RETETE RECENTE

FONDUE DE CIOCOLATA

februarie 14, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

300 g ciocolata (alegeti ce ciocolata va place!)
150 ml smantana pentru frisca
1 lingura cognac/lichior
cateva picaturi esenta de vanilie

Pentru servit:
capsune
ananas
portocale
mandarine
banane
cuburi de pandispan

PREPARARE:

Punem ciocolata la topit la baine-marie. Imediat cand incepe sa se topeasca, incorporam smantana pentru frisca, luam vasul de pe foc si adaugam cognacul/lichiorul si esenta de vanilie.
Daca amestecul este prea gros mai punem smantana, iar daca este prea lichid mai adaugam 50 g ciocolata topita.
Punem fondue-ul intr-un vas special care il mentine cald. Cu ajutorul betisoarelor speciale luam fructele si le introducem in ciocolata, apoi servim.

Comentarii

  • un preparat deosebit,pentru ocazii deosebite! toate prezentarile tale,sunt exceptionale,felicitari!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Horia.

  • Pfaa… ce ma fac eu cu tine?! Mi-ai facut o pofta de-mi vine sa rontai din monitor.. 🙂
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Simona, treci pe la mine! Pup

  • Ce romantic!Foarte frumos!

  • Dragut! Imi place ideea!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Raluca.

  • Mai delicios de-atat nu se poate!Vad ca ai ganduri mari pentru diseara :)!
    Happpy Valentine’s day!

    • diva in bucatarie

      Flory, il astept cu alt desert, fara inimioare!!!!

  • zilahi adela

    Perfecte, pentru diseara!! 🙂 Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela.

  • Un adevarat deliciu!!!Unde ai gasit recipientul pentru fondue?Caut de mult, dar nu am gasit. Pup si o seara minunata iti doresc!

    • diva in bucatarie

      Licuta, l-am imprumutat de la prietena mea, special pentru aceasta reteta. Dar am vazut in benzinariile MOL la un moment dat. Vrei sa iti cumpar daca mai gasesc?

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *