RETETE RECENTE

PUI CU LAPTE DE COCOS

November 20, 2017 | CATEGORIA

Pui cu lapte de cocos este una din cele mai delicioase si mai sanatoase retete pe care v- o propun. Puiul este gatit in vas de frigere din colectia Masterpiece de la Zepter pebntru ca mi-am dorit sa ofer familiei o reteta gatita sanatos,  foarte rapid si un gust deosebit.

Lasand modestia la o parte chiar a iesit ceva foarte bun si daca as fi facut o portie dubla s-ar fi mancat si aceasta in totalitate.

Concepute special pentru a da cele mai bune rezultate, vasele Zepeter sunt fabricate din otel de cea mai buna calitate, cu un finisaj de tip oglinda ce odfera o suprafata perfecta, de care nu se vor lipi alimentele. Vasele acestea ofera durabilitate, siguranta, nu se zgaraie, devenind preferatele mele in bucatarie.

Mi s-au cerut retete cu influente sud americane, asa ca reteta de pui cu lapte de cocos ne trimite pe taramuri braziliene. Foarte simpla, foarte usor de pregatit, aceasta reteta ne cucereste imediat. Arome, condimente, texturi diferite, fac din aceasta reteta banala una de-a dreptul spectaculoasa din punct de vedere gust.

Laptele de cocos are avantajul de a fi folosit atat in retete dulci, cat si in retete sarate. Este bogat in grasimi vegetale sanatoase, cu arome exotice, are fier, potasiu si fosfor, magneziu, cupru.

Se spune ca favorizeaza pierderea iun greutate (pentru cei aflati la dieta), intareste sistemul imunitar si te umple de energie.

In concluzie, nu v-am adus doar o reteta simpla, ci una gatita santos, cu ingrediente santaoase. Prin urmare, va las sa vedeti cat de usor se poate pregati:

 

INGREDIENTE:

(pentru 4 portii)

800 g piept de pui

1 lingurita turmeric

1 lingurita boia dulce de ardei

1 lingurita chimion macinat

1/2 lingurita cardamom

1/2 lingurita piper proaspat macinat

1 ceapa medie

2 catei usturoi

1 lingurita ghimbir ras

2 rosii

1 felie ardei gras verde

1 felie ardei gras galben

1/2 ardei iute – jalapeno

400 ml lapte de cocos

patrunjel verde

Pentru servit:

orez fiert

PREPARARE:

Taiem pieptul de pui in 4 fasii. Intr-un bol punem condimentele, le amestecam pana la omogenizare, apoi tavalim puiul prin acestea. Se vor lipi de el si vor contribui din plin la gustul final.

Taiem ceapa, ardeii, rosiile si ardeiul iute. Radem ghimbirul si tocam usturoiul. Le punem in vasul de prajire din colectia Masterpiece de la Zepter, apoi lasam puiul sa se friga la temperatura medie timp de 2 minute pe fiecare parte, pastrand capacul cu butonul de termocontrol ce indica zona verde. Punem legumele peste condimentele cazute de pe pui in vasul nostru, adaugam ghimbir si usturoi, amestecam putin, apoi readucem puiul in vas si adaugam laptele de cocos. Vom amesteca putin pentru omogenizare, punem capacul si mai lasam la foc mic, cu capac, inca 2 minute. Dupa acest interval luam vasul de pe foc, fara sa ridicam capacul – in timpul acesta continua procesul de gatire si asteptam 5 minute.

Dupa acest interval putem imparti bucatile de pui si sosul cu legume in farfurii, adaugam o garnitura de orez si putin patrunjel verde proaspat tocat.

Mai simplu si mai bun daca va pot recomnda ceva. Iata filmuletul de prezentare al acestei retete foarte gustoase, gatita super rapid:

Daca pregatiti reteta eu va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc anticipat.

Comentarii

  • Moamaaa ce bunatate!! Arome, condimente , texturi toate pe gustul meu!! Pupici!!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *