OSTROPEL DE PUI

March 9, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

1 kg carne pui
1 ceapa mare
2 catei usturoi
2 morcovi rasi
50 ml ulei pentru prajit
1 lingura faina
150 ml sos de rosii/bulion
50 ml vin
700 ml supa pasare
1 frunza dafin
1/4 lingurita busuioc uscat
sare
piper
patrunjel

PREPARARE:

Tocam ceapa marunt si o calim doar pana se moaie foarte putin. Apoi, adaugam carnea. Le calim impreuna 1-2 minute, astfel incat sa nu se arda ceapa. Inabusim totul cu supa. Lasam sa fiarba in clocot 10 minute, la foc mediu-mic.

Adaugam sosul de rosii amestecat cu faina. Punem morcovul ras prin razatoarea mica, 1 frunza de dafin, busuioc uscat si usturoiul tocat marunt sau pisat.

Lasam sa fiarba totul 10-15 de minute, apoi strecuram sosul. Daca scade prea mult, in intervalul de 10 minute, mai adaugam apa. Punem iar pe foc sosul cu carnea si adaugam vinul. Condimentam cu sare si piper. Mai lasam sa fiarba inca 5 minute si este gata.

Presaram patrunjel verde, proaspat tocat si servim cu garnitura de cartofi natur, orez sau doar cu mamaliga.

Pofta buna!

Comentarii

  • Ca la mama acasa!Imi plce mult ostropelul!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Teo!

  • N-am mai facut de mult… Ce pofta mi-ai facut..
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Simona te astept la masa. Pup

  • Ce culoare frumoasa.
    Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Maria! Pup

  • Cristina

    Buna,
    mai exact cum il strecuram,ca nu prea am inteles.
    Multumesc

    • diva in bucatarie

      Printr-o sita, sa ramana doar sosul subtire… Daca vrei sa ai in sos morcovul si ceapa poti sa nu il strecori. Iti doresc o zi frumoasa!

  • iuliana

    am facut si eu ostropelul tau lam vazut si mia facut o poftaaa nu mai facusem de mult timp a iesit super bun. pup (tineo tot asa)!!

  • Iulian

    Foarte bun

  • diva in bucatarie

    Ma bucur ca ati incercat-o si v-a placut!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *