RETETE RECENTE

BURGER DE SOMON

November 9, 2017 | CATEGORIA

Cand te gandesti la un burger apetisanat de somon atunci vei gasi aici o reteta foarte rapida, gustoasa si este pregatita la modul cel mai sanatos posibil in vasul de frigere Zepter cu diametrul de 28 cm, ajutandu-ne si de un capac cu buton de termocontrol.

Am ales acest vas si am imbratisat modul sanatos de pregatire, pentru ca este bine ca in meniul familiei mele sa adaug retete sanatoase. Sistemul de gatire propus de Zepter (fara apa, fara ulei si fara sare) este cu adevarat revolutionar si, cu toata sinceritatea, pot spune ca am pregatit una din cele bune retete de burger de peste.

Pentru un plus de gust si savoare am ales un sos pregatit din iaurt grecesc si avocado, la care putem adauga optional un catel de usturoi pisat.

Veti observa ca am folosit un cutit Zepter pentru a toca somonul. Este cel mai bun cutit folosit de mine pana acum. Are un tais extraordinar de ascutit, cu orificii si o racleta special concepute pentru a nu lasa mancarea sa se lipseasca de acesta. Si asta conteaza foarte mult, credeti-ma!

Am ales sa pregatesc acest burger cu somon pentru ca acesta are un continut mare de acizi grasi ce aduc beneficii sanatatii ( i-as mentiona aici pe cei care au probleme cardiovasculare, cu articulatiile, probleme de memorie, dar si multe altele). Are o valoare nutritiva foarte mare si este unul din cele iubite tipuri de peste.

Prin urmare, iata cat de usor putem pregati un burger de somon gustos si sanatos:

INGREDIENTE:

(pentru 6 bucati)

650 g file de somon

1 ou

35 g pesmet + 50 pesmet pentru tapetare

sucul de la 1/2 lamaie

1 catel usturoi

1/2 lingurita boia de ardei

1/2 lingurita piper proaspat macinat

1/2 lingurita oregano uscat

1 lingura patrunjel verde tocat

1 ceapa verde tocata marunt

1/2 lingurita jalapeno (ardei iute) tocat marunt

Pentru sos:

150 g iaurt grecesc

1/2 avocado mare copt

1 lingura ulei masline

1 lingura suc lamaie

Pentru asamblare burger:

6 chifle

rucola

2 -3 rosii

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana. Indepartam pielea somonulul filetet , il tocam, apoi il amestecam cu un ou batut, pesmet , piper proaspat macinat, boia, putin patrunjel verde tocat, 1 ceapa verde tocata marunt, usturoi pisat si putin jalapeno tocat fin.

Dupa ce omogenizam compozitia o impartim in 6 bucati relativ egale, formam burgerii si ii tavalim in putin pesmet.

Incalzim vasul pentru frigere tip grill de la Zepter la temperatura mare – verificam daca s-a incins facand testul cu cateva picaturi de apa ce se vor rostogoli ca niste perle mici si se vor evapora rapid daca vasul este bine incins. Aranjam burgherii in vasul incins, ii presam usor, apoi punem capacul. Reducem focul la minim, iar dupa 3 minute intoarcem burgerii pe partea cealalta, astfel incat chiftelele sa fie uniform rumenite si le mai lasam pe foc alte 3 minute, apoi luam vasul de pe foc si il lasam cu cacapul pus inca cateva minute. Mai exact, va sta fix atat timp cat avem nevoie sa pregatim sosul, sa taiem chiflele si sa le ungem cu acesta,  apoi sa taiem rosiile in felii cu o grosime de 2-3 mm. Chifteluta de somon va ramane frageda si sucuculenta.

Pentru detalii despre pregatire si asamblare va las filmul de pregatire mai jos.

Sper ca v-a inspirat filmul si veti incerca sa pregatiti si voi burger de somon la fel de sanatos cum am incercat eu aici.

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *