Supa chinezeasca de wonton

6 noiembrie 2017Diva in Bucatarie

Supa chinezeasca de wonton. Pe blogul ei veti gasi o multime de retete chinezesti, sfaturi utile, dar si multe alte retete gustoase.

Andreeami-a devenit prietena acum vreo 7 ani, atunci cand Carmen Georgescu ne-a adus impreuna in diverse evenimente de gatit cu Electrolux. As spune ca am indragit-o din primul moment pentru ca este o fire vesela, timida si un om pe care te poti baza. Am rugat-o sa pregateasca in cadrul proiectului meu „Gatesc cu prietenii” ceva nou, o reteta nepostata pe blogul ei. Sunt bucuroasa ca a ales o supa, caci in perioada aceasta chiar avem nevoie de ceva cald sa ne incalzim la pranz.

Supa chinezeasca de wonton, un fel de coltunasi chinezesti, umpluti in cazul nostru cu carne de porc, se pregateste usor cu conditia sa avem la indemana toate ingredientele. Ca sa va fie mai usor sa pregatiti aceasta supa puteti sa urmariti live-ul de pe facebook aici.

Foitele de wonton au fost cumparate din magazine speciale cu produse aduse din China si se gasesc in raioanele cu produse congelate. Acestea pot fi umplute dupa gust cu carne, legume, tofu, fructe de mare.  Mi s-a parut interesanta metoda de imachetare, si faptul ca aduc oarecum cu tortellini din bucataria italiana. In plus as spune ca aceasta alegere a fost inspirata atat pentru gust, cat si pentru arome.

Retetele chinezesti de supa se bazeaza pe supe clare de pui. In toate retetele chinezesti se folosesc ca ingrediente principale ghimbirul, ceapa verde si usturoiul proaspete, daca se poate sa nu folosim prafuri, asa ca acestea vor insoti wontonii din supa. Un alt ingrediente important intr-o reteta chinezeasca este sosul de soia, pe care il intalim „dark”sau „light”. Cel „dark” se foloseste in mod special la sosuri pentru mancaruri grele cu carne, ce necesita un timp de gatire mai indenlugat, iar cel „light”  este folosit in mod special la supe, sosuri, marinate, retete de stir-fry, etc. In supa noastra si-a gasit loc si uleiul de susan prajit, un ulei vascos, frumos colorat in portocaliu.

Scriind aceasta postare mi-am adus aminte ca noi am mai gatit impreuna retete chinezesti, in aceeasi echipa, dar si la multe alte evenimente organizate de Electrolux. , asa ca o sa las la sfarsit cateva poze cu noi, de-a lungul timpului.

Pe blogul ei veti gasi o multime de retete chinezesti, sfaturi utile, dar si multe alte retete gustoase.

INGREDIENTE:

(pentru 4 portii)

20 foi wonton

300 g carne de porc tocata

2 catei usturoi

1 bucata ghimbir

2 fire ceapa verde

1 ou mic (sau 2 de prepelita)

1 varf lingurita piper alb

1 varf lingurita sare

1 lingurita sos de soia

1 lingurita ulei de susan

1 lingura alcol de gatit

600 ml supa de pui

1 legatura bok choy sau 2 maini baby spanac blanchat

sare

optional – amidon

Pentru fiecare bol de supa:

1 lingurita ulei de susan

1 varf lingurita piper alb

1/4 catel usturoi tocat fin

1/8 lingurita ghimbir proaspat tocat – foarte fin

ceapa verde

ulei aromat picant picant de ardei iute

corinadru proaspat

PREPARARE:

Pentru a pregati supa de wonton incepem cu pregatirea acestora. Acestea fiind congelate vor sta 12 ore in frigider inainte de a fi folosite. In momentul in care vor fi desfacute avem grija sa le impachetam in folie alimentara pentru a nu se usca marginile – acest lucru impiedica apoi lipirea foilor in forma dorita.

Amestecam carnea de porc cu putin 1/2 lingurita piper alb, sare, ceapa verde tocata, usturoi pisat, ou batut (cam 1/2 dintr-un ou batut), ghimbir tocat fin sau ras, alcol de gatit (pentru fragezirea carnii), sos de soia si ulei de susan. O vom amesteca bine pana devine un fel de pasta.

Asamblam wontonii punand putina carne intr-un colt al patratelului de aluat. Incepem sa rotim de la bucatica de carne spre capatul opus, avand grija sa udam cu apa marginile. Lasam un colt mic neacoperit, acesta fiind foarte simpatic si se va pastra frumos si dupa fierbere. Puteti urmari metoda de asamblare in video de la minutul 18.

Cat timp se fierb wontonii blancham (oparim in apa fiarta cu sare) bok choy sau baby spanac si incalzim supa de pui. wontonii vor fi gata cand se ridica la suprafata.

Pentru a finaliza supa din bol folosim aceeasi baza de ghimbir, ceapa verde si usturoi.

Punem in bol bok choy, wonton, supa de pui, ghimbir, ceapa, usturoi, sos soia light, ulei de susan, piper alb, iar pentru cei care iubesc mancarea picanta niste ulei aromat picant. Putem decora cu coriandru proaspat.

Urmariti intregul video si veti putea vedea intregul proces de pregatire al acestei supe de wonton.

O reteta de supa chineasca foarte gustoasa, aromata, numai buna sa ne incalzim in zilele racoroase ce vor urma.

Multumesc, Andreea pentru aceasta reteta!

Iata si pozele de care va spuneam, evenimente ce ne-au adus de-a lungul timpului impreuna.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *