Salata de paste cu branza de capra si dovleac copt

1 noiembrie 2017Diva in Bucatarie

Salata de paste cu branza de capra si dovleac copt. Crestam un dovleac placintar si il coacem pana se inmoaie, apoi il lasam sa se raceasca.

Salata de paste cu branza de capra si dovleac copt au fost rasfatul perfect pentru cina zilele trecute. Asortata la culorile toamnei, gustoasa si usor de facut, aceasta salata o sa va cucereasca.

Se stie ca branza de capra este printre cele mai sanatoase dintre produsele lactate, cu un continut mic de grasimi, bogata in calciu, fosfor si fier, dar si o buna sursa de vitamina B. Iubesc branza de capra nu doar pentru zecile de beneficii pe care le are asupra organismului, dar si pentru gustul acesteia, iar pe cea de La Colline o poti gasi in frigiderul meu aproape tot timpul.

Vedeta toamnei, dovleacul, se bucura si aceasta de o multime de calitati ce ne pot aduce un aport de sanatate. Noi il consumam adesea si ne place atat pentru gustul lui, cat si pentru culoarea acestuia.

In ziua in care am pregatit dovleac copt pentru cateva prajituri, mi-am spus ca am nevoie si de cava sarat, asa ca aceasta combinatie delicioasa a fost o pura intamplare, dar ma bucur ca un copil mic de aceasta descoperire.

Lucrurile bune se nasc din intamplare, experiente si inspiratii de moment, asa ca aceasta salata de paste cu branza de capra si dovleac copt este una din cele mai placute din ultima vreme.

Daca si voi sunteti amatori de experiente si gusturi noi, va recomand sa incercati aceasta salata, lasati-va sedusi de gust, arome si culori si apoi spuneti-mi cat de tare va place.

INGREDIENTE:

(pentru 3 persoane)

180 g paste tip penne

150 g branza de capra La colline

2 maini baby spanac

70-100 g dovleac copt (in functie de gust)

sare

piper proaspat macinat

60 ml ulei masline

25 ml otet de mere

PREPARARE:

Crestam un dovleac placintar si il coacem pana se inmoaie, apoi il lasam sa se raceasca.

Cand scoatem dovleacul din cuptor punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem al dente, conform instructiunilor de pe pachet. Le scurgem, le punem inapoi in oala, apoi adaugam cubulete de marime medie din dovleacul copt si frunze de baby spanac. Asezonam cu sare, piper, turnam uleiul de masline si otetul si amestecam usor.

Taiem branza de capra la Colline cubulete, o punem peste pastele si dovleacul ce sunt inca caldute, amestecam usor pana se omogenizeaza salata, apoi putem manca.

Branza s-a topit si a invelit atat pastele cat si dovleacul, asa ca obtinem o delicioasa salata de paste cu branza de capra si dovleac copt.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *