Quinoa in stil mexican
Quinoa in stil mexican

Quinoa in stil mexican
Quinoa in stil mexican este una din cele mai simple si mai sanatoase retete pe care v-o propun sa o incercati.
Se stie ca aceasta nu este o cereala ci o samanta, dar este folosita si gatita ca o cereala. Popularitatea ei a crescut foarte mult in ultimii ani caci i-au fost descoperite calitatile, desi este cultivata si consumata de peste 5000 ani.. Inainte de a fi gatita este bine sa o spalam pentru a indeparta stratul natural ce o imbraca , acesta putand avea un gust putin ciudat. Quinoa poate fi folosita in salate, langa carne sau legume si chiar in smoothie-uri, este gustoasa, cu o textura ce te poate duce cu gandul la orez, iar ca marime la cous-cous.
Exista mai multe tipuri de quinoa: alba, rosie sau neagra.
Quinoa este unul din cele mai bune alimente, fiind o sursa foarte buna de proteine, acid folic, fier, calciu, zinc, mangan, magneziu si fibre.
Daca am ales ingrediente sanatoase pentru reteta mea, atunci voi trece mai departe in alegerea unui sistem de gatire sanatos, fapt pentru care Zepter va fi mereu o solutie buna.
Gatitul in vasele Zepter asigura o hrana mai sanatoasa caci sunt retinute aromele, gusturile si vitaminele, proprietatile nutritive naturale. In acelasi timp, vasele Zepter asigura economie de energie, timp, bani si ne protejeaza sanatatea.
Aliajul metalic folosit la aceste vase ofera o metoda corecta de pregatire a alimentelor, iar prin transferul de caldura acestea nu se ard.
Capacul vasului, cu butonul de termocontrol, este un element important caci nu permite continutului din vas sa se prelinga si asigura un circuit inchis de gatire. Alimentele se gatesc in suc propriu, ce ramane in vas. Vaporii eliberati se condenseaza si se intorc in vas dupa contacul cu capacul, caci el este mereu mai rece decat vasul.
Quinoa in stil mexican se poate gati si in vasele obisnuite, doar ca acest lucru se face in timp mai indelungat. Este una din cele mai delicioase si mai bune retete de quinoa, gatita ca o tocanita.
Asa cum veti observa in filmul de prezentare a retetei quinoa in stil mexican se face rapid, asa ca cei care ajung seara acasa, dupa o zi lunga la birou, pot gati intr-un timp foarte scurt mancare gustoasa si sanatoasa.
Va recomand reteta indiferent de vasul in care alegeti sa gatiti pentru ca o sa va bucurati de proprietetile bune ale acestei seminte si de un gust bun. Reteta de post/ vegana de quinoa gatita in stil mexican cu fasole rosie a fost si pe placul familiei mele, iar sotul si baiatul meu nu sunt foarte receptivi la ingrediente noi in meniul lor.
Cu quinoa am mai pregatit spaghetti cu sos rosii si chiftelute de quinoa, salata tabouleh cu quinoa, salata mediteraneeana cu quinoa, salata cu dovleac copt, salata quinoa si ton.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru quinoa in stil mexican.
INGREDIENTE:
120 g quinoa
1 ceapa mare
2 catei usturoi
400 g pulpa de rosii
1 ardei jalapeno
230 g fasole rosie
80 g boabe de porumb
250 ml apa
piper
oregano
1 avocado
coriandru proaspat tocat sau patrunjel
PREPARARE:
Daca avem ingredientele la indemana si un vas de fierbere Zepter, reteta aceasta nu ne ia mai mult de 15 minute din momentul in care incepem sa tocam ceapa.
Desigur, avem grija sa tocam marunt si ardeiul iute (sau macar jumatate din acesta), le punem in vas, apoi adaugam usturoiul pisat.
Punem capacul si incalzim vasul pana in momentul in care butonul de termocontrol ajunge in zona verde. In acel moment adaugam quinoa, fasolea rosie, pulpa de rosii, porumbul, turnam apa si adaugam condimentele.
Lasam sa fiarba la temperatura medie timp de 5 minute, apoi luam de pe foc si lasam vasul cu capacul pus inca 5 minute, pentru ca procesul de gatire continua in aceasta perioada.
Va las aici si filmul in care veti vedea cat de usor se pregateste si va invit sa va abonati la canalul de YouTube pentru a fi la curent cu noutatile.
Wow ce bine arata quinoa de mai sus!!!! Multumesc pentru idee 🙂
Pot folosi oala sub presiune (kingpro) nu am zepter.
nu este nevoie de oala sub presiune!