Compot aromat de mere

18 februarie 2012Diva in Bucatarie

Compot aromat de mere. Il putem servi atat cald, cat si rece, in fuctie de sezon sau de gusturi.

Ce bautura calda se asorteaza bine la vremea rece? Compotul cu mere, aromat, parfumat, pe care il ador in timp de iarna, dar e perfect si rece, din frigider, cand soarele dogoreste cu putere…

INGREDIENTE:

1,2 kilogram de mere
300 de grame de zahar
1 baton scortisoara
1 steluta de anason
coaja de portocala
1.5 litri de apa

PREPARARE:

Punem merele spalate, curatate si taiate felii in apa, adaugand zaharul, scortisoara, anasonul si coaja de portocale. Fierbem la foc mediu spre mic aproximativ 10-12 minute, sau pana fructele devin moi (in fuctie de soiul de mere si de grosimea feliilor). In momentul in care fructele sunt sunt moi, compotul este gata si il luam de pe foc.
Il putem servi atat cald, cat si rece, in fuctie de sezon sau de gusturi.

Sa va fie de folos!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *