Poale-n brau / branzoaice
Poale-n brau / branzoaice. Adaugam 2 oua si un galbenus si framantam putin, pana se incorporeaza in aluat.
„Poale-n brau” sau placintele moldovenesti umplute cu branza, sunt foarte bune! Cuprinsa de amintiri din copilarie, din vacante sau excursii, reteta care ma facea sa las orice joc pentru a imbuca o placinta fierbinte, va aduc si voua sa va bucurati de bucate bune si gustoase.
INGREDIENTE:
600 g faina
200 ml lapte + 1 lingura pentru uns
50 g drojdie proaspata
2 linguri smantana
300 g zahar
1 plic zahar vanilat
5 oua+1 galbenus
100 g unt
coaja rasa de la 1 lamaie/ portocala
300 g branza vaci
70-80 g stafide
2 lingurite esenta de vanilie
1 praf de sare
PREPARARE:
Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si 50 ml lapte cald. Cat timp aceasta dospeste pregatim faina amestecata cu un praf de sare intr-un vas, apoi topim 200 g de zahar in lapte cald si separat topim untul. Punem maiaua peste faina, apoi adaugam laptele cald si indulcit, smantana si framantam.
Adaugam 2 oua si un galbenus si framantam putin, pana se incorporeaza in aluat.
Turnam untul topit peste aluat, 1 lingurita esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie sau portocala.
Framantam aluatul cateva minute, pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Cat timp acesta sta la loc cald, asteptand sa creasca, pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu 2 oua, 100 g zahar, 1 praf de sare, stafide si 1 lingurita esenta de vanilie.
Intindem aluatul cu facaletul, apoi il portionam in patratele peste care punem branza de vaci. Prin indoirea spre interior a colturilor, acoperim umplutura plasata chiar in mijloc. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 25-30 minute sau pana devin aurii.
Le servim reci reci sau calde, simple sau acoperite de zahar pudra, in fuctie de gusturi.
Pofta buna!
Delicioase:)
Multumesc, Ramona.
Superbe! Bafta, draga mea!
Multumesc mult, Alice! La fel tie iti doresc daca participi cu „scutecele domnului”
Tare frumoase sunt!!!
iti doresc mult bafta!!!
Te pup!
Multumesc, Dana.
Arata grozav de bine si mi-ai facut o pofta, incat gust si eu o „poala-n brau” e yumi,yumi…
pupici si fug:) pana nu ti le pap pe toate:):):)
Multumesc mult, Lia!
Ce bunatate, succes!
Multumesc mult!
Succes!!! Ma gandesc si eu deja la cele ardelenesti.superbe!
Multumesc Adina! Daca vrei iti dau si eu sugestii la momentul respectiv!
Foarte tentante si buneeeee!
Multumesc Mina!
Cristina succes!
E o reteta delicioasa! 🙂
Multumesc la fel, Alina!
Un deliciu… Succes, pup!
Multumesc!
Excelente!!! Felicitari!
Multumesc Corina.
Va doresc succes! Site-ul dumneavoastra are retete foarte bune, imi place tot ce am incercat. Faceti o treaba foarte buna!
Multumesc Laura.
Preferatele mele . Bafta la concurs !
Multumesc Dorina!
Stiu ca sunt foarte,foarte bune.Te pup!
Multumesc Mihaela! Te pup
Apetisanta alegerea ta! Succes!
Multumesc Viviana! Bafta si tie!
Intr-adevar DELICIOASE!!!
Multumesc, Georgy!
Ce pofta mi-ai facut…
Bafta multa la concurs! Pupici
Multumesc Simona! Te pup
Foarte bune!!!Imi plac tare mult placintelele astea!Pup!
Multumesc Licuta! Pup
Cred ca sunt printre cele mai bune dulciuri nationale ! bafta si tie!
Multumesc la fel!
Mmm…..ce bune trebuie sa fie.Tin pumnii,bafta!
Multumesc Medi.
Ce bunatate ai aici!!! La soacra-mea am mancat prima data;) Multa bafta draga mea!! Multa multa bafta!! pupici
Multumesc mult, Antonina.
Sa ai succes cu ele!Noua ne plac!
Multumesc, Teo.