Decoruri din fructe

31 mai 2018Diva in Bucatarie

Decoruri din fructe. Decoruri din fructe pregatite cu copiii, sau chiar de catre copii, sunt nu doar idei sanatoase de desert, dar si timp de calitate petrecut alaturi de acestia.

Decoruri din fructe pregatite cu copiii, sau chiar de catre copii, sunt nu doar idei sanatoase de desert, dar si timp de calitate petrecut alaturi de acestia.

Nimic nu se poate compara cu aceste momente speciale. Pentru ca zilele zboara atat de repede, iar copiii cresc cumva vazand cu ochii…

Eu nu imi dau seama cat de repede au trecut aproape 15 ani de cand am devenit mama.

Imi propusesem sa facem multe lucruri impreuna, dar primii 7 ani din viata lui mi-am impartit viata intre meseria de mama si cea de angajat intr-un birou in care aveam un program destul de lung, dar partea cea mai proasta era ca petreceam mult timp pe drumul spre casa.

Ore din viata pierdute in traficul aglomerat al Bucurestiului… Dar, cumva, cineva acolo sus a aranjat lucrurile pentru ca eu sa raman acasa si sa fiu alaturi de el din prima zi de scoala, pana in acest moment, cand se pregateste sa descopere viata de licean.

Stand mereu cu el, alaturi de el, mi-a fost usor sa ma apropii de copiii prietenilor, ai vecinilor (tot prieteni sunt si ei) si am facut cu ei lucruri delicioase sau interesante.

In proiectul „gatesc cu prietenii” a venit pentru inceput Ilinca (14 ani) si am pregatit cu ea decoruri din legume.

Apoi, mi-a venit ideea ca Lilou (13 ani) sa pregatesca decori din fructe, pentru ca sursa de inspiratie ii este fratele ei mai mic, Fabian, care are doar 5 ani.

Evident ca a intrat si el in live-ul nostru si cu naturaletea si farmecul varstei ne-a pregatit si el un mic decor – chiar a fost foarte simpatic si ideea lui m-a surprins foarte placut.

A fost o surpriza totala, caci spunea ca ne va astepta pe scaun pana terminam tot ce ne propusesem sa facem. Cred ca din acest motiv am trecut peste unul din decorurile pe care urma sa il faca Lilou.

In live-urile din „gatesc cu prietenii” gatesc si eu sau mai mai mult eu. Dar, aici, am lasat-o pe Lilou sa faca cat mai mult. Copiii sunt foarte draguti si te farmeca cu dorinta si perspicacitatea lor, cu indemanarea pe care o au.

Cred cu tarie ca toti parintii ar trebui sa incerce sa se joace in bucatarie cu copiii. Acest lucru ii va ajuta mai tarziu. In relatia cu copiii lor sau cu prietenii, colegii. Lilou chiar se descurca in bucatarie si asta se va vedea in filmuletul de prezentare.

Atunci cand ne-am facut planuri am ales sa pregatim decoruri din fructe avand urmatoarele teme:

  1. catel din banana
  2. delfin din banana
  3. arici din para
  4. trandafir din capsuna
  5. barcuta din pepene
  6. ghiveci de flori din fructe

Iata si filmul in care veti putea vedea cum a pregatit Lilou decorurile din fructe, iar eu am ajutat-o doar cu lucruri banale pentru ghiveciul de flori din fructe. Va invit sa il urmariti:

https://www.facebook.com/divainbucatarie.ro/videos/1671064842963137/

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *