior crocant si interior pufos. In continuare gasesti ingredientele, pasii de preparare si cateva sfaturi practice pentru cele mai reusite saleuri.

Este una din cele mai simple retete de saratele/saleuri ce ies crocante la exterior, cu straturi pufoase la interior.

Sfaturi utile & observatii

  • Saleurile cu branza de vaci se pastreaza moi cateva zile daca le tii intr-o cutie etansa.
  • Se pot lua cu tine la picnic sau excursii, deoarece isi pastreaza gustul si textura.
  • Este una dintre cele mai simple retete de saleuri – poate fi realizata si de incepatori.
  • Taierea cu un cutit ondulat (pentru branzeturi) adauga un aspect decorativ marginilor.
  • Nu se foloseste drojdie in aceasta reteta — aluatul nu creste, ci devine fraged datorita proportiei de ingrediente.

De ce merita sa incerci reteta de saleuri

Saleurile astfel pregatite au un contrast placut: exterior crocant si interior moale, cu gust de branza si parfumul inconfundabil al chimenului.

Ele au cucerit multi dintre cititorii blogului si au devenit virale, fiind replicate de altii (uneori chiar cu aceleasi cantitati si mod de decupare).

 

Saleurile cu branza de vaci sunt alegerea perfecta atunci cand vrei ceva gustos, usor de preparat si care poate rezista cateva zile.

Incearca reteta, ajusteaza toppingul dupa gust si bucura-te de ele alaturi de cei dragi!

INGREDIENTE:

250 g faina

250 g unt la temperatura camerei – min 80% grasime

250 g branza de vaci

1/2 lingurita sare

1 ou mediu sau mic

Pentru topping:

1 ou

Chimen

Sare de mare

PREPARARE:

Va las pentru inceput modul de preparare in format video:

Pasul 1: Pregatirea aluatului

Amesteca cu o furculita si apoi cu mana toate ingredientele (faina, untul, branza, oul si sarea) pana obtii un aluat omogen.

Daca aluatul ti se pare moale, nu te speria — se va inchega ulterior. Formeaza o bila, inveleste-o in folie alimentara si las-o in frigider peste noapte (aproximativ 12 ore) pentru a obtine textura ideala.

saleuri-cu-branza-de-vaci-1

Pasul 2: Formarea si decorarea saleurilor

A doua zi, scoate aluatul si intinde-l intr-o foaie subtire, de 3–5 mm grosime.

Taie-l in forma de bastonase sau patratele. Unge suprafata saleurilor cu ou batut si presara chimen si flori de sare.

saleuri-cu-branza-de-vaci-2

Pasul 3: Coacerea

Asaza saleurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pastrand putin spatiu intre ele.

Coace in cuptorul preincalzit la 180 °C timp de 20–25 minute, sau pana devin usor aurii.

saleuri-cu-branza-de-vaci-3

Delicioase!

saleuri-cu-branza-de-vaci-0

Mai multe retete de saratele:

  1. saratele cu telemea
  2. biscuiti sarati cu ierburi

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Multumesc pentru poza, Mari!

saleuri

 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Foarte interesanta reteta, o voi incerca in curand. Am insa o intrebare: pe lista ingredientelor oul apare doar la topping, insa in prima poza vad si un ou. Este si el pe aceasta lista?
    Multumesc de lamurire 🙂

  2. Mi-a iesit o portie generoasa din cantitatile de mai sus. Ca sa nu zic ce bune au fost! Si nu am lasat aluatul peste noapte in frigider ci numai cateva ore. Ma grabeam. Foarte, foarte bune!

  3. Azi am incercat aceasta reteta este deosebita, desi am incercat multe retete aceasta este cea mai buna. Multumesc mult pt reteta si multe felicitari

Răspunde-i lui Alina MiclausAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *