fbpx

RETETE RECENTE

BISCUITI CU LAMAIE DE POST

November 29, 2015 | CATEGORIA

biscuiti-cu-lamaie-de-post-a

Fragezi si delicati, acesti biscuiti cu lapte de soia si aroma de lamaie vor fi pe gustul tuturor. Sunt perfecti pentru cei care au alergii la lapte sau oua, pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post, dar va spun ca nimeni nu va face diferenta intre biscuitii obisnuiti si acestia, pentru ca sunt super deliciosi.

biscuiti-cu-lamaie-de-post-b

INGREDIENTE:

70 ml lapte de soia

60 ml ulei

100 g zahar sau alt inlocuitor

1 plic zahar vanilat – optional

1 lingurita coaja rasa de lamiae

1/2 lingurita esenta de lamiae

3 g amoniac pentru prajituri

270 g faina

Pentru decor:

100 g ciocolata neagra (70% cacao)

2 linguri lapte de soia

 

PREPARARE:

Pentru a pregati biscuitii cu lamaie de post amestecam laptele de soia cu uleiul si adaugam zaharul.

biscuiti-cu-lamaie-de-post-1biscuiti-cu-lamaie-de-post-2

Incorporam faina amestecata cu amoniac, coaja rasa de lamaie si esenta. Framantam aluatul in maini pana devine neted si nu se lipeste de maini. Chiar daca este inca moale, conditia este sa nu fie lipicios. Il intindem usor intre 2 folii alimentare si il dam la congelator pentru 40-45 minute.

biscuiti-cu-lamaie-de-post-3biscuiti-cu-lamaie-de-post-4

Dupa acest interval il mai intindem putin (sa fie cam de 3 mm grosime) si decupam biscuitii cu ajutorul unor forme. Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem biscuitii cu lamaie de post timp de 10-12 minute (sau pana acestia devin putin aurii pe fund) in cuptorul preincalzit la 180°C. Ii lasam sa se raceasca pe un gratar.

biscuiti-cu-lamaie-de-post-5biscuiti-cu-lamaie-de-post-6

Putem sa ii decoram cu ciocolata neagra topita cu 2 linguri lapte de soia la microunde sau la baine-marie.

biscuiti-cu-lamaie-si-lapte-de-soia-c

Absolut deliciosi! 😉

 

Comentarii

  • Rocsi Ciobanu

    Foarte buni sunt. Servesc si eu!

  • ilea

    amoniacul nu se stinge cu zeama de lamaie ???????

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *