Cornulete fragede cu bors umplute cu rahat

5 aprilie 2016Diva in Bucatarie

Cornulete fragede cu bors, reteta de post

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors umplute cu rahat.

Reteta cornulete fragede cu bors, de post.

Cornulete de post. Cornulete de post cu bors. Cornulte cu bors, reteta de post. Cum se fac cornulete fragede cu bors? Cea mai simpla si mai buna reteta de cornulete fragede cu bors. 

Cornulete fragede cu bors si ulei. Cum se fac cornulete de post? Cornulete fragede cu bors, reteta simpla si usoara. Reteta cornulete fragede cu bors, pas cu pas.

Cele mai bune cornulete fragede cu bors, umplute cu rahat. Reteta cornulete.

Despre cornulete

Aceste cornulete fragede cu bors umplute cu rahat sunt foarte gustoase.

Acestea sunt dovada faptului ca putem obtine un desert savuros chiar si fara oua, unt sau lapte.

Aluatul cu bors este cea mai placuta surpriza, caci rezultatul este super delicios si fraged, se pregatesc foarte usor.

Din pacate se termina prea repede, dar acest lucru ar putea fi dovada ca ies foarte gustoase.

Reteta de cornulete fragede cu bors este veche, cred ca toate aproape toate gospodinele o cunosc sau macar au auzit de ea.

Nu este o reteta inventata de mine, este o reteta cu care am crescut.

In copilarie aveam multi prieteni si, daca imi aduc bine aminte, in toate casele prietenilor mei se mancau cornulete.

Fie acestea cu bors, pe care il cumparam de la o doamna ce locuia intr-o casa mica ascunsa intre blocurile comuniste, fie cele cu nuca sau vanilie.

Mama mea nu a facut niciodata bors in casa.

Doamna aceasta avea de vanzare si era salvarea cartierului. Acum se gaseste in orice supermarket.

Alte retete de cornuletele: 

Mai multe retete desert de post gasiti daca apasati aici. 

Daca nu aveti bors puteti pune vin alb.

Nu aveti nici vin alb? Folositi apa minerala si o lingurita otet!

De-a lungul vremii am pregatit o multime de retete de post, pe care le puteti gasi grupate pe categorii (aperitive, mancare, supe/ciorbe si deserturi) in aceasta postare.

Mai am o reteta delicioasa de biscuiti de post, cu vin alb, foarte buni.

IMPORTANT! In functie de conditiile de pastrare a fainii, de umiditatea din casa, este posibil sa mai fie nevoie de faina, asa ca adaugati cu lingura treptat.

Nu cred ca va fi nevoie de mai mult de una, dar si invers, este posbil sa aveti nevoie de mai mult ulei si bors (tot cate o lingura din fiecare).

Cornuletele se fragezesc in 24 ore, tinute intr-o punga.

Daca vreti sa vedeti cum se fac cornuletele fragede cu bors va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare:

Ingrediente cornulete fragede cu bors:

(pentru 56 bucati)

400 g faina

1 praf de sare

15 g drojdie

1 lingurita coaja rasa de lamaie

1 plic zahar vanilat (Bourbon)

30 g zahar

100 ml bors

150 ml ulei

12-15 cuburi rahat

200 g zahar pudra pentru tapetare

Mod de preparare:

Pentru inceput va las modul de preparare in format video.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Cum se face reteta de cornulete fragede cu bors:

Pregatire aluat

Punem intr-un bol adanc faina cu un praf de sare, le amestecam, apoi adaugam coaja de lamaie, zaharul, zaharul vanilat si drojdia.

Puteti hidrata drojdia in prealabil cu 2 linguri apa calduta si 1 lingurita zahar.

Peste acestea am turnat borsul si ulei caldute si am framantat aluatul pana nu s-a mai lipit  de maini,  devenind elastic si neted.

Va parea un aluat gras ce trebuie framantat mult, dar nu este cazul. 😉

NU SE FRAMANTA CA LA PAINE SAU COZONAC!

cornulete-de-post-cu-rahat-1cornulete-de-post-cu-rahat-2

Modelare cornulete

Am lasat aluatul sa creasca in loc cald pana si-a dublat volumul, apoi l-am impartit in 6 parti egale (aprox. 110 g).

Fiecare bucata de aluat a fost intinsa in forma de cerc cu blat subtire de 1 mm.

Am taiat-o in 8 felii (intai in sferturi, apoi fiecare sfert in jumatate).

Ca sa iasa toate cornuletele egale puteti folosi o farfurioara de aperitiv ca masura.

Marginile ramase dupa decupare le-am framantat putin.

Apoi, am cantarit sa vad daca am 110 g si am intins inca un cerc pe care l-am taiat in 8.

Pentru ca toate cornuletele fragede cu bors sa fie de aceeasi marime ar fi bine sa lucrati rapid sau sa intindeti cate 4 cercuri.

Altfel,  riscati ca cele puse sa creasca in tava pana puneti ultimul rand.

Am pus rahat taiat fasii potrivite pe marginea exterioara a feliilor de aluat si am rulat fiecare felie de la exterior spre interior.

Am procedat astfel pana am terminat aluatul.

cornulete-de-post-cu-rahat-3 cornulete-de-post-cu-rahat-4

Coacere

Am pus cornuletele fragede cu bors in tava tapetata cu hartie de copt avand grija sa pun varful in partea de jos, astfel incat la coacere in momentul cand se umfla sa nu desfaca.

Le-am copt in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute (in functie de puterea cuptorului din dotare) sau pana devin usor aurii in partea de jos.

Cand au fost gata le-am scos din tava si le-am tavalit prin zahar pudra cat timp au fost inca fierbinti.

Daca se racesc zaharul nu se mai lipeste de acestea.

cornulete-de-post-cu-rahat-5 cornulete-de-post-cu-rahat-6

Servire cornulete fragede cu bors: 

Prima impresie, cand le luati in mana, este a unor cornulete tari.

Dupa cateva minute, cand se racesc devin fragede si sunt de-a dreptul irezistile.

Cu cat stau mai mult, cu atat mai fragede vor fi!

Va urez spor la pregtit cornulete fragede cu bors, umplute cu rahat sau un gem gros cu nuca!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasiti daca apasati aici.

Va invit sa ma urmaritii si pe YouTube. Nu uitti sa apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.

Reteta de cornulete fragede cu bors a fost incercata si de Ramona Olteanu

Cornulete fragede cu bors pregatite de Agurita Raus

Cornulete fragede cu bors pregatite de Dana Farcas.

cornulete post cu bors DF

Multumesc, Mary Petcu pentru poza.

Cornulete fragede cu bors Elena Machidon

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Cand nu am bors le prepar cu zeama de lamaie cu apa / sa aiba „acrimea” borsului/ , astfel are aluatul si aroma de lamaie ; ies f bune ………………………….

  1. In țara in care locuiesc,nu exista borș adevărat,ci o sare de lămâie,amestecată cu hierburi,cea ce nu se potrivește pentru a face cornulețele .

  2. Nu știu ce am greșit dar aluatul nu mi a reușit 😞
    Nici nu reușeam sa îl întind , se sfărâmă iar in tava s au desfăcut și a crăpat aluatul peste tot .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *