Smoothie cu mango, banane si radacinoase

18 martie 2018Diva in Bucatarie

Smoothie cu mango, banane si radacinoase. Partea frumoasa este ca pentru un smoothie nu pierdem mult timp pentru pregatirea lui, dar nici pentru spalarea vasului in care este facut.

Smoothie cu mango, banane si radacinoase poate fi o idee perfecta pentru mic dejun. Satios, gustos, plin de vitamine, minerale si fibre, acest smoothie poate inlocui cu succes orice sandwich sau omleta ce obisnuieste sa stea pe masa in fiecare dimineata.

Partea frumoasa este ca pentru un smoothie nu pierdem mult timp pentru pregatirea lui, dar nici pentru spalarea vasului in care este facut.

Un astfel de smoothie poate fi pus intr-o cana sau pahar cu capac (eventual cu un pai) si il bem in masina sau pe drum spre birou.

Am ales pentru aceasta reteta o combinatie de sucuri si legume pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. In plus, toate acestea se pot cumpara oricand, pe tot parcursul anului le gasim in supermarketuri.

Mango, numit si „fructul fericirii” este un fruct plin de vitamine (E, C, B Si K) dar si minerale (potasiu, magneziu, fier, zinc), aminoacizi si antioxidanti.

Consumul acestuia ajuta la scaderea colesterulului, mentine tineretea pielii, ajuta in tratamentele impotriva stresului, previne oboseala si insmonia, normalizeaza tensiunea arteriala, are efecte diuretice si laxative, ajutand si la preventia impotriva cancerului de colon si a celui de san si are un indice glicemic mic.

Despre banane am mai scris si in alte postari. Sunt super-alimente ce ne furnizeaza energie, sunt o sursa importanta de vitamina B6 ce regleaza glicemia, ne ajuta sa ne relaxam.

Sunt perfecte pe post de antiacid natural, ajutandu-ne cand avem arsuri la stomac, cresc capacitatea de concentrare si sunt bogate in antioxidanti.

Morcovii, legume consumate pe tot mapamondul, sunt o sursa excelenta de vitamine (B1, B6, B2, K, A, PP) , saruri minerale, fibre, contin beta -caroten atat de important pentru sanatatea noastra.

Consumul de morcovi in stare cruda ajuta la prevenirea cancerului, a bolilor cardiace, reduce riscul de accident vascular celebral, ne mentine pielea tanara si ajuta la pierderea in greutate.

Pastarnacul, folosit in general pentru gatire, pentru gustul si savoarea ce o da supelor si ciorbelor, poate fi consumat si in stare cruda, folosindu-ne astfel de vitaminele continute (A, C, B1 si B2) si sarurile minerale din aceasta leguma.

Este un bun ajutor in cazul celor care au probleme de constipatie, dureri gastrice, enterolocolite, insomnii, anemie, diabet zaharat.

Faptul ca avem cateva legume tari, greu de mixat, bananele congelate, nu au fost o problema pentru noul meu ajutor in bucatarie: G21 Perfect Smoothie Vitality.

L-am primit de la magazinul online unadoua.ro pentru a-l testa pe o perioada de un an si pentru a va impartasi impresiile mele legate de acesta.

V-am lasat zilele trecute mai multe informatii despre acesta, despre puterea de rotatie si alte caracteristici, asa ca voi profita pentru a-l incerca pentru toata paleta de retete posibile.

Daca va tenteaza sa il achizionati, accesati link-ul acesta – veti gasi si alte produse ce va pot ajuta in bucatarie.

Reteta de smoothie cu mango, banane si legume radacinoase de mai jos are cateva indicatii legate de gramaje, dar in realitate nimeni nu are nevoie de ele.

Fiecare isi dozeaza cantitatea in functie de gusturi si preferinte. Chiar si apa se poate pune mai multa, pentru cei care prefera consistenta mai fluida.

Smoothie cu mango, banane si radacinoase este o surpriza placuta pentru gust, consistenta, pentru energia pe care o simti chiar daca nu ti-ai baut cafeaua.

Fructele dulci si zaharul din morcovi ne ajuta sa nu folosim absolut deloc indulcitori.

Acum va las sa descoperiti prima mea aventura cu G21 Perfect Smoothie Vitality.

INGREDIENTE:

1 mango mare copt

2 banane congelate

1 morcov mare (150 g)

1 radacina telina (80 g)

300 ml apa rece

Cum se face reteta de Smoothie cu mango, banane si radacinoase :

Punem fructele si legumele in vasul belderului  Adaugam apa, apoi „pornim aparatul ridicand clapeta pe care scrie „power”.

L-am lasat 2-3 secunde la turatia minima,, apoi putem creste turatiile de la minim la maxim in functie de cat de repede vrem sa pregatim smoothie.

In 30 secunde la turatie maxima obtinem cel mai fin smoothie.

In 30 secunde la turatie maxima obtinem cel mai fin smoothie.

Culoarea este frumoasa iar gustul absolut senzational. Au iesit aproximativ 700 ml de smoothie, asa ca l-am impartit cu mama mea.

M-a intrebat la sfarsit daca ii fac si maine inca unul.

Sper ca il veti incerca si voi, veti avea un mic dejun perfect, satios si gustos. Si nu uitati sa il impartiti cu cei dragi.

Daca va place reteta sper sa o distribuiti, ar fi pacat sa nu fie incercata si de altii.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *