Pudding din lapte condensat

14 ianuarie 2016Diva in Bucatarie

Pudding din lapte condensat. Aduce cu crema de zahar ars, doar textura este putin alta. Atat de simplu si atat de bun, cu greu ii veti rezista.

Aceasta reteta am gasit-o anul trecut pe un site brazilian. Mi se pare cea mai rapida si mai usoara reteta, in 15 minute punem la cuptor desertul si nu ne ramane decat sa asteptam sa fie gata.

Aduce cu crema de zahar ars, doar textura este putin alta. Atat de simplu si atat de bun, cu greu ii veti rezista.

INGREDIENTE:

200 g zahar tos

50 ml apa

1 cutie lapte condensat indulcit (397 g) – nu lapte pentru cafea!

1 masura lapte (cat intra in cutia de lapte condensat)

4 oua

PREPARARE:

Turnam intr-un castron laptele condensat. Adaugam lapte (cat intra in cutia de lapte condensat), apoi cele 4 oua si amestecam pana se omonizeaza.

pudding-cu-lapte-condensat-1pudding-cu-lapte-condensat-2

Punem zaharul cu 2 linguri de apa la foc mediu. Zaharul umezit se va carameliza fara sa faca cocoloase de zahar. Cand prinde culoare aurie oprim focul. Ungem cu zaharul caramelizat peretii pentru doua forme, astfel incat sa ramana si pe margine caramel.

pudding-cu-lapte-condensat-3pudding-cu-lapte-condensat-4

Dam la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, avand grija sa punem formele intr-o tava in care am turnat in prealabil apa calda. Lasam sa se raceasca, apoi le rasturnam pe un platou.

pudding-2999-1

Recomand sa o mancam dupa cateva ore, altfel va parea prea dulce! Si, daca se poate sa stea la rece, gustul va fi perfect!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *