RETETE RECENTE

PUI CU SOS DE ROSII SI USTUROI

February 17, 2012 | CATEGORIA

pui-cu-sos-de-rosii-si-usturoi-la-cuptor

Friptura de pui la cuptor, cu sos de rosii si usturoi, este usor de facut si este foarte gustoasa. Trebuie sa o incercati pentru a va convinge de gustul minunat.

Pentru mine sosul acesta parfumat si aromat face totul. El este vedeta, caci friptura de pui putem face in zeci de moduri.

Mai multe retete cu pui gasiti aici.

INGREDIENTE:

4 pulpe de pui
1 capatana de usturoi
3 linguri ulei masline
150 ml vin alb
1 conserva de pulpa de rosii
1 lingura rasa de zahar
sare
piper
busuioc uscat
1 praf coriandru
1 crenguta mica rozmarin

PREPARARE:

Pulpele de pui spalate bine si curatate le punem intr-un vas termorezistent. Le stropim cu ulei de masline si vin, apoi le condimentam cu sare, piper, putin busuioc uscat. Adaugam 2 catei de usturoi tocati in cuburi mai mari. Dam vasul la cuptor, acoperindu-l cu o folie de staniol pentru 20 minute, apoi fara folie 5-10 minute.

PUI CU SOS DE ROSII SI USTUROI

Cat timp se coc pulpele, pregatim sosul: zdrobim restul de catei de usturoi si ii frecam cu putina sare si 3-4 lingurite de ulei, asa cum procedam la maioneza. Tocam pulpa de rosii cat mai marunt, apoi o amestecam cu usturoi, coriandru, busuioc, zahar, sare si piper.

PUI CU SOS DE ROSII SI USTUROI

Punem sosul de rosii peste pulpe si dam iar la cuptor pentru inca 5 minute acoperit cu staniol.

PUI CU SOS DE ROSII SI USTUROI

Scoatem apoi folia si lasam inca 10 minute sa se coaca, sau pana se rumenesc putin pulpele de pui.

Le servim imediat, cu o garnitura de cartofi, orez sau paste.

Pofta buna!

pui-cu-sos-de-rosii-si-usturoi-la-cuptor

 

Va astept pe grupul GATESC CU PRIETENII, unde puteti posta si retetele voastre

PUI CU SOS DE ROSII SI USTUROI

Comentarii

  • moama ce bunatate! si daca ar ramane, doar din greseala, vreo pulpa sunt sigura ca si a doua zi ar fi buna peste niste paste 😀

    • diva in bucatarie

      Andreea cu siguranta este buna si a doua zi.

  • Simplu si bun!…perfecta pentru cei ce nu stau prea bine cu timpul liber!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Viviana.

  • Cred ca as putea sa mananc pui cu sos de rosii in fiecare zi! E una din mancarurile noastre prefate!

    • diva in bucatarie

      Raluca si noua ne place foarte mult.

  • Multumesc de idee 🙂 Arata tare bine si vreau neaparat sa fac si eu …maine .

    • diva in bucatarie

      Dorina, multumesc pentru aprecieri.

  • DiaMar bucataria galbena

    Stiu ca este grozava papica aceasta.Ce biiiiine arata.Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela! Pup

  • Bun si mereu in top!Ne place mult!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Teo.

  • O bunatate! Sosuletul asta il fac de obicei la carnea de porc sau de vita, dar nu am incercat niciodata la pui. Data viitoare cu siguranta il voi face si eu! Pupici

    • diva in bucatarie

      Simona in plus este lingurita de zahar pentru pui…

  • Imi ploua in gura numai cand ma gandesc la sos de tomate. Am papat zilele trecute un sos de tomate de vis.. mi-a ramas gandul acolo. Buna papica ai aici! pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Anto. Pup

      • liliana andriescu...

        dupa cum arata mi a plouat in gura …acum in momentul asata pun si eu la cuptor….nu ma pricep cum sa trimit …o pza ca v as trimite finalul….in orice caz sper ca va iesi ceva …buuuuuuuuuunnnnnnnnn….

  • zilahi adela

    Bun puiutul! Si eu fac ceva asemanator! Puup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela. Te pup

  • martin

    bre……..bun rau…..da’ mie imi place si Adela,si Dorina,siAndreea,si Raluca,si Viviana…bree….toate-mi plaaaac de numa.Pupe la toate sa nu va suparati….

    • diva in bucatarie

      Draga Martin, e bine ca ai de unde sa alegi…

  • am facut si eu astazi aceasta reteta dar cu muschi de porc si a iesit foarte gustoasa si frageda.

    • diva in bucatarie

      Sanda, am reteta cu sos de rosii si usturoi si la porc… este foarte bun!

  • ami

    delicios!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Ami!

  • adrian

    (sunt barbat,gatesc rar;am facut asta pt. musafiri) A iesit un deliciu!!! ms.diva! recomand a se serivi pulpele pe un pat de orez cu ciuperci

  • andreea

    La cate grade se pune la cuptor?

    • diva in bucatarie

      200

  • Andreea

    o vom face maine…..sigur va fi un deliciu

    • diva in bucatarie

      😉

  • Lore

    Foarte bun! Am facut si eu si a iesit super! Multumesc

    • diva in bucatarie

      🙂 Multumesc!

  • Teodora

    Super reteta..dar se poate face si in tava nu?

  • TVETOZAR ( zara)

    superb,am gatit si eu astazi pui cu sos excelent gust cu siguranta o sam ai gatesc cat de curand si am sa recomand reteta si prietenilor

  • Nico

    Foarte usor si rapid de facut. Acuma gatesc aceasta reteta si miroase divin. Abia asteptam cu totii sa papsm.
    Multumim pentru reteta 🙂

  • Simo

    Mulțumesc pentru rețeta! Pentru ca sunt anti-talent in a găti puiul la cuptor am băgat pulpele in punga magica cu ulei sare piper vin pentru 30′ apoi am desfăcut punga in tava , am aruncat punga si am adaugat sosul de rosii si le-am lăsat la cuptor încă 15′. Nu m-as fi descurcat nici atat fără rețeta ta !

  • Alina

    Foarte buna reteta, a iesit delicioasa! Mai ales sosul de rosii, pus peste piure 🙂

  • Giurgiu Maria

    Se poate folosi si bulion sau pasta de tomate ?

  • Dori

    Multumim, Diva!
    Asa cum spunea si Simo, si eu sunt cam anti-talent la gatit, dar cu reteta ta mi-a iesit minunat.
    Am omis zaharul pentru ca vreau sa-l reduc cat pot din ieta mea si am adaugat in schimb boia de ardei iuti; un gust minunat si …iute. Multumesc inca o data!

    • Multumesc si eu. Poti incerca sa pui foarte putin zahar. 1 linguria la toata cantitatea acesta nu va conta.

  • cristian

    deliciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *