Biscuiti sarati cu ulei de masline si ierburi

9 ianuarie 2019Diva in Bucatarie

Biscuiti sarati cu ulei de masline

Biscuiti sarati cu ulei de masline si ierburi de provence – crackers de casa – biscuiti aperitiv deliciosi, aromati si foarte gustosi. Se pastreaza perfect cateva zile daca sunt depozitati intr-o cutie sau un borcan care se inchide etans.

Merg de minune langa o halba de bere, dar si cu un vin bun cand avem la masa si cateva branzeturi.

Pot fi mancati si doar cand avem pofta de rontait ceva, ii luam cu noi in cosul de picnic sau intr-o excursie, asa cum o facem si cu alte preparate de tipul saratele, covrigei sau saleuri.

Putem sa ii punem pe masa langa diverse aperitive. Putem intinde pe ei un mousse de ton sau o crema de branza, dar sunt convinsa ca o sa va placa la fel de mult si daca vor deveni parteneri ai unui bol de supa crema.

Am pregatit in trecut si biscuiti simpli saratice au fost transformati in 3 feluri de apertiv alaturi de branza de capra dar si biscuiti sarati cu sunca si ceapa verde.

Mai am cateva idei de biscuiti sarati si abia astept sa le pun in practica.

Revenind la biscuitii cu ulei de masline si ierburi de provence as vrea sa va spun ca se fac foarte usor. Avand in vedere faptul ca nu am folosit unt aluatul nu are nevoie sa stea in frigider. Il putem lasa cateva minute dupa framantare, dar daca ne grabim foarte tare nu va fi o problema sa trecem imediat la fapte.

Putem sa taiem aluatul cu cutitul, cu stante speciale (cum am facut eu aici) sau ii decupam cu forme de biscuiti. Copiii se vor bucura mai tare sa gaseasca niste biscuiti in forma de floricele sau stelute.

Va las sa descoperiti ingredientele de care aveti nevoie si modul de preparare pentru biscuitii cu ulei de masline si ierburi de provence. Daca va plac sper ca o sa le faceti poze si mi le trimiteti. Le voi publica cu drag.

INGREDIENTE:

(24 biscuiti cu dimensiunile de 8*4 cm)

250 g faina

1 lingurita sare

1 varf cutit boia afumata

60 g parmezan ras fin

1 lingura ierburi de provence

piper proaspat macinat

1 ou

60 ml ulei de masline

30 ml apa rece

20 ml vin alb (sec)

PREPARARE:

Punem intr-un bol ingredientele solide si le amestecam. In alt bol amestecam oul cu apa si uleiul.

Turnam lichidele peste faina si amestecam, apoi framantam aluatul pana devine omogen si nu se lipeste de maini.

Il lasam 10 minute sa se odihneasca, apoi il intindem intr-o foaie cu o grosime de aproximativ 4 mm.

Taiem biscuitii, apoi ii punem in tava tapetata cu hartie de copt. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute (in functie de puterea cuptorului) sau pana devin usor aurii pe fund.

II scoatem si ii lasam sa raceasca pe un gratar. Cand se racesc ii mancam cu pofta.

Daca vreti sa ii pastrati acestia pot fi depozitati intr-un borcan sau o cutie care se inchide ermetic pentru 3-4 zile.

Dar nu rezistat atat, va spun sigur. Dispar unul cate unul, asa ca intr-o ora nu ramane nimic.

Am pregatit reteta si in varianta video. Va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *