fbpx

RETETE RECENTE

BISCUITI DE POST CU VIN ALB

March 6, 2019 | CATEGORIA

Biscuiti de post cu vin alb, aromati cu scortisoara si pudra de coaja de portocale, sunt deliciul perfect pentru perioada postului, dar si pentru restul anului. Sunt deliciosi, fragezi, ideali si pentru persoanele care au alergii la oua sau lactate. Daca renuntam la zaharul tos si il inlocuim cu zahar de cocos acesti biscuit pot fi si pe placul celor care au ales un regim de viata vegan.

Este o reteta foarte simpla si foarte usor de pregatit, cu un rezultat final absolut incantator.

Reteta este de inspiratie italiana, la baza fiind o reteta de biscuiti cu vin alb si anason, intalnita sub denumirea ” ciambelle al vino bianco e anice”.  Mie imi place anasonul, dar baietii mei nu se dau in vant dupa aroma lui, asa ca am folosit ingrediente pe placul lor.

Partea buna este ca biscuitii au fost savurati cu mare placere si de catre prietenii veniti in vizita.

Forma pe care o dau italienii acestor biscuitii este de cerc cu gaura in mijloc. Eu am ales un vin demidulce pentru biscuiti si, in timp ce pregateam aluatul, ma gandeam ca folosind un vin alb pentru desert as pune mai putin zahar. Un vin foarte dulce este “Lacrima lui Ovidiu”. Asa mi-a venit si ideea de a le da o forma de lacrima. Evident ca fiecare isi va pune imaginatia la contributie si ii va face cum ii place si cum ii va veni mai usor. Pana la urma, din comoditate putem intinde aluatul si il taiem sau decupam in diverse forme. Gustul preparatului final conteaza cel mai mult.

Biscuitii cu vin alb sunt gustarea dulce pe care o putem oferi si copiilor fara teama. Alcoolul se evapora in timpul gatirii, pastrand doar aroma influentata si de pudra de scortisoara si pudra de coaja de portocale.

Daca nu avem la indemana pudra organica de coaja de portocale putem sa o inlocuim cu esenta de portocale sau finesse de portocale sau radem 2 lingurite de coaja de portocala bio, dupa ce a fost spalata foarte bine si uscata.

Vinul alb poate fi inlocuit cu un vin roze. Eu l-am folosit in poza pentru ca il terminasem pe cel alb la tura a doua de biscuiti, caci i-am pregatit 2 zile la rand.

Sper sa va placa reteta pe care v-o propun si sa o incercati si voi. Mai multe retete de desert de post gasiti aici.

Daca va plac biscuitii cu vin alb va astept pozele. Le voi publica cu drag.

Iata de ce aveti nevoie si modul de preparare pentru a pregati biscuiti de post cu vin alb:

INGREDIENTE:

(pentru aprox 30-32 biscuiti)

400 g faina

120 ml ulei

120 g zahar tos

120 ml vin alb

5 g praf de copt

1 varf cutit sare

1/2 lingurita pudra de scortisoara

1 lingurita pudra de coaja de portocale

100 g zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE:

Punem ingredientele solide intr-un bol si le amestecam pana se omogenizeaza. Intr-un pahar amestecam vinul cu uleiul si le turnam peste ingredientele solide.

 

Amestecam si framantam aluatul pana devine neted si nu se lipeste de maini. Rupem bucati de aluat si le modelam intre palme in forma de snururi pe care le strangem la capete, apoi le lipim. Marimea finala este cam cat ne ia daca lipim degetul mare cu aratatorul.

 

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12-15 minute (in functie de puterea cuptorului. La final trebuie sa fie putin aurii pe fund.

Cand ii scoatem din cuptor sunt inca usor moi, asa ca ii manevram cu grija cand ii tavalim prin zaharul pudra ce se va lipi de biscuiti.

 

Ii lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi putem sa ii savuram cu pofta.

Va invit sa va abonati la canalul de You Tube, unde voi posta curand retete noi, simple si delicioase.

Daca aveti cont de Instagram va astept aici. 🙂

In cazul in care va place sa impartasiti experientele din bucatarie va invit pe facebook in Grupul Gatesc Cu Prietenii

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *