Cornulete fragede cu bors umplute cu rahat
Cornulete fragede cu bors, reteta de post
Cornulete fragede cu bors umplute cu rahat.
Reteta cornulete fragede cu bors, de post.
Cornulete de post. Cornulete de post cu bors. Cornulte cu bors, reteta de post. Cum se fac cornulete fragede cu bors? Cea mai simpla si mai buna reteta de cornulete fragede cu bors.
Cornulete fragede cu bors si ulei. Cum se fac cornulete de post? Cornulete fragede cu bors, reteta simpla si usoara. Reteta cornulete fragede cu bors, pas cu pas.
Cele mai bune cornulete fragede cu bors, umplute cu rahat. Reteta cornulete.
Despre cornulete
Aceste cornulete fragede cu bors umplute cu rahat sunt foarte gustoase.
Acestea sunt dovada faptului ca putem obtine un desert savuros chiar si fara oua, unt sau lapte.
Aluatul cu bors este cea mai placuta surpriza, caci rezultatul este super delicios si fraged, se pregatesc foarte usor.
Din pacate se termina prea repede, dar acest lucru ar putea fi dovada ca ies foarte gustoase.
Reteta de cornulete fragede cu bors este veche, cred ca toate aproape toate gospodinele o cunosc sau macar au auzit de ea.
Nu este o reteta inventata de mine, este o reteta cu care am crescut.
In copilarie aveam multi prieteni si, daca imi aduc bine aminte, in toate casele prietenilor mei se mancau cornulete.
Fie acestea cu bors, pe care il cumparam de la o doamna ce locuia intr-o casa mica ascunsa intre blocurile comuniste, fie cele cu nuca sau vanilie.
Mama mea nu a facut niciodata bors in casa.
Doamna aceasta avea de vanzare si era salvarea cartierului. Acum se gaseste in orice supermarket.
Alte retete de cornuletele:
Mai multe retete desert de post gasiti daca apasati aici.
Daca nu aveti bors puteti pune vin alb.
Nu aveti nici vin alb? Folositi apa minerala si o lingurita otet!
De-a lungul vremii am pregatit o multime de retete de post, pe care le puteti gasi grupate pe categorii (aperitive, mancare, supe/ciorbe si deserturi) in aceasta postare.
Mai am o reteta delicioasa de biscuiti de post, cu vin alb, foarte buni.
IMPORTANT! In functie de conditiile de pastrare a fainii, de umiditatea din casa, este posibil sa mai fie nevoie de faina, asa ca adaugati cu lingura treptat.
Nu cred ca va fi nevoie de mai mult de una, dar si invers, este posbil sa aveti nevoie de mai mult ulei si bors (tot cate o lingura din fiecare).
Cornuletele se fragezesc in 24 ore, tinute intr-o punga.
Daca vreti sa vedeti cum se fac cornuletele fragede cu bors va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare:
Ingrediente cornulete fragede cu bors:
(pentru 56 bucati)
400 g faina
1 praf de sare
15 g drojdie
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 plic zahar vanilat (Bourbon)
30 g zahar
100 ml bors
150 ml ulei
12-15 cuburi rahat
200 g zahar pudra pentru tapetare
Mod de preparare:
Pentru inceput va las modul de preparare in format video.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Cum se face reteta de cornulete fragede cu bors:
Pregatire aluat
Punem intr-un bol adanc faina cu un praf de sare, le amestecam, apoi adaugam coaja de lamaie, zaharul, zaharul vanilat si drojdia.
Puteti hidrata drojdia in prealabil cu 2 linguri apa calduta si 1 lingurita zahar.
Peste acestea am turnat borsul si ulei caldute si am framantat aluatul pana nu s-a mai lipit de maini, devenind elastic si neted.
Va parea un aluat gras ce trebuie framantat mult, dar nu este cazul. 😉
NU SE FRAMANTA CA LA PAINE SAU COZONAC!
Modelare cornulete
Am lasat aluatul sa creasca in loc cald pana si-a dublat volumul, apoi l-am impartit in 6 parti egale (aprox. 110 g).
Fiecare bucata de aluat a fost intinsa in forma de cerc cu blat subtire de 1 mm.
Am taiat-o in 8 felii (intai in sferturi, apoi fiecare sfert in jumatate).
Ca sa iasa toate cornuletele egale puteti folosi o farfurioara de aperitiv ca masura.
Marginile ramase dupa decupare le-am framantat putin.
Apoi, am cantarit sa vad daca am 110 g si am intins inca un cerc pe care l-am taiat in 8.
Pentru ca toate cornuletele fragede cu bors sa fie de aceeasi marime ar fi bine sa lucrati rapid sau sa intindeti cate 4 cercuri.
Altfel, riscati ca cele puse sa creasca in tava pana puneti ultimul rand.
Am pus rahat taiat fasii potrivite pe marginea exterioara a feliilor de aluat si am rulat fiecare felie de la exterior spre interior.
Am procedat astfel pana am terminat aluatul.
Coacere
Am pus cornuletele fragede cu bors in tava tapetata cu hartie de copt avand grija sa pun varful in partea de jos, astfel incat la coacere in momentul cand se umfla sa nu desfaca.
Le-am copt in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute (in functie de puterea cuptorului din dotare) sau pana devin usor aurii in partea de jos.
Cand au fost gata le-am scos din tava si le-am tavalit prin zahar pudra cat timp au fost inca fierbinti.
Daca se racesc zaharul nu se mai lipeste de acestea.
Servire cornulete fragede cu bors:
Prima impresie, cand le luati in mana, este a unor cornulete tari.
Dupa cateva minute, cand se racesc devin fragede si sunt de-a dreptul irezistile.
Cu cat stau mai mult, cu atat mai fragede vor fi!
Va urez spor la pregtit cornulete fragede cu bors, umplute cu rahat sau un gem gros cu nuca!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasiti daca apasati aici.
Va invit sa ma urmaritii si pe YouTube. Nu uitti sa apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.
Reteta de cornulete fragede cu bors a fost incercata si de Ramona Olteanu
Cornulete fragede cu bors pregatite de Agurita Raus
Cornulete fragede cu bors pregatite de Dana Farcas.
Multumesc, Mary Petcu pentru poza.
Cu bors nu am incercat! Am sa le pregatesc, multumesc pentru reteta!
Cu drag!
Multumesc , astept sa primesc bors din Romania si cu siguranta voi face cornulete de ale noastre .!
🙂
Cand nu am bors le prepar cu zeama de lamaie cu apa / sa aiba „acrimea” borsului/ , astfel are aluatul si aroma de lamaie ; ies f bune ………………………….
In țara in care locuiesc,nu exista borș adevărat,ci o sare de lămâie,amestecată cu hierburi,cea ce nu se potrivește pentru a face cornulețele .
Poate gasiti o reteta de bors facut in casa. 🙂
Folositi echivalentul zeama de portocale>sunt la fel de gustoase si fragede sau poate chiar mai ceva.
Se poate prepara și fără borș
Eu am inlocuit borsul cu vin alb ….au ieșit super…
Am făcut rețeta cu borș. Au ieșit minunate!
Vă mulțumesc pentru rețetă!
Multumesc si eu!
Super reteta, am facut pentru prima dată în viața cornulete si au ieșit extraordinar.
Multumesc mult!
Am făcut deseori,chiar aveam reteta de post cu bors.Sunt delicioase!Uneori am pus si gem în loc de rahat.
In loc de ulei se poate folosi unt 82% grăsime?multumesc
incercati reteta aceasta cu unt: https://divainbucatarie.ro/2011/06/14/cornulete/
În loc de borș se poate folosi apa minerala? Mulțumesc
poti inlocui cu vin alb
Cum se păstrează sa nu se umezeasca de la zahărul pudră? Dacă nu le acopăr,ma gandesc ca vor fi tari,a doua zi!
eu folosesc capacul de la cuptorul cu microunde sau un bol de sticla. Le pastrez si in cutie metalica sau acoperite cu punga de plastic. Nu se usuca in acest mod.
Si eu am preparat aceasta reteta, au iesit super. Ca si umplutura folosesc visine din dulceata, ies extraordinare.
Si eu am preparat aceasta reteta, au iesit super. Ca si umplutura folosesc visine din dulceata, ies extraordinare.
o idee foarte buna cu visine!
Nu știu ce am greșit dar aluatul nu mi a reușit 😞
Nici nu reușeam sa îl întind , se sfărâmă iar in tava s au desfăcut și a crăpat aluatul peste tot .
cred ca trebuia putin mai mult lichid. Se poate intampla ca in functie de locul si temperatura in care este pastrata faina aceasta sa aiba nevoie de mai multa umezeala.
25 gr de drojdie este mult pt 400 gr faina.Eu la 600 gr.faina pun un sfert din drojdia indicată în rețetă.
Vreau si reteta de biscuiti
Buna ziua! Ce frumos ar fi sa folositi un „va rog”. Biscuiti de post gasiti aici:
1. https://divainbucatarie.ro/2015/11/29/biscuiti-cu-lamaie-de-post/
2. https://divainbucatarie.ro/2019/03/06/biscuiti-de-post-cu-vin-alb/
Arata súper bine!
O sa le incerc si eu!
Multumesc mult!🙋♀️
multumesc!
Puteți înlocui borșul cu bere, ies super!
Înlocuiți borșul cu vin. 🤗
asta am scris si eu in introducere. 🙂