fbpx

RETETE RECENTE

CONCURS – TESTEAZA RETETA: PASTE CU FRUCTE DE MARE

March 8, 2012 | CATEGORIA

A venit primavara si in aceasta zi de sarbatoare vreau sa va aduc un cadou special, alaturi de Electrolux, care a avut idea minunata de a initia proiectul “Testeaza reteta”.

Cred ca veti fi incantati si voi la fel de mult, pentru ca tema aleasa este una simpla: eu propun o reteta, dar nu voi mai afisa poze cu etapele sau rezultatul final a ceea ce am preparat, pentru ca, asta o veti face voi, daca vreti sa gatiti alaturi de mine la Corbeanca, intr-un cadru frumos, folosind produse cu adevarat performante. Inca odata Electrolux ne da ocazia sa ne desprindem de indatoririle si stresul zilnic, astfel incat sa regasim bucuria de a gati.

Iata ce trebuie sa faceti: urmati pasii pe care i-am indicat, faceti poze cu preparatul final, apoi le trimiteti la adresa de email office@divainbucatarie.ro, pana in data de 16 martie 2012, ora 23.59, impreuna cu datele voastre (nume-prenume, orasul in care locuiti). Nu accept in concurs poze copiate de pe alte site-uri culinare, nu va temeti sa aratati ce puteti face in bucataria voastra.

Castigatorul acestui concurs il voi anunta in data de 19 martie si va avea ocazia sa gateasca impreuna cu mine, la Corbeanca, in data de 22 martie 2012, reteta propusa in acest concurs. Si nu vom gati doar noi, vom fi impreuna cu Mihai Lambru, Isabela Dobrin si castigatorii lor. Poza produsului final se va regasi pe site, alaturi de cele pe care le voi pune si eu, la sfarsitul concursului.

Castigatorul, daca nu este din Bucuresti, are asigurata cazarea si micul dejun, la Club Cortina, in Corbeanca, dar si transportul din Bucuresti catre aceasta locatie si inapoi, in limita a 50 de euro.

Iata reteta pe care v-o propun:

PASTE CU FRUCTE DE MARE

INGREDIENTE:

400 g paste (de preferat linguini)
2 linguri ulei masline
2-3 catei usturoi pisati
1/4 lingurita fulgi de ardei iute sau 1/2 ardei iute
80 ml vin alb
250 g rosii cherry
450 g fructe de mare – pot fi si congelate
2 linguri smantana de gatit
1 legatura mare de patrunjel
sare
piper proaspat macinat

PREPARARE:

Fierbem pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe pachet.

In timp ce acestea se fierb, pregatim fructele de mare. Incingem uleiul intr-o tigaie. Adaugam usturoiul zdrobit, vinul, ardeiul iute si amestecam. Dupa 30 secunde – 1 minut punem rosiile cherry taiate in sferturi (sau jumatati) si fructele de mare. Lasam pe foc sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana se incing bine fructele de mare (in jur de 4-5 minute). In acest moment adaugam smantana, lasam la foc mic inca 2 minute,avand grija sa condimentam cu sare si piper proaspat macinat, dupa gust.

Scurgem pastele de apa, le punem intr-un castron, apoi adaugam fructele de mare si amestecam pana se omogenizeaza.

Presaram patrunjel verde, proaspat tocat si servim imediat, cat sunt inca fierbinti.

Acestea fiind spuse si descrise, nu-mi ramane decat sa va urez succes.
Va astept cu drag, aveti 8 zile in care sa pregatiti aceasta reteta.

Pe curand…

Comentarii

  • La multi ani!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory!

  • dana

    Interesant, doar ca e cam departe Corbeanca de Iasi 🙂

    • diva in bucatarie

      Daca totusi iti face placere, distanta nu conteaza.

  • Foarte faina initiativa . Felicitari ! Bafta concurentilor .

    • diva in bucatarie

      Multumim Dorina!

  • La Multi Ani, scumpa doamna!!! Iti doresc o primavara frumoasa ca tine!
    Cat despre concurs… nu lipsesc! Cine nu si-ar dori sa gateasca cu tine?!
    Te pup dulce

    • diva in bucatarie

      Multumesc draga mea, sa ai o primavara superba, sa fii iubita/ Te astept cu drag la concurs. Te pup cu drag.

  • la multi ani doamna!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Bianca!

  • Foarte tentant pt. cei care locuiesc in România!

    • diva in bucatarie

      Ramona, daca ai drum in tara, te astept la concurs.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *