RETETE RECENTE

CORNULETE FRAGEDE CU UNTURA DE PORC SI RAHAT

noiembrie 19, 2016 | CATEGORIA

cornulete-fragede-cu-untura-de-porc-si-rahat-a

Cornulete fragede cu untura de porc si rahat, desertul copilariei, acela care ne aduce aminte de bunica cum scotea tavi aburinde din cuptor. 🙂 NU AU OUA, reteta este foarte veche, din tineretea bunicii, cand era razboi si nu foloseau oua.

Chiar daca timpurile s-au schimbat, ea a ramas fidela acestei retete. Partea cu tavalitul prin zahar pudra ne revenea noua. Asa ne lasa sa ne infruptam din prajiturele in timp ce ea isi facea de lucru prefacandu-se ca nu observa acest lucru. Mama nu ne-ar fi lasat sa mancam desert inainte de masa, dar la bunica nu existau astfel de reguli. 🙂

INGREDIENTE: (pentru 48 buc.)

270 g untura rece, din frigider

500 g faina

2 linguri zahar pudra

2 linguri otet de vin alb

5 linguri apa

1/2 lingurita extract de vanilie

100-150 g zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE: Punem intr-un bol toate ingredientele, cu exceptia zaharului pentru tapetare, si framantam pana obtinem un aluat neted si omogen. Il punem in frigider minim 6 ore, apoi il impartim in 4 parti egale. Intindem fiecare bucata in foi rotunde ce vor fi apoi taiate in 12 parti.

cornulete-fragede-cu-untura-de-porc-1cornulete-fragede-cu-untura-de-porc-2

Punem la baza fiecarui triunghi o bucata de rahat, apoi rulam si asezam cornuletele direct in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute, apoi le scoatem si le tavalim imediat prin zahar pudra.

cornulete-fragede-cu-untura-de-porc-3cornulete-fragede-cu-untura-de-porc-4

Sunt delicioase! Va recomand sa le pastrati la rece.

Daca va place reteta si o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro.

Comentarii

  • eM

    Cornuletele sunt primul desert pe care am invatat sa-l fac. Si a ramas printer putinele. 🙂 Si printer altele, mai sunt si favoritele mele. Cornulete as manca oricand.

  • Ixa

    Aștept să treacă cele 6 ore să scot coca de la frigider și pe urme văd dacă îmi iese revin cu comentarii și cu poze.

  • Cristina

    Am facut aseara. Au iesit foarte bune.

  • Elena gheorghe

    Super tare. De cand caut si eu reteta

  • Adriana

    Fara oua ???și fără drojdie???

  • rozica

    super buna reteta

  • Steffy

    Nu stiu voua cum v-au iesit ca mie aluatul s-a faramitat tot! Am respectat cu strictete tot! Am renuntat si caut Alta reteta.

  • Adriana

    Din păcate nu mi – au ieșit așa cum mă așteptam. Sunt foarte grase, grețoase de grase și tot se sfărâmă. Jumătate din ele le am aruncat

  • Budur Elena

    Super rețea,,

  • Mult prea multa untura, am mai pus faina, apa si o lingura de otet ca sa pot inainte aluatul. Se sfarma tare si nu au cum sa fie comestibile cu aceste cantitati. Mai verifica cantitatile sau cantarul pt ca sunt gresite.

  • Petro

    Se folosește osânză, nu untură, iar în compoziție se adaugă și un pahar de borș proaspăt crud care ajută la frăgezirea aluatului și conferă elasticitate.

  • Liliana covaci

    F bună rețetă mulțumesc mult, este deosebita👍

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *