Copanele de pui in foietaj
Copanele de pui in foietaj. Sunt sigura ca reteta de fata va impresiona si musafirii sau prietenii veniti in vizita la masa. Cei care vor iubi cel mai mult aceste copanele de pui vor fi copiii.
O reteta simpla, si gustoasa de copanele de pui in foietaj cu un strat subtire de cascaval sub mantia de patiserie este o propunere delicioasa si frumos prezentata pentru pranzul sau cina in familie.
Sunt sigura ca reteta de fata va impresiona si musafirii sau prietenii veniti in vizita la masa. Cei care vor iubi cel mai mult aceste copanele de pui vor fi copiii.
Nu avem nevoie nici de ingrediente speciale si nici de tehnici speciale, oricine poate sa pregateasca aceste copanele de pui imbracate in foietaj.
Reteta are rezultat sigur si nimeni nu avea surpriza de a gasi carnea nepregatita sub foietaj, caci o vom fierbe in prelabil.
Cascavalul topit va sigura lipirea foietajului de carne, fiind un liant bun si gustos. Putem folosi mozzarella in locul cascavaluilui sau branza cheddar.
In acest mod reusim sa pregatim si o supa in care adaugam doar taitei/ fidea, dar daca avem rabdare sa pregatim niste galuste de gris sau galuste de faina, lucrurile vor merge usor, caci avem zeama gata pregatita.
Daca nu vrem sa folosim zeama in care au fiert copanele pentru supa, putem pastra lichidul la congelator, urmand sa o folosim ulterior daca ne propunem sa pregatim ostropel de pui, tocanite sau pilafce au la ingrediente supa de pui.
Pentru ca supa sa fie ceea ce cautam vom pune si cateva legume la fiert langa bucatile de pui: morcovi, telina, pastarnac, ceapa.
Ceea ce vreau sa subliniez este fapul ca putem avea doua feluri de mancare delicioase, la pretul unui singur preparat.
Revenind la pregatirea copanelelor, recomand sa le scoatem pielea dupa ce au fost fierte. Dar, daca va place o puteti pastra.
Mie mama mi-a cerut in mod expres ca in bucatile pe care le pregatesc pentru ea sa nu elimin pielea. Din acest motiv 3 copanele sunt mai dolofane.
Copanelele de pui in foietaj pot avea pe post de garnitura un piure de cartofi, cartofi la cuptor, legume sote sau pilaf cu legume.
Dar, le putem oferi si pe post de gustare langa o halba de bere, cand se aduna baietii sa vada un meci.
Mai multe retete cu carne de pui puteti gasi in colectia pregatita special, o postare cu aproximativ 150 retete delicioasece va asteapta sa le incercati.
Daca va plac retetele cu foietaj, atunci va invit sa vedeti ce am pregatit de-a lungul timpului cu acesta in acest link.
Carnea fiind fiarta putem manca aceste copanele de pui si reci, cu conditia sa fie pregatite cu cateva ore in urma. Le pregatim dimineata si le punem apoi in cosul pentru picnic.
Acum va las sa vedeti de ce aveti nevoie si modul de preparare pentru copanele de pui in foietaj.
INGREDIENTE:
6 copanele de pui
100 g cascaval ras
2 oua mici sau un ou mare
1 bucata aluat foietaj – 400 g
sare
piper
pentru decor:
1 lingura seminte mac
1 lingura seminte susan
Optional – pentru supa in care fierbem puiul:
1 ceapa
cateva boabe de piper
2 morcovi
1 felie telina
1 radacina mica pastarnac
1 frunza dafin
PREPARARE:
Punem copanele de pui la fiert in apa cu sare, cat sa fie aproximativ 3 degete peste ele.
Optional putem pune niste legume (pastrand nivelul apei cu 2-3 degete peste acestea), iar supa rezultata o pastram in congelator pentru a fi folosita la diverse alte mancaruri sau o transformam in supa cu taitei.
Luam spuma de cate ori este necesar. Cand carnea este fiarta o scoatem din oala si o punem pe o farfurie. Este momentul in care putem scoate pielea de pe carne usor.
In acest moment pornim cuptorul la 200°C.
Intre timp taiem aluatul de foietaj dezghetat peste noapte in frigider in fasii .
Fiecare fasie va fi intinsa cu un sucitor pe lungime, insistand la unul din capete pentru a fi mai lat si a acoperi partea superioara a copanelului.
Batem ouale cu sare si piper, apoi trecem puiul prin ele. Radem cascavalul. Ungem fasia de aluat intinsa cu oua, cu ajutorul unei pensule. Imbracam partea superioara a copanelui cu aluat, apoi lasam pe un fund de lemn aluatul si carnea.
Presaram pe fasia de aluat cascaval ras, apoi rulam foietajul in jurul copanelului, incercand sa nu lasam distanta, eventual suprapunem putin marginile.
Procedam astfel cu toate bucatile de carne.
Cu ouale pastrate ungem foietajul, pe ambele parti, apoi le aranjam in tava de cuptor.
Presaram seminte de susan si seminte de mac si coacem copanelele de pui in foietaj in jur de 35-40 minute.
Ar fi bine sa rotiti tava dupa 15 minute daca cuptorul coace mai tare in spate (asta se intampla la mine de cateva luni).
Tare bune au iesit aceste copanele de pui in foietaj!
Trebuie sa le incercati!
Ma gasiti si pe Instagram daca apasati aici.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.