Salata de andive cu roquefort si nuci

28 noiembrie 2015Diva in Bucatarie

Salata de andive cu roquefort si nuci.

Salata de andive cu roquefort si nuci
Andivele sunt niste vegetale cu o aroma minunata, cu un gust usor amarui. Desi au putine calorii, au o valoare nutritiva foarte mare. Sunt perfecte pentru salate sau aperitive, asa ca salata de fata reprezinta una din sugestiile pe care vi le propun pentru a manca andive.
Este important sa va bucurati de gustul bun al acestei salate, asa ca va las cateva sfaturi utile:
1. Taiati capatul andivelor si indepartati conul andivei (arata ca cel de la varza), apoi desprindeti frunzele usor.
2. Alegeti doar andive cu varful galbui. Cele verzi sunt amare.
3. Puneti andivele in apa cu lamaie (sau otet) timp de 30 minute, apoi le clatiti si le folositi.

Si pentru ca acestea sunt originare din Belgia, iar Isabela este gazda in aceasta luna pentru proiectul The Food Connection (un proiect conceput de Oana de la Savori Urbane), reteta va fi postata mai repede decat era programata initial. 🙂

INGREDIENTE:

2 andive mici

1/2 punga mix salata verde (  rucola, radichio, salata creata, valeriana, etc)

1 mana nuci tocate in  bucati mari

100 g branza Roquefort

Pentru dressing:

4 linguri ulei masline

1 lingura suc lamaie

1 lingurita mustar Dijon

1 lingurita miere de albine

1 praf de sare

piper proaspat macinat

Pentru servit:

1 cana crutoane

PREPARARE:

Spalam salata si andivele, rupem foile din andive in bucati, apoi adaugam nucile si branza Roquefort.

salata-cu-andive-roquefort-si-nuci-1

Separat pregatim dressingul amestecand bine toate ingredientele. Il turnam peste salata, amestecam si salata este gata!

salata-cu-andive-roquefort-si-nuci-2

Punem salata in castronele, adaugam crutoane si putem manca.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *