fbpx

RETETE RECENTE

PASTE CU NUCA, STAFIDE SI MIERE

March 19, 2018 | CATEGORIA

 

Mi-am adus aminte de aceste paste cu nuca pe care le mancam cand eram mica. Pe vremea aceea nu puneam nici stafide, nici coaja de portocala, doar miere, nuca si zahar, fara sa calesc macar nuca. Erau preferatele mele, pentru ca aveam voie sa imi pun singura toppingul, in ce cantitate vroiam. Copilul din mine si-a mai dorit o portie de amintire si m-am servit…

Pastele cu nuca, stafide, miere si scortisoara nu au nevoie de o reteta speciala. Fiecare pune ce ii place si cat ii place. Altii inlocuiesc mierea de albine cu gem, soacra mea isi pune doar nuca si zahar, dar eu incerc sa adun intr-o banala farfurie de paste cu nuca gusturi, arome si parfumuri de prajitura. Pentru ca imi place sa am in farfurie o mancare gustoasa, echilibrata, delicioasa. Si, as vrea ca oricine incearca pastele acestea sa nu aiba senzatia ca a aruncat doar o mana de paste cu nuca si asta e tot. Daca vrem sa avem o reactie placuta de la cei dragi trebuie sa le oferim ceva bun, facut cu drag, iar rasfatul sa fie pana la capat.

Noi mancam adesea aceste paste pe post de cina. In perioada postului folosim paste fara oua si renuntam la mierea de albine sau o inlocuim cu sirop de artar. Dar, chiar si asa, daca nu mancam in general foarte dulce, o putem elimina complet.

Pastele aduc aportul necesar de energie, iar nuca contine multe complexe de vitamina B, Vitamina A si E, fiind si o buna sursa de minerale. Este perfecta in bucatarie cand pregatim dulciuri, dar in stare cruda nepoate ajuta la scaderea colesterului rau si cresterea celui bun.

Dar, nu o sa va plictisesc cu prea multe informatii, insa retineti ca in ciuda aparentelor, pe langa rasfatul culinar avem parte si de o mica doza de sanatate.

INGREDIENTE:

350 paste tip penne

200 g nuci tocate fin

1 mana de stafide

3 l apa

sare
3-4 lingurite unt/ unt de cocos/margarina

1/2 lingurita scortisoara + 1 bat scortisoara

coaja de portocala rasa

2 plicuri zahar vanilat

6 linguri zahar tos

miere de albine – optional- dupa gust

PREPARARE:

Fierbem pastele in apa clocotita cu sare, o lingura ulei si 1 bat scortisoara.
Cand sunt fierte le scurgem,  apoi adaugam 1 lingurita de unt/margarina in strecuratoare. Lasam sa intre puti in paste apoi le amestecam cu nucile tocate si rumenite in restul de unt/margarina, cu zahar vanilat, coaja de portocala, cateva stafide si un praf de scortisoara.

Stropim pastele cu miere, pudram cu zahar tos, punem restul de stafide si servim.

Pofta buna!

 

Multumesc, Nicoleta pentru poza! Arata asa de bine, ca m-ai convins sa pregatesc la cina pastele cu nuca 🙂

Comentarii

  • cristina

    am gasit reteta asta a ta si mi-am amintit ca si mama facea macaroane cu nuca, zahar si pesmet. o sa fac si eu dupa concediu ca acum e … periculos:))

    • diva in bucatarie

      f.bune!

  • gabriela

    da si mama mea ne facea acest desert …care era foarte gustos …si acum am sa-l fac si eu copiilor mei astazi …!!

    • diva in bucatarie

      Cu siguranta este una din acele lucruri care ne aduc aminte cu drag de copilarie…

  • elena

    dar mierea???!!

  • bim

    Si zahar Si miere?
    E cam gafa.. La fel cu cea cu cola in vin.
    Less is more-Si cantitativ, Si qualitative

  • Andreea

    Se face si cu quinoa!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *