Mousse de ton

7 februarie 2011Diva in Bucatarie

Mousse de ton

Mousse de ton

Mousse de ton este un aperitiv delicios.

L-am avut la masa festiva organizata de hotelul unde am fost in vacanta. Am aflat reteta si v-am adus-o si voua pentru a va incanta papilele gustative.

Este un aperitiv simplu, gustos, usor si rapid de pregatit. Reteta acestui mousse de ton este reteta unei creme de peste delicata, fina, senzuala, usoara, placuta atat din punct de vedere al gustului, dar si al celor care o privesc. Decorul si modul de prezentare vor influenta decisiv alegerile noastre, asa ca avem grija sa facem din orice preparat banal un lucru sensational aducand putina culoare, contraste, texturi ce se imbina perfect in farfurie.

Nu se spune degeaba ca pofta vine mancand. Imediat cum incepem sa gustam acest mousse de ton vom simti nevoia sa mai cerem o portie. Nu stiu daca ati incercat pana acum combinatia de mai jos, dar va spun ca este una de senzatie ce merita toata atentia voastra.

Sunt sigura ca ati intalnit multe retete de mousse de ton. La fel de sigura sunt ca aceasta este una din cele mai bune, asa ca va las sa va convingeti incercand-o si voi.

Hanz ne-a pregatit in acea vacanta o multime de retete delicioase, asa ca nu am rezistat si l-am rugat sa intru putin in bucatarie sa vad ce urma sa ne pregateasca. Din pacate nu am pastrat toate pozele, dar am reusit sa postez rasolul de porc cu morcov, telina si mozzarella chiar in perioada in care eram cazati acolo.

Trecand peste toate aceste amintiri, va invit sa pregatiti si voi reteta acestui mousse de ton si apoi va astept impresiile.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru mosse de ton:

INGREDIENTE:

2 cutii de ton (in ulei de masline – cutie de 185 g)
4 fileuri de hamsii (in ulei)
30 g capere mici
2 linguri suc de lamaie
2 lingurite mustar
250 g mascarpone
paine neagra prajita – pentru servit
cateva frunze de baby spanac/ valeriana- pentru decor

PREPARARE:

Scurgem uleiul din conserva de ton. Taiem fileurile de hamsii foartemarunt, apoi clatim caperele.
Punem tonul, hamsiile, caperele intr-un castron cu zeama de lamaie, apoi le pasam cu mixerul vertical/ robot sau blender. Adaugam mustar si mascarpone si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Punem crema la frigider pentru 15 – 20 minute.
Intre timp taiem painea neagra in cercuri cu ajutorul unor forme sau chiar cu un pahar, apoi o prajim.
Punem spuma (mousse) de ton pe paine cu ajutorul unui sprit si decoram cu frunze de spanac, valeriana sau ce aveti la indemana.
Pofta buna!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Duminica am facut si eu acest mousse (fara hamsii si capere)si cu totii am fost ffff incantati de rezultat!
    Eu obisnuiam sa fac cu maioneza, dar varianta aceasta este mult mai delicioasa. Ma bucur ca te-am vizitat si am dat peste ea 🙂
    Multumesc, pupici!!!

  2. Am incercat aceasta reteta,la fel cum am preluat multe alte retete de pe acest sait…multumesc pentru tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *