fbpx

RETETE RECENTE

BOMBOANE BRIGADEIRO

March 8, 2012 | CATEGORIA

BRIGADEIRO sunt cele mai faimoase bomboane din Brazilia. Cu o textură moale, fina, ne cuceresc de la prima degustare.

INGREDIENTE:

400 g lapte condensat
1 lingura cacao
1 lingura unt
50-80 ml apa
bombonele de ciocolata – pentru decor

PREPARARE:

Punem untul la topit intr-o cratita. Amestecam cacao cu apa pana se omogenizeaza. Turnam laptele condensat peste untul topit, apoi adaugam cacao si le amestecam pana compozitia devine omogena.

Punem la foc mic sa fiarba, amestecand continuu, in jur de 20 minute, pana compozitia devine lipicioasa (se va lipi de lingura). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Putem sa punem in frigider pentru 15 minute. Ne ungem palmele cu putin unt, apoi luam si modelam in maini bilute cu un diametru de aproximativ 3 cm. Tavalim bilele prin bombonele de ciocolata, cacao sau chiar ciocolata rasa.

Le punem in hartiute speciale pentru bomboane, apoi putem servi. Daca le punem la frigider in ainte de a le servi vor fi mult mai bune.

Le putem pastra la frigider cateva zile.

Minunate!!! Asteapta sa le incercati si voi…

Comentarii

  • absolut minunate!:)la multi ani!

    • diva in bucatarie

      La multi ani si tie draga Simona!

  • cred ca-s tare bune..
    La multi ani! 🙂

    • diva in bucatarie

      La multi ani draga Edith!

  • Cat sunt de frumoase!!! O primavara minunata iti doresc si un calduros La multi ani!!!!

    • diva in bucatarie

      La multi ani draga mea!

  • La multi ani, sa fii sanatoasa, iubita si apreciata pentru tot ceea ce faci! Te pup! Iau si eu o bombonica ca prea arata bine!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Irina! Te pup

  • DiaMar bucataria galbena

    Cu ani in urama am facut si eu,sunt bune tare.
    La multi ani.O zi minunata iti doresc.

    • diva in bucatarie

      La multi ani, Mihaela! Sa ai o zi si o primavara frumoasa!

  • La multi ani si tot ce iti doresti!Foarte frumoase bombonicile!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Teo! La multi ani si tie!

  • zilahi adela

    Minunate!! La multi ani si tot ce iti doresti!

    • diva in bucatarie

      Multumesc la fel, Adela!

  • La multi ani! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc la fel, Carmen.

  • Uau, ciocolatoase rau!!!Mmm, am furat cateva:))Pup!

    • diva in bucatarie

      Licuta cu drag iti ofer bomboane. Te pup

  • Cat sunt de frumoase si ce prezentare minunata.Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Medi! Pup

  • Minunate!!!! Mama ce pofta mi-ai facut…

    • diva in bucatarie

      Multumesc Bianca.

  • Iti doresc sa ai parte de o primavara frumoasa!
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Raluca, te pup si iti iti doresc o primavara frumoasa si calda, plina de flori.

  • Ooo,cum am scapat eu asa ceva,imi plac mult,salvat reteta!pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory!

  • Delicioase!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dana!

  • Delicioase.!

    • divainbucatarie

      Tks

  • Miha

    Am cautat lapte condensat in magazine si nu am gasit, imi puteti spune unde as putea gasi?
    Multumesc.

    • diva in bucatarie

      La Lidl, Kaufland si cred ca exista si in Billa. La un moment dat se putea comanda online la DeLatte.

  • Ionela

    Am facut si eu compozitia, sta de mai bine de 3 ore la frigider, s-a intarit, abia invart lingura in ea, dar cand sa modelez bilutele, se moaie si nu le pot forma, ce sa fac?

    • diva in bucatarie

      Nu ar trebui sa fie asa! Daca compozitia a stat pe foc pana ai obtinut consistenta foarte groasa, nu trebuie sa fie foarte moi, doar putin, cat sa poate fi modelate.

  • Ionela

    Cand am oprit focul era ca o smantana groasa care curgea de pe lingura. Trebuia s-o las mai mult nu? O am de 2 zile la frigider, as lutea s-o mai pun o data pe foc sau mai bine ii gasesc alta intrebuintare?

    • diva in bucatarie

      Trebuia sa fie mai groasa decat o smantana. Sa nu cada de pe lingura. O poti folosi pe post de crema de tort – mixata cu 200 g unt si 100 g zahar pudra sau o mai pui pe foc pana se ingroasa cat trebuie.

  • Ionela

    Multumesc!

  • Paula

    Delicioase intr.adevar. M.ar putea ajuta cineva cu o propunere? Adica ce ar trebui sa fac daca compozitia a devenit foarte tare? Multumesc

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *