fbpx

RETETE RECENTE

TARTA VANATOREASCA CU MAMALIGA

November 21, 2016 | CATEGORIA

tarta-vanatoreasca-cu-mamaliga-74

Tarta vanatoreasca cu mamaliga – o idee de a recicla carnea si carnatii de la Craciun. Dar, poate fi pregatita oricand aveti pofta de o varianta reinterpretata de retetei de tochitura.

Cand ai o zi lunga la servici si vrei sa stai cat mai putin in bucatarie, o reteta cu mamaliga pregatita cat ai bate din palme iti poate veni in ajutor. Am facut o mamaliga simpla pornind de la reteta de mamaliga pripita,dar in varianta extrem de rapida. Malaiul pentru mamaliga rapida de la Baneasa este exact ceea ce cautam pentru cina mea realizata in timp record.

Am o multime de retete de cu mamaliga pe blog: taci si inghite, bulete de mamaliga, bulz, mamliga in straturi cu diverse umpluturi, dar si cea mai banala reteta de mamaliga cu branza si smantana. Le gasiti pe toate in aceasta postare. Noi mancam mamaliga si alaturi de sarmale, varza calita, imi place si mamaliga simpla cu unt si branza rasa.

Si retete de tarte sarate gasiti pe blog, in aceasta postare: de la retete simple cu aluat de foietaj, pana la retete cu aluat fraged si umpluturi diverse, in combinatii gustoase. Am chiar si o tarta cu carnati si cartofi. Mega delicioasa!

Reteta acestei tarte vanatoresti cu blat din mamaliga cu carne de porc si carnati prajite in prealabil a fost pe placul alor mei, dar mama mea a povestit a doua zi unei foste vecine cat de buna a fost, si cat de mult I-a placut prezentarea in varianta cu oua de prepelita. Ei bine, pe seara m-a rugat sa refac reteta cu poze sa o pun pe blog, sa vada si vecina cum se face.

Ma bucur ca ai mei au fost incantati de combinatia carne-ciuperci-oua de prepelita, fapt pentru care le-am promis ca o sa pregatesc mai des aceasta reteta de  tarta vantoreasca cu mamaliga.

Acum va las lista de ingrediente si modul de prezentare pentru tarta vanatoreasca cu mamaliga:

INGREDIENTE:

500g carne de porc cu grasime

3 linguri ulei + ulei pentru prajit ouale

100  g carnati

1 ceapa de marime medie

2 catei usturoi

100 g ciuperci

150  g telemea rasa

6 oua de prepelita

1/2 linguria paprika afumata

1/2 lingurita cimbru uscat

1 ardei iute mic

sare

piper

Pentru mamaliga:

250 g malai pentru mamaliga rapida Baneasa

1 l apa

1 lingurita sare

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana si preincalzim cuptorul la 200°C.

tarta-mamaliga-ingrediente

Calim carnea taiata cuburi mici-medii pana incepe sa isi schimbe putin culoarea, adaugam carantii taiati felii si lasam la foc mic-mediu pana sunt pregatite, apoi le scoatem din tigaie si continuam sa calim in acelasi ulei ceapa tocata marunt.

tarta-cu-mamaliga-1tarta-cu-mamaliga-2

Adaugam ciupercile tocate, usturoiul pisat, cimbrul uscat, paprika, sare, piper si un ardei iute mic taiat pe jumatate si curatat de seminte. Calim  2 minute, adaugam carnea, carnatii si apa, punem un capac si lasam astfel 5 minute.

tarta-cu-mamaliga-3tarta-cu-mamaliga-4

In acest timp pregatim mamaliga. Punem apa la fiert cu sare si adaugam malaiul. Amestecam constant si in 3 minute mamaliga este gata.

tarta-cu-mamaliga-5

O turnam intr-o tava, nivelam usor, adaugam carnea cu carnati si lasam la cuptor in jur de 3 minute, timp in care radem branza si pregatim ouale de prepelita ochiuri.

tarta-cu-mamaliga-6tarta-cu-mamaliga-7

Scoatem tarta din mamaliga cu carne, carnati si ciuperci, presaram branza rasa, punem ouale ochiuri si putem manca.

Pofta buna!

Daca va place reteta si o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro.

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *