fbpx

RETETE RECENTE

MANCARE DE TELINA CU MORCOVI SI PORTOCALE

March 10, 2019 | CATEGORIA

Mancare de telina cu morcovi si portocale este gustoasa, usor de pregatit, cu ingrediente simple si la indemana oricui. Este aromata, usor dulce, seducatoare.

Aceasta mancare este perfecta pentru zilele de post, pentru vegetarieni sau pentru cei care au un regim de viata vegan.

Este una din cele mai ieftine retete, iar ingredientele pot fi gasite pe tot parcursul anului intr-un supermarket.

Mancare de telina cu morcovi si portocale poate fi consumata simpla, insotita de o salata verde, dar pentru perioadele in care consumam carne poate fi o garnitura delicioasa ce ar insoti o friptura de vita sau un a de porc si ar merge foarte bine si langa un peste.

Toata lumea pregateste mancarea de telina cu masline. M-am gandit ca ceva nou nu ar strica in meniul nostru, asa ca varianta de fata este propunerea mea pentru a incepe postul Pastelui.

Se pregateste atat de usor, incat o sa o va indragostiti de ea. Va arat mai jos cum am pregatit-o, pas cu pas, iar voi veti putea adapta reteta schimband oregano cu cimbru, puteti adauga mai mult usturoi sau putini fulgi de ardei iute.

Daca va place mancarea cu gust dulceag sigur ajung direct la inima voastra. Dar, gustul poate fi schimbat cu putin suc de lamiae, stors proapat peste mancarea din farfurie.

Va echilibra perfect aromele si le va scoate in evidenta.

Mancarea de telina cu morcovi si portocale este savuroasa.

Telina aduce multe beneficii organismului fiind bogata in vitamine si minerale. In stare cruda lupta impotriva colesterulului, cancerului, problemelor de colon si constipatie, ajuta in diete, ii ajuta pe cei care au probleme cu insomniile, sau cei care au probleme legate de pietre la vezica urinara sau biliara. Din fericire chiar si gatita o parte din proprietati raman, dar la un nivel foarte mic.

Ma gandesc sa nu va mai retin atentia si va las mai jos ingredientele si modul de preparare pentru mancarea de telina cu morcovi si portocale.

INGREDIENTE:

(pentru 2-3 portii)

1 radacina mare de telina

2 morcovi medii spre mari

1 ceapa mare

2 catei usturoi

80 ml ulei de masline

sare

piper proaspat macinat

1 lingurita rasa oregano

150 ml suc portocale ( de la 2 portocale mari)

Optional 50 ml apa

1/2 legatura patrunjel verde

Pentru servit:

suc de lamaie

PREPARARE:

Curatam si tocam telina si morcovii. pentru telina am ales cuburi de marime medie, iar morcovii i-am taiat rondele nu foarte groase. Ceapa o tocam marunt, iar usturoiul il pisam.

 

Incingem uleiul si calim ceapa, iar cand aceasta devine sticloasa si moale adaugam usturoiul.

 

Dupa 30 secunde punem telina si morcovii, amestecam bine si le calim impreuna in jur de 2 minute. Asezonam cu sare, piper si oregano.

 

Turnam sucul de portocale si lasam focul la mic-foarte mic. Punem un capac care inchide oala ermetic si lasam sa fiarba in jur de 15 minute. Telina si morcovii vor lasa si ele putin lichid. Amestecam din cand in cand in oala, pentru a nu se lipi.

Dupa 15 minute putem adauga putina apa daca legumele nu s-au inmuiat si continuam sa gatim cu capacul pus inca 5-10 minute. Luam apoi capacul si lasam sa scada lichidul, daca mai exista in oala, apoi oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat marunt.

 

Mancarea de telina cu morcovi suc de portocale poate fi savurata imediat. Eu imi pun si putin suc de lamaie, proaspat stors, dar mama prefera mancarea asa cum este.

Sper ca o sa o pregatiti si voi, sa vedeti cat de buna este.

Va invit sa va abonati la canalul de You Tube, unde postez retete simple si delicioase.

Daca aveti cont de Instagram va astept aici. 🙂

In cazul in care va place sa impartasiti experientele din bucatarie va invit pe facebook in Grupul Gatesc Cu Prietenii

 

Multumesc mult pentru poza, draga Eleonora Haidu

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *