Salata Tabouleh cu quinoa
Salata Tabouleh cu quinoa.
Clasica salata Tabouleh primeste in aceasta reteta un upgrade de la quinoa, o cereala minune ce are orginile in America de Sud. Popularitatea acestei legume a crescut foarte mult in urma studiilor care au aratat ca este foarte hranitoare, are un continut bogat de fibre, proteine, vitamine si minerale. Este adorata de cei care au un regim de viata vegetarian si asta pe buna dreptate, caci se pare ca inlocuieste proteinele pe care le luam din carne.
INGREDIENTE:
3 linguri cu varf quinoa bio
3 legaturi patrunjel tocat fin
cateva frunze de menta
1 ceapa rosie mica tocata marunt
2 rosii de marime medie taiate în cuburi mici
sucul de la 1/2 lamaie mare
3 linguri ulei de masline
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Avantajul de a folosi aceasta quinoa bio este ca nu mai pierdem timpul cu fierberea. In 5 minute ne rasfatam cu o salata perfecta.
Spalam foarte bine patrunjelul, menta si rosiile, le uscam si apoi le tocam. Tocam si ceapa foarte fin. Punem quinoa intr-o sita si o clatim, apoi o lasam putin sa se scurga si o punem peste restul ingredientelor. Adaugam uleiul, sucul de lamaie, sare, piper proaspat macinat si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Pofta buna!