Biscuiti de post cu vin alb

6 martie 2019Diva in Bucatarie

Biscuiti de post cu vin alb. Biscuiti de post cu vin alb, aromati cu scortisoara si pudra de coaja de portocale, sunt deliciul perfect pentru perioada postului, dar si pentru restul anului.

Biscuiti de post cu vin alb, aromati cu scortisoara si pudra de coaja de portocale, sunt deliciul perfect pentru perioada postului, dar si pentru restul anului.

Sunt deliciosi, fragezi, ideali si pentru persoanele care au alergii la oua sau lactate.

Daca renuntati la zaharul tos si il inlocuiti cu zahar de cocos acesti biscuit pot fi si pe placul celor care isi retete mai dietetice.

Este o reteta foarte simpla si foarte usor de pregatit, cu un rezultat final absolut incantator.

Reteta este de inspiratie italiana, la baza fiind o reteta de biscuiti cu vin alb si anason, intalnita sub denumirea ” ciambelle al vino bianco e anice”.

Mie imi place anasonul, dar baietii mei nu se dau in vant dupa aroma lui, asa ca am folosit ingrediente pe placul lor.

Partea buna este ca biscuitii de post cu vin alb au fost savurati cu mare placere si de catre prietenii veniti in vizita.

Forma pe care o dau italienii acestor biscuiti de post cu vin alb este de cerc cu gaura in mijloc. Eu am ales un vin demidulce pentru biscuiti si, in timp ce pregateam aluatul, ma gandeam ca folosind un vin alb pentru desert as pune mai putin zahar. Un vin foarte dulce este „Lacrima lui Ovidiu”. Asa mi-a venit si ideea de a le da o forma de lacrima. Evident ca fiecare isi va pune imaginatia la contributie si ii va face cum ii place si cum ii va veni mai usor. Pana la urma, din comoditate putem intinde aluatul si il taiem sau decupam in diverse forme. Gustul preparatului final conteaza cel mai mult.

Biscuitii de post cu vin alb sunt gustarea dulce pe care o putem oferi si copiilor fara teama. Alcoolul se evapora in timpul gatirii, pastrand doar aroma influentata si de pudra de scortisoara si pudra de coaja de portocale.

Daca nu aveti la indemana pudra organica de coaja de portocale putti sa o inlocuiti cu esenta de portocale sau finesse de portocale sau radeti 2 lingurite de coaja de portocala bio, dupa ce a fost spalata foarte bine si uscata.

Vinul alb poate fi inlocuit cu un vin roze. Eu l-am folosit in poza pentru ca il terminasem pe cel alb la tura a doua de biscuiti, caci i-am pregatit 2 zile la rand.

Sper sa va placa reteta pe care v-o propun si sa o incercati si voi. Mai multe retete de desert de post gasiti aici.

Daca va plac biscuitii de post cu vin alb va astept pozele. Le voi publica cu drag.

Iata de ce aveti nevoie si modul de preparare pentru a pregati biscuiti de post cu vin alb:

INGREDIENTE:

(pentru aprox 30-32 biscuiti)

400 g faina

120 ml ulei

120 g zahar tos

120 ml vin alb

5 g praf de copt

1 varf cutit sare

1/2 lingurita pudra de scortisoara

1 lingurita pudra de coaja de portocale

100 g zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE:

Am pus ingredientele solide intr-un bol si le-am amestecat pana s-a omogenizat compozitia. Intr-un pahar am amestecat vinul cu uleiul si le-am turnat peste ingredientele solide.

Am amestecat si framantat aluatul pana a devenit neted si nu s-a mai lipit de maini.

Am rupt bucati de aluat si le-am modelat intre palme in forma de snururi pe care le-am strans la capete, apoi le-am lipit.

Marimea finala este cam cat va ia daca lipiti degetul mare cu aratatorul.

Am copt biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12-15 minute (in functie de puterea cuptorului. La final trebuie sa fie putin aurii pe fund.

Cand i-am scos din cuptor sunt au fost usor moi, asa ca i-am manevrat cu grija cand i-am tavalit prin zaharul pudra ce se va lipi de biscuiti.

Iam lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi i-am mancat cu mare pofta.

Va invit sa va abonati la canalul de You Tube, unde gasiti retete noi, simple si delicioase.

Daca aveti cont de Instagram va astept aici. 🙂

In cazul in care va place sa impartasiti experientele din bucatarie va invit pe facebook in Grupul Gatesc Cu Prietenii

Multumesc.

biscuiti d epost cu vin l

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *