Cornulete cu gem si nuca

18 aprilie 2024Diva in Bucatarie

Cornulete cu gem si nuca

Cornulete cu gem si nuca reteta diva in bucatarie A
Porții: 56 Portii

Cornulete cu gem si nuca

Reteta de cornulete cu gem si nuca, fragede de se topesc in gura. Cum  sa faci cornulete cu gem si nuca fragede si gustoase.

Cornulete cu gem de prune si nuca, reteta simpla si usor de facut.

Cornulete cu gem si nuca reteta diva in bucatarie b

Am folosit gem de prune, dar poti sa alegi orice tip de gem ai in casa.

In cazul in care gemul nu este foarte gros vei mari cantitatea de nuca.

Le poti umple si cu mac, rahat, marmelada sau visine.

Daca iti plac aceste cornulete cu gem si nuca iti las ca inspiratie si alte retete:

  1. Cornulete fragede cu untura si smantana
  2. Cornulete cu vanilie
  3. Cornulete cu nuca
  4. Cornulete de post cu aluat cu bors

Daca vrei sa faci cornulete cu gem si nuca fragede si delicioase, iti las cateva sfaturi utile:

  1. Folosesti faina alba superioara 000 Baneasa , ideala pentru deserturi.
  2. Nu framanti aluatul foarte mult, caci se va dezvolta reteteaua de gluten si cornuletele se vor intari dupa coacere.
  3. Nu ai nevoie de agent de dospire.
  4. Nu ai nevoie de zahar in aluat. Poti folosi cel mult un plic de zahar vanilat.
  5. Nu exagera cu aromele. Le folosesti in functie de tipul de gem ales.
  6. Tavalesti cornuletele prin zahar pudra cat sunt fierbinti, imediat cum le scoti din cuptor.

Cornulete cu gem si nuca reteta diva in bucatarie

Pentru inceput iti las reteta de cornulete cu gem si nuca in format video.

Mai jos gasesti explicatiile scrise pas cu pas.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/9 Ingrediente
  • Umplutura
  • Decor/ tapetare

Instrucțiuni

0/8 Instrucțiuni
  • Am pus faina in bolul unui mixer. Am adaugat un gram de sare, apoi untul rece, din frigider, taiat in cubulet. Am mixat pana am obtinut o compozitie cu textura nisipoasa.
  • Intr-un bol am spart un ou si l-am batut. Am adaugat extrasul de vanilie si smantana grasa si am amestecat pana s-a omogenizat.
  • Am turnat peste aluatul cu unt si am mixat pana s-a omogenizat. Nu am insistat pentru ca exista riscul ca aluatul sa se intareasca la coacere.
  • In acest moment este moale, asa ca la pliat intre maini si l-am invelit in folie alimentara. L-am pus la rece aproximativ o ora. In acest timp am macinat nuca si am amestecat-o cu gemul de prune.
  • Am scos aluatul din frigider, l-am impartit in patru. Am intins fiecare bucata astfel incat sa obtin un blat foarte subtire. Pentru ca toate cornuletele sa iasa egale am folosit o farfurie. Am indepartat surplusul. Il voi refolosi pentru a face cornulete. Cercul l-am taiat in sferturi, apoi fiecare sfert in jumatate.
  • Am pus umplutura de gem cu nuca in capatul exterior si am inceput sa rulez, apasand pe margini, ca sa nu iasa umplutura. Le-am aranajat astfel incat zona de imbinare sa fie dedesubt. Le-am copt in cuptorul preincalzit la 180° in jur de 15 min sau pana s-au rumenit usor.
  • Imediat cum le-am scos din cuptor le-am tavalit prin zahar pudra. Mi-au iesit doua tavi cu 56 cornulete.
  • Pana a doua zi nu a ramas nimic. Asta va doresc si voua! Spor la prajiturit! Puteti vedea cum am pregatit si cornulete fragede cu nuca.
Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *