fbpx

RETETE RECENTE

CORNULETE FRAGEDE CU BORS UMPLUTE CU RAHAT

April 5, 2016 | CATEGORIA

 

Cornulete fragede cu bors umplute cu rahat sunt foarte gustoase. Acestea sunt dovada faptului ca putem obtine un desert savuros chiar si fara oua, unt sau lapte.

Aluatul cu bors este cea mai placuta surpriza, caci rezultatul este super delicios si fraged, se pregatesc foarte usor, iar ca bonus avem rasplata prin faptul ca se termina repede. Prea repede!

Am pregatit aceasta reteta de cornulete fragede cu bors de proba cand abia incepusem sa pun primele retete pe blog. Ai mei nu erau obisnuiti sa astepte ca eu sa pozez produsul final, asa ca le-au mancat cat timp eu verificam pozele cu etapele de preparare. A doua oara, s-a repetat povestea. In timp ce eu imi aranjam decorul pentru poza, Harry si colegii lui veniti in vizita pentru a lucra la un proiect au terminat mai bine de trei sferturi din cornulete. A treia oara a fost cu noroc. Era soacra mea in vizita si am rugat-o sa le pazeasca pana reusesc sa le fac macar o poza.

Ei bine, iata ca acum pot posta in sfarsit aceasta reteta de cornulete fregede cu bors, de post, umplute cu rahat.

Reteta de cornulete fragede cu bors este veche, cred ca toate aproape toate gospodinele o cunosc sau macar au auzit de ea.

Nu este o reteta inventata de mine, este o reteta cu care am crescut. In copilarie aveam multi prieteni si, daca imi aduc bine aminte, in toate casele prietenilor mei se mancau cornulete. Fie acestea cu bors, pe care il cumparam de la o doamna ce locuia intr-o casa mica ascunsa intre blocurile comuniste, fie cele cu nuca sau vanilie.

Mama mea nu a facut niciodata bors in casa. Doamna aceasta avea de vanzare si era salvarea cartierului. Acum se gaseste in orice supermarket. Daca nu aveti bors puteti pune vin alb.

cornulete-fragede-cu-bors

 

De-a lungul vremii am pregatit o multime de retete de post, pe care le puteti gasi grupate pe categorii (aperitive, mancare, supe/ciorbe si deserturi) in aceasta postare. Mai am o reteta delicioasa de biscuiti de post, cu vin alb, foarte buni.

Daca vreti sa vedeti cum se fac cornuletele fragede cu bors va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare:

INGREDIENTE:

(pentru 48 bucati)

400 g faina

1 praf de sare

25 g drojdie

1 lingurita coaja rasa de lamiae

1 plic zahar vanilat

100 ml bors

150 ml ulei

12-15 cuburi rahat

200 g zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE:

Punem intr-un bol adanc faina cu un praf de sare, le amestecam, apoi adaugam coaja de lamaie, zaharul vanilat si drojdia. Peste ele turnam borsul si ulei caldute si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini,  devenind elastic si neted. Va parea un aluat gras ce trebuie framantat mult, dar nu este cazul. 😉

cornulete-de-post-cu-rahat-1cornulete-de-post-cu-rahat-2

Lasam aluatul sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul, apoi il impartim in 6 parti egale. Fiecare bucata de aluat o intindem intr-o forma de cerc cu blat subtire si o taiem in 8 felii (intai in sferturi, apoi fiecare sfert in jumatate). Punem in marginea exterioara bucatele de aluat si rulam fiecare felie de la exterior spre interior. Procedam astfel pana terminam aluatul.

cornulete-de-post-cu-rahat-3cornulete-de-post-cu-rahat-4

Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt avand grija sa punem varful in partea de jos, astfel incat la coacere in momentul cand se umfla sa nu desfaca. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute (in functie de puterea cuptorului din dotare) sau pana devin aurii in partea de sus, apoi le tavalim prin zahar pudra cat sunt fierbinti.

cornulete-de-post-cu-rahat-5cornulete-de-post-cu-rahat-6

Prima impresie, cand le luam in mana, este a unor cornulete tari. Dupa cateva minute, cand se racesc devin fragede si sunt de-a dreptul irezistile.

Va urez spor la pregtit cornulete fragede cu bors, umplute cu rahat sau un gem mai tare!

Reteta a fost incercata si de Ramona Olteanu

 

Multumesc pentru poza Agurita Raus

Comentarii

  • Valentina

    Cu bors nu am incercat! Am sa le pregatesc, multumesc pentru reteta!

  • Mirela

    Multumesc , astept sa primesc bors din Romania si cu siguranta voi face cornulete de ale noastre .!

    • Ana

      Cand nu am bors le prepar cu zeama de lamaie cu apa / sa aiba “acrimea” borsului/ , astfel are aluatul si aroma de lamaie ; ies f bune ………………………….

  • IANCOULESCO Ioana

    In țara in care locuiesc,nu exista borș adevărat,ci o sare de lămâie,amestecată cu hierburi,cea ce nu se potrivește pentru a face cornulețele .

  • GEORGIANA

    Se poate prepara și fără borș

  • Gabriele

    Eu am inlocuit borsul cu vin alb ….au ieșit super…

  • Florica Beșleagă

    Am făcut rețeta cu borș. Au ieșit minunate!
    Vă mulțumesc pentru rețetă!

  • Mica

    Super reteta, am facut pentru prima dată în viața cornulete si au ieșit extraordinar.

  • Sol

    Am făcut deseori,chiar aveam reteta de post cu bors.Sunt delicioase!Uneori am pus si gem în loc de rahat.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *