Pui cu sos de rosii si usturoi
Pui cu sos de rosii si usturoi. Friptura de pui la cuptor, cu sos de rosii si usturoi, este usor de facut si este foarte gustoasa. Trebuie sa o incercati pentru a va convinge de gustul minunat.

Friptura de pui la cuptor, cu sos de rosii si usturoi, este usor de facut si este foarte gustoasa. Trebuie sa o incercati pentru a va convinge de gustul minunat.
Pentru mine sosul acesta parfumat si aromat face totul. El este vedeta, caci friptura de pui putem face in zeci de moduri.
Mai multe retete cu pui gasiti aici.
INGREDIENTE:
4 pulpe de pui
1 capatana de usturoi
3 linguri ulei masline
150 ml vin alb
1 conserva de pulpa de rosii
1 lingura rasa de zahar
sare
piper
busuioc uscat
1 praf coriandru
1 crenguta mica rozmarin
PREPARARE:
Pulpele de pui spalate bine si curatate le punem intr-un vas termorezistent. Le stropim cu ulei de masline si vin, apoi le condimentam cu sare, piper, putin busuioc uscat. Adaugam 2 catei de usturoi tocati in cuburi mai mari. Dam vasul la cuptor, acoperindu-l cu o folie de staniol pentru 20 minute, apoi fara folie 5-10 minute.
Cat timp se coc pulpele, pregatim sosul: zdrobim restul de catei de usturoi si ii frecam cu putina sare si 3-4 lingurite de ulei, asa cum procedam la maioneza. Tocam pulpa de rosii cat mai marunt, apoi o amestecam cu usturoi, coriandru, busuioc, zahar, sare si piper.
Punem sosul de rosii peste pulpe si dam iar la cuptor pentru inca 5 minute acoperit cu staniol.
Scoatem apoi folia si lasam inca 10 minute sa se coaca, sau pana se rumenesc putin pulpele de pui.
Le servim imediat, cu o garnitura de cartofi, orez sau paste.
Pofta buna!
Va astept pe grupul GATESC CU PRIETENII, unde puteti posta si retetele voastre
moama ce bunatate! si daca ar ramane, doar din greseala, vreo pulpa sunt sigura ca si a doua zi ar fi buna peste niste paste 😀
Andreea cu siguranta este buna si a doua zi.
Simplu si bun!…perfecta pentru cei ce nu stau prea bine cu timpul liber!
Multumesc, Viviana.
Cred ca as putea sa mananc pui cu sos de rosii in fiecare zi! E una din mancarurile noastre prefate!
Raluca si noua ne place foarte mult.
Multumesc de idee 🙂 Arata tare bine si vreau neaparat sa fac si eu …maine .
Dorina, multumesc pentru aprecieri.
Stiu ca este grozava papica aceasta.Ce biiiiine arata.Pupici!
Multumesc Mihaela! Pup
Bun si mereu in top!Ne place mult!
Multumesc Teo.
O bunatate! Sosuletul asta il fac de obicei la carnea de porc sau de vita, dar nu am incercat niciodata la pui. Data viitoare cu siguranta il voi face si eu! Pupici
Simona in plus este lingurita de zahar pentru pui…
Imi ploua in gura numai cand ma gandesc la sos de tomate. Am papat zilele trecute un sos de tomate de vis.. mi-a ramas gandul acolo. Buna papica ai aici! pupici
Multumesc Anto. Pup
dupa cum arata mi a plouat in gura …acum in momentul asata pun si eu la cuptor….nu ma pricep cum sa trimit …o pza ca v as trimite finalul….in orice caz sper ca va iesi ceva …buuuuuuuuuunnnnnnnnn….
Bun puiutul! Si eu fac ceva asemanator! Puup!
Multumesc Adela. Te pup
bre……..bun rau…..da’ mie imi place si Adela,si Dorina,siAndreea,si Raluca,si Viviana…bree….toate-mi plaaaac de numa.Pupe la toate sa nu va suparati….
Draga Martin, e bine ca ai de unde sa alegi…
am facut si eu astazi aceasta reteta dar cu muschi de porc si a iesit foarte gustoasa si frageda.
Sanda, am reteta cu sos de rosii si usturoi si la porc… este foarte bun!
delicios!!!
Multumesc Ami!
(sunt barbat,gatesc rar;am facut asta pt. musafiri) A iesit un deliciu!!! ms.diva! recomand a se serivi pulpele pe un pat de orez cu ciuperci
La cate grade se pune la cuptor?
200
o vom face maine…..sigur va fi un deliciu
😉
Foarte bun! Am facut si eu si a iesit super! Multumesc
🙂 Multumesc!
Super reteta..dar se poate face si in tava nu?
sigur!
superb,am gatit si eu astazi pui cu sos excelent gust cu siguranta o sam ai gatesc cat de curand si am sa recomand reteta si prietenilor
Foarte usor si rapid de facut. Acuma gatesc aceasta reteta si miroase divin. Abia asteptam cu totii sa papsm.
Multumim pentru reteta 🙂
Mulțumesc pentru rețeta! Pentru ca sunt anti-talent in a găti puiul la cuptor am băgat pulpele in punga magica cu ulei sare piper vin pentru 30′ apoi am desfăcut punga in tava , am aruncat punga si am adaugat sosul de rosii si le-am lăsat la cuptor încă 15′. Nu m-as fi descurcat nici atat fără rețeta ta !
Foarte buna reteta, a iesit delicioasa! Mai ales sosul de rosii, pus peste piure 🙂
Se poate folosi si bulion sau pasta de tomate ?
trebuie diluata, este foarte groasa. Si adaugi zahar!
Multumim, Diva!
Asa cum spunea si Simo, si eu sunt cam anti-talent la gatit, dar cu reteta ta mi-a iesit minunat.
Am omis zaharul pentru ca vreau sa-l reduc cat pot din ieta mea si am adaugat in schimb boia de ardei iuti; un gust minunat si …iute. Multumesc inca o data!
Multumesc si eu. Poti incerca sa pui foarte putin zahar. 1 linguria la toata cantitatea acesta nu va conta.
deliciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Multumesc!