PASTE CU PESMET

January 11, 2019 | CATEGORIA

Paste cu pesmet este reteta copilariei pentru multi dintre noi. Simpla, ieftina, rapida si economica, reteta aceasta cucereste si seduce.

A fost folosita ca un inlocuitor pentru pastele cu nuca si este la fel de gustoasa si aromata. In mod normal se folosesc taitei mai lati pentru paste cu pesmet, dar putem sa le pregatim cu orice fel de tip de paste avem in casa.

Dealtfel, cand spui taitei cu pesmet, se ascut simturi din amintiri, ca o dovada a faptului ca mancarea cu care crestem ne influenteaza de multe ori gusturile si alegerile. Din cand in cand revin, te incarca emotional, apoi te lasa incet…

Nu stiu cum va fi copilul meu ca adult, dar sper din suflet sa simta si el aceleasi emorii si bucurii cand va veni vorma de o mancare banala precum cea de fata: paste cu pesmet.

Pentru noi pastele cu pesmet ajung mereu sa fie pregatite la cina. O cina dulce cu arome de scortisoara si portocale. in copilaria mea nu aveam parte tot timpul de portocale, dar mama avea grija sa pastreze bine coaja lor rasa in borcane cu zahar. Uneori punea si coaja de lamaie impreuna cu cea de portocale. Era prea putina si prea pretioasa pentru a nu fi pastrata.

Pentru reteta de paste cu pesmet am folosit pesmetul de casa pregatit de mine din painea veche.

Pentru aceasta reteta avem nevoie doar de paste, pesmet si zahar. Eu am completat aroma cu pudra de scortisoara si portocale. Acestea sunt optionale, puteti sa nu le folositi, dar ar fi mare pacat sa nu incercati sa aduceti aceste arome in farfurie.

Va las sa descoperiti modul de prepapare pentru pastele cu pesmet si va invit sa le incercati voi.

Am vazut ca poza pastelor cu pesmet a avut succes pe contul de Instagram. Va invit sa ma urmariti si aici, in story pun uneori retete in avans sau ce nu postez pe blog

INGREDIENTE:

300 g paste

50 ml ulei

150 g pesmet

50 g zahar pudra

1 lingurita coaja rasa portocale

1/2 lingurita pudra de scortisoara

PREPARARE:

Incingem uleiul, apoi adaugam pesmetul si il calim pana se rumeneste, fara sa se arda. Trebuie sa avem grija ca stratul de pesmet care este lipit de tigaie se va colora rapid, asa ca trebuie sa amestecam in  tigaie in acest timp. Totul va dura cam 4-5 minute la foc mic.

Cand s-a rumenit adaugam zaharul (pudra sau tos) si aromele preferate (scortisoara si coaja rasa de portocale) si luam de pe foc.

 

Cat timp calim pesmetul punem pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.

Scurgem bine pastele fierte, apoi le punem peste pesmet si amestecam pana cand sunt complet acoperite.

 

Mancam pastele cu taitei imediat, dar sunt bine si mai tarziu daca le pastram la temeratura camerei.

Insa, este bine sa pregatim paste exact cat avem nevoie. Nu pierdem mai mult de 10 minute pentru a pregati paste cu pesmet si astfel avem parte de ceva proaspat si delicios.

Va invit sa va abonati si la contul de You Tube pentru a fi la curent cu noutatile video

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *