Ciuperci gratinate
Ciuperci gratinate. Calim ceapa tocata marunt in unt si ulei de masline, cam 3-4 minute, pana devine moale si sticloasa.
INGREDIENTE:
300 g ciuperci champignon
1 ceapa mare
3-4 catei usturoi
2-3 cepe verzi
½ legatura patrunjel
50 g unt + 1 lingura ulei masline
70 g pesmet + 30 g pentru tapetare vas
3 oua
200 ml smantana
1 lingura cognac
1 lingura rasa amidon
110 g cascaval / mozzarella
sare
piper
cateva fire de patrunjel
1 lingura unt pentru uns vasul
PREPARARE:
Calim ceapa tocata marunt in unt si ulei de masline, cam 3-4 minute, pana devine moale si sticloasa.
Adaugam ciupercile taiate felii, ceapa verde si usturoiul zdrobit. Calim totul inca 4 minute, amestecand din cand in cand. Asezonam cu sare si piper si amestecam.
Punem pesmetul peste ciuperci, amestecam pana se omogenizeaza si mai perpelim totul pe foc timp de 1-2 minute. Punem compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt si pesmet, in prealabil.
Peste ciuperci turnam ouale batute si amestecate cu smantana, amidon, jumatate din cascavalul ras, cognac, sare, piper si patrunjel verde tocat. Restul de cascavla il presaram peste ciuperci.
Coacem ciupercile in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 20 minute, sau pana incep sa se rumneasca usor.
Pofta buna!
Ce bine arata!
Multumesc Raluca.
Acum mi-e si mai foame decat mi-era inainte!
Viviana, se face rapid…
Am sa fac si eu , dar cred ca doar pentru mine, ai mei nu prea sunt cu ciupercile! Prezentarea e super ca de obicei!! Puup!
Multumesc, Adela.
Delicioase!!
Multumesc Dana.
Mmmm.. cum arata! O portie este a mea! Pupici
Simona, cu drag. Pup
Yummy, tare bune!!!Preferatele mele!Pupici!
Multumesc, Licuta. Pup
Credeam ca numai eu sunt innebunita dupa ciuperci:)
Teo, am noroc ca toata familia iubeste ciupercile…
Mmm….ce bunãtate:)
Multumesc, Ramona.
Foarte bne ! 🙂
Oh, da!!!
Am ajuns cam tarziu ptr o portie :(:( ….
Adina, s-au terminat in ziua in care le-am facut…
multumesc miine le fac ,chiar nu stiam ce sa gatesc
Cu placere!
Intrebare. Cand se pune amidonul? Si cealalta jumatate de cascaval ras? Si focul la cuptor e de jos ?
Multumesc
Multumesc mult pentru atentionare!!! Am adaugat completarile necesare! Nu stiu unde mi-a fost capul cand am dat drumul la reteta!
La mine cuptorul este electric – are ventilatie din toate directiile la 200°C.
Numa ce le-am scos din cuptor! arata foarte bine si le folosesc ca garnitura la friptura de porc in sos de rosii cu usturoi! 🙂
🙂