Biscuiti de post cu lamaie
Biscuiti de post cu lamaie.
Fragezi si delicati, acesti biscuiti de post cu lamaie, pregatiti cu lapte de soia si aroma de lamaie vor fi pe gustul tuturor.
Reteta este delicioasa, simpla, usoara si rapida si o poate pregati chiar si un incepator in ale gatitului.
Biscuitii de post cu lamaie sunt perfecti pentru cei care au alergii la lapte sau oua, pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post, dar va spun ca nimeni nu va face diferenta intre biscuitii de dulce si acestia.
Biscuitii de post ci lamaie sunt fragezi si foarte gustosi.
Pe blog gasiti si alte retete pregatite special pentru cei care isi doresc o alimentatie fara ingrediente de origine animala, pregatite atat pentru perioada in care se tine post, cat si pentru persoanele care au un regim de viata vegan sau au alergii la oua sau lactate.
Am o colectie maricica de retete de post, iar deserturile ocupa si ele un loc important. Toate deserturile de post pregatite de mine la gasiti daca apasati aici.
Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de biscuiti va las mai jos cateva sugestii:
Eu am folosit in aceasta reteta lapte de soia, dar la fel de bine merge si alt tip de lapte vegetal, cu gust neutru (din orez, mei), dar sunt sigura ca ies la fel de buni si cu lapte de cocos.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru biscuiti de post cu lamaie:
INGREDIENTE:
70 ml lapte de soia
60 ml ulei
100 g zahar sau alt inlocuitor
1 plic zahar vanilat – optional
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1/2 lingurita esenta de lamaie
3 g amoniac pentru prajituri
270 g faina
Pentru decor:
100 g ciocolata neagra bio ( sau ciocolata cu 70% cacao)
2 linguri lapte de soia
PREPARARE:
Pentru a pregati biscuitii cu lamaie de post am amestecat laptele de soia cu uleiul, apoi am daugat zaharul.
Am incorporat faina amestecata cu amoniac, coaja rasa de lamaie si esenta de lamaie.
Am framantat aluatul in maini pana a devenit neted si nu se mai lipea de maini.
Chiar daca pare inca moale, daca nu este lipicios inseamna ca rezultatul este cel dorit.
L-am intins usor intre 2 folii alimentare si l-am pus in congelator pentru 40-45 minute.
Dupa acest interval l-am mai intins putin (pana a avut o grosime de 3 mm). Am decupat biscuitii cu ajutorul unor forme. I-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.
Am copt biscuitii cu lamaie de post timp de 10-12 minute (sau pana cand acestia devin putin aurii pe fund) in cuptorul preincalzit la 180°C. I-am lasat sa se raceasca pe un gratar.
Nu am putut sa ii las simplii, desi sunt deliciosi si doar daca sunt pudrati cu zahar, asa ca i-am decorat cu ciocolata neagra bio topita cu 2 linguri lapte de soia la microunde (sau la bain-marie).
Absolut deliciosi! 😉
Sper ca ii veti incerca si voi.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Foarte buni sunt. Servesc si eu!
amoniacul nu se stinge cu zeama de lamaie ???????
Nu este nevoie. 🙂
Pot sa înlocuiesc amoniacul cu bicarbonat de sodiu? Nu am acum in casa amoniac!Mulțumesc
mai bine cu praf de copt
fabulosi, tocmai am facut si eu, insa am modificat putin, in loc de esenta de lamaie am pus zeama de lamaie, faina a fost in parte integrala iar deasupra in loc de cioco am pus fructe de padure cu alune de padure, fulgi de migdale si fulgi de boabe de cacao crude, date la cuptor in forma aceasta au iesit geniali 🙂
Ma bucur tare ca ti-au placut!
Poți înlocui lapte de soia cu lapte de migdale?
Poti incerca, dar laptele de migdale nu va lasa aroma si gustul de lamaie sa fie vedeta biscuitilor 🙂