Orez cu lapte si mere caramelizate

18 februarie 2012Diva in Bucatarie

Orez cu lapte si mere caramelizate. Orezul spalat de impuritati in mai multe ape il punem la fiert in laptele care clocoteste. Adaugam zaharul si un praf de sare si amestecam continuu.

Orezul cu lapte, sau desertul din copilarie, il transformam in ceva mai rafinat, prin simpla adaugare a unor mere camelizate. Aceasta este dovada clara ca amintirile copilariei sunt dulci si ne invadeaza simturile tot timpul.

INGREDIENTE:
(pentru 2 persoane)

Pentru orez cu lapte:
100 g orez
500 ml lapte
30 g zahar
1 praf de sare

Pentru mere caramelizate:
4 mere medii-mari
2 linguri stafide
1 lingura unt
60 g zahar
50 ml cognac

PREPARARE:

Orezul spalat de impuritati in mai multe ape il punem la fiert in laptele care clocoteste. Adaugam zaharul si un praf de sare si amestecam continuu.
Dupa ce a fiert luam oala de pe foc si lasam sa se raceasca.

In acest timp curatam merele de coaja si cotor, le feliem. Punem untul in tigaie , iar cand acesta se incinge adaugam merele, stafidele si zaharul. Le rumenim putin, pana incep sa se caramelizeze, apoi stingem cu cognac. Lasam pe foc inca 1-2 minute, apoi luam tigaia de pe foc.

Aranjam in cupe sau pahare mai largi straturi alternative de mere caramelizate si orez cu lapte.

Servim imediat.

Pofta buna!

Multumesc, Diana Gabriela Dima pentru poza!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *