Cornulete fragede cu untura si smantana
Cornulete fragede cu untura si smantana.
Cornulete fragede cu untura si smantana
Cornulete fragede cu untura si smantana fursecurile cele mai indragite.
Aceste cornulete fragede cu untura si smantana sunt cele mai iubite dulcegarii in preajma sarbatorilor sau evenimentelor din viata noastra, delicii fine, aromate si delicioase.
Se pregatesc foarte usor.
Umplutura poate fi aleasa in functie de gusturi sau ce aveti prin casa: rahat, gem, nuci, halva, ciocolata, mac.
Sunt perfecte si langa ceasca de cafea sau ceai.
Cornulete fragede cu untura si smantana am pregatit adesea si pentru cosul de picnic.
Le-am facut si pentru sarbatori, dar si pentru simplu motiv ca aveam pofta de ceva delicios.
Aceste cornulete fragede cu untura si smantana sunt nelipsite de sarbatori.
Nu exista sa nu am pe masa doua trei feluri de deserturi de acest gen.
Multe retete de cornulete:
Cornuletele fac parte din categoria fursecuri, asa ca va invit sa vedeti si alte retete de fursecuri, aici.
Bunica mea, in timpul razboiului si imediat dupa razboi, facea cornulete fragede cu untura fara oua.
Zaharul era obtinut cu greu.
Am inteles ca se descurcau si il foloseau ca moneda de schimb pentru alte alimente.
Erau evitate ouale in deserturi pentru ca acestea erau o raritate si ajungeau doar in mancare.
Exista multe retete de biscuiti fara oua, am si eu pe blog cel putin trei retete.
Ei bine, nici reteta acestor cornulete fragede cu untura si smantana nu are oua.
Si ies cornulete grozave. Cred ca toate gospodinele gatesc astfel de cornulete.
Fie doar cu untura, fie combinata cu smantana sau cornulete cu unt si smantana.
Reteta acestor cornulete cu untura si smantana este una din cele mai delicioase si mai bune.
Nu veti pierde mult timp cu pregatirea lor.
Din acest motiv, va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru cornulete fragede cu untura si smantana si va doresc spor la prajiturit.
Ingrediente cornulete fragede cu untura si smantana:
(pentru 36 buc)
120 g untura porc
120 g smantana
250 g faina + 120 g faina pentru masa de lucru
1 varf cutit sare
1 lingurita pasta de vanilie sau 1/2 lingurita esenta naturala vanilie
120 g zahar pudra pentru tapetare
Cum se face reteta:
Pentru a face rapid cornulete fragede cu untura si smantana, umplute cu rahat, mi-am pus toate ingredientele la indemana.
Pregatire aluat
Untura topita a fost lasata sa se raceasca la temperatura camerei.
Am adaugat smantana si pasta de vanilie si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
Am incorporat faina amestecata cu un varf cutit de sare.
In momentul in care aluatul s-a omogenizat l-am invelit in folie alimentara si l-am pus in frigider pentru 45-60 minute.
Daca sta prea mult se intareste foarte tare si se intinde greu.
In cazul in care il veti lasa peste noapte in frigider il veti tine minim 30 minute la temperatura camerei pentru a-l putea intinde usor.
Modelare
Am impartit aluatul in 4 bucati, pe care le-am intins in forma de cerc cu diametrul de 18-20 cm.
Am taiat rahatul in bucatele dreptungiulare cu marime potrivita pentru a putea fi acoperite de aluat.
Din resturile de aluat am mai facut inca 4 cornulete.
Coacere
Am pus cornuletele in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Cornuletele nu se umfla in timpul coacerii, nu trebuie sa ne facem probleme daca sunt destul de apropiate.
Le-am copt la 180°C timp de 15-20 minute – in functie de cuptor, cat sa fie usor aramii pe fund, si albe sus.
Timpul de coacere difera in functie de cuptor.
Servire
Cornuletele mele au iesit micute spre medii si s-au terminat rapid.
Puteti dulbla cantitatile daca le veti pregati pentru zile de sarbatoare sau daca aveti musafiri.
Le-am tavalit prin zahar pudra imediat cum le-am scos din cuptor, cat erau fierbinti.
Dupa ce s-au racit complet le-am mancat cu mare pofta.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.
Ma gasiti si pe Instagram aici.
Multumesc, Mariana Deaconu!
Multumesc, Iasmina Dragan pentru poza!
Iata si cornuletele pregatite de Diana Gabriela Dima.
Cornulete facute de Anda Mihaela!
Iata cornuletele pregatite de Ovidiu si Mariana Manolui.
Cat de frumusele sunt cornuletele pregatite de Balea Nicoleta!
La ce temperatura și cât timp stau la cuptor??? Mulțumesc
Le-am copt la 180°C timp de 15-20 minute – in functie de cuptor, cat sa fie usor aramii pe fund, si albe sus.
Arata bine
Imi place arata bine
Arata bine am sa incerc si eu
Spor la prajiturit!
și eu am făcut și mi-au ieșit super
multumesc!
Buna..daca le fac cu unt trebuie sa fie topit sau doar la temperatura camerei?
topit. Reteta este aici: https://divainbucatarie.ro/2011/06/14/cornulete/
Cite cornulete ies din cantitate? Multumesc
am scris imediat sub ingrediente: 36 buc.