RETETE RECENTE

SALATA DE QUINOA CU TON

May 29, 2018 | CATEGORIA

Din fericire noile trenduri alimentare duc catre o alimentatie sanatoasa, asa ca popularitatea de care se bucura in acest moment quinoa este pe deplin meritata. Este bogata in proteine, contine calciu si multe alte vitamine (A, C, E, K, D), dar si cupru, magneziu, fier, zinc si multi alti nutrient ce contribuie la detoxifierea organismului, regleaza glicemia, scad riscul bolilor cardiovasculare, mentine sanatatea rinichilor si nu contine gluten. Este o sursa buna de fibre si proteine anti-imbatranire. Bobul de quinoa are un strat exterior ce trebuie indepartat inainte de a fi gatit, caci are un gust amar.

In ultimii ani am inceput sa o aduc in meniul familie mele: spaghetti cu rosii si chiftelute de quinoa, quinoa in stil mexican, salata mediteraneana cu quinoa si salata tabouleh cu quinoa.

Avand in vedere faptul ca se apropie vara si salatele sau retetele de paste vor fi la mare cautare, m-am gandit sa pregatesc o salata de quinoa cu ton. Se face cat ai bate din palme, atat de usor si rapid, incat am avut inspiratia de a pregati aceasta reteta in format video. O puteti urmari aici.

Ingredientele folosite sunt la indemana oricui, iar cantitatile indicate mai jos sunt pentru 2 persoane. Cand gatim aceste bobite folosim la o parte de quinoa doua parti de apa. Eu am folosit in salata ce aveam in casa:  rosii cherry, dar ar merge cu siguranta si un ardei gras sau frunze de salata, am adaugat masline (dar putem folosi capere in saramura), ceapa verde (o putem inlocui cu ceapa rosie). In concluzie, puteti imbunatati reteta dupa propriul gust sau in functie de ce aveti in casa in acel moment.

Salata de quinoa cu ton este perfecta la cina, dar poate fi luata si in pachetel la birou avand in vedere faptul ca nu necesita incalzire. Acestea fiind spuse nu va mai retin atentia, va las sa descoperiti cat de usor se pregateste. Daca va place reteta video va invit sa va abonati la canalul de YouTube Diva In Bucatarie. Si, nu uitati: daca pregatiti reteta si ii faceti o poza eu o voi publica cu drag.

 

INGREDIENTE:

150 g quinoa

300 ml apa

8 rosii cherry

1 fir ceapa verde

1 conserva ton in ulei sau suc natural – cu lichidul scurs

100 g masline kalamata

20 ml ulei de masline

1 lingura suc lamaie

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita piper proaspat macinat

PREPARARE:

Asa cum am scris deja la introducere quinoa se spala sub jet de apa foarte bine, apoi se pune la fiert. O fierbem la foc mic, cu capac, aproximativ 15 minute. Cand este fiarta oprim focul si amestecam bobitele cu furculita pentru a le separa. Lasam quinoa sa se raceasca.

Pentru a vedea cum am pregatit salata mai departe va invit sa urmariti filmul.

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *