Cornulete fragede cu untura de porc si rahat

19 noiembrie 2016Diva in Bucatarie

Cornulete fragede cu untura

Cornulete fragede cu untura de porc si rahat, desertul copilariei, acela care ne aduce aminte de bunica cum scotea tavi aburinde din cuptor. 🙂 NU AU OUA, reteta este foarte veche, din tineretea bunicii, cand era razboi si nu foloseau oua.

Chiar daca timpurile s-au schimbat, ea a ramas fidela acestei retete. Partea cu tavalitul prin zahar pudra ne revenea noua. Asa ne lasa sa ne infruptam din prajiturele in timp ce ea isi facea de lucru prefacandu-se ca nu observa acest lucru. Mama nu ne-ar fi lasat sa mancam desert inainte de masa, dar la bunica nu existau astfel de reguli. 🙂

INGREDIENTE: (pentru 48 buc.)

270 g untura rece, din frigider

500 g faina

2 linguri zahar pudra

2 linguri otet de vin alb

5 linguri apa

1/2 lingurita extract de vanilie

100-150 g zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE: Punem intr-un bol toate ingredientele, cu exceptia zaharului pentru tapetare, si framantam pana obtinem un aluat neted si omogen. Il punem in frigider minim 6 ore, apoi il impartim in 4 parti egale. Intindem fiecare bucata in foi rotunde ce vor fi apoi taiate in 12 parti.

cornulete-fragede-cu-untura-de-porc-1cornulete-fragede-cu-untura-de-porc-2

Punem la baza fiecarui triunghi o bucata de rahat, apoi rulam si asezam cornuletele direct in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute, apoi le scoatem si le tavalim imediat prin zahar pudra.

cornulete-fragede-cu-untura-de-porc-3cornulete-fragede-cu-untura-de-porc-4

Sunt delicioase! Va recomand sa le pastrati la rece.

Daca va place reteta si o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro.

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Cornuletele sunt primul desert pe care am invatat sa-l fac. Si a ramas printer putinele. 🙂 Si printer altele, mai sunt si favoritele mele. Cornulete as manca oricand.

  2. Nu stiu voua cum v-au iesit ca mie aluatul s-a faramitat tot! Am respectat cu strictete tot! Am renuntat si caut Alta reteta.

  3. Din păcate nu mi – au ieșit așa cum mă așteptam. Sunt foarte grase, grețoase de grase și tot se sfărâmă. Jumătate din ele le am aruncat

  4. Mult prea multa untura, am mai pus faina, apa si o lingura de otet ca sa pot inainte aluatul. Se sfarma tare si nu au cum sa fie comestibile cu aceste cantitati. Mai verifica cantitatile sau cantarul pt ca sunt gresite.

  5. Se folosește osânză, nu untură, iar în compoziție se adaugă și un pahar de borș proaspăt crud care ajută la frăgezirea aluatului și conferă elasticitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *