Fondue de ciocolata

14 februarie 2012Diva in Bucatarie

Fondue de ciocolata. Daca amestecul este prea gros mai punem smantana, iar daca este prea lichid mai adaugam 50 g ciocolata topita.

INGREDIENTE:

300 g ciocolata (alegeti ce ciocolata va place!)
150 ml smantana pentru frisca
1 lingura cognac/lichior
cateva picaturi esenta de vanilie

Pentru servit:
capsune
ananas
portocale
mandarine
banane
cuburi de pandispan

PREPARARE:

Punem ciocolata la topit la baine-marie. Imediat cand incepe sa se topeasca, incorporam smantana pentru frisca, luam vasul de pe foc si adaugam cognacul/lichiorul si esenta de vanilie.
Daca amestecul este prea gros mai punem smantana, iar daca este prea lichid mai adaugam 50 g ciocolata topita.
Punem fondue-ul intr-un vas special care il mentine cald. Cu ajutorul betisoarelor speciale luam fructele si le introducem in ciocolata, apoi servim.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Licuta, l-am imprumutat de la prietena mea, special pentru aceasta reteta. Dar am vazut in benzinariile MOL la un moment dat. Vrei sa iti cumpar daca mai gasesc?

Dă-i un răspuns lui FLORYAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *