MOUSSE DE TON

February 7, 2011 | CATEGORIA

Mousse de ton – Acest aperitiv l-am avut la masa festiva organizata de hotelul unde am fost in vacanta. Am aflat reteta si v-am adus-o si voua pentru a va incanta papilele gustative.

Este un aperitiv simplu, gustos, usor si rapid de pregatit. Reteta aceasta este fina, avem o crema fina, senzuala, usoara, placuta atat din punct de vedere al gustului, dar si al celor care o privesc. Decorul si modul de prezentare vor influenta decisiv alegerile noastre, asa ca avem grija sa facem din orice preparat banal un lucru sensational aducand putina culoare, contraste, texturi ce se imbina perfect in farfurie.

Nu se spune degeaba ca pofta vine mancand. Imediat cum incepem sa gustam acest mousse de ton vom simti nevoia sa mai cerem o portie. Nu stiu daca ati incercat pana acum combinatia de mai jos, dar va spun ca este una de senzatie ce merita toata atentia voastra.

Sunt sigura ca ati intalnit multe retete de mousse de ton. La fel de sigura sunt ca aceasta este una din cele mai bune, asa ca va las sa va convingeti incercand-o si voi.

Hanz ne-a pregatit in acea vacanta o multime de retete delicioase, asa ca nu am rezistat si l-am rugat sa intru putin in bucatarie sa vad ce urma sa ne pregateasca. Din pacate nu am pastrat toate pozele, dar am reusit sa postez rasolul de porc cu morcov, telina si mozzarella chiar in perioada in care eram cazati acolo.

Trecand peste toate aceste amintiri, va invit sa pregatiti si voi reteta acestui mousse de ton si apoi va astept impresiile. Daca veti distribui reteta eu va multumesc anticipat.

INGREDIENTE:

2 cutii de ton (in ulei de masline – cutie de 185 g)
4 fileuri de hamsii (in ulei)
30 g capere mici
2 linguri suc de lamaie
2 lingurite mustar
250 g mascarpone
paine neagra prajita – pentru servit
cateva frunze de baby spanac/ valeriana- pentru decor

PREPARARE:

Scurgem uleiul din conserva de ton. Taiem fileurile de hamsii foartemarunt, apoi clatim caperele.
Punem tonul, hamsiile, caperele intr-un castron cu zeama de lamaie, apoi le pasam cu mixerul vertical/ robot sau blender. Adaugam mustar si mascarpone si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Punem crema la frigider pentru 15 – 20 minute.
Intre timp taiem painea neagra in cercuri cu ajutorul unor forme sau chiar cu un pahar, apoi o prajim.
Punem spuma (mousse) de ton pe paine cu ajutorul unui sprit si decoram cu frunze de spanac.
Pofta buna!

Comentarii

  • Duminica am facut si eu acest mousse (fara hamsii si capere)si cu totii am fost ffff incantati de rezultat!
    Eu obisnuiam sa fac cu maioneza, dar varianta aceasta este mult mai delicioasa. Ma bucur ca te-am vizitat si am dat peste ea 🙂
    Multumesc, pupici!!!

    • diva in bucatarie

      Cu mare placere! Sper ca vei incerca si alte retete de pe site.

  • Cu siguranta o voi face, am de unde alege… :):**

    • diva in bucatarie

      Multumesc Angi.

  • roxana

    Pot pune ansoa in locul hamsiilor?
    Multumesc.

    • diva in bucatarie

      Va avea alt gust! Dar, poti incerca…

  • Sorina

    Buna !am respectat reteta dar mi.a iesit cam lichida compozitia.Ca as putea face in cazul asta?
    Mulțumesc

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *