Tort cu crema mascarpone si oreo

31 octombrie 2017Diva in Bucatarie

Tort cu crema mascarpone si oreo
. Tort cu crema mascarpone si oreo. Tort cu crema mascarpone si oreo reteta. reteta tort cu crema mascarpone si oreo. tort oreo

Tort cu crema mascarpone si oreo delicios si usor de facut

Tort cu crema de mascarpone si oreo este deliciul pe care vi-l propun pentru rasfatul celor dragi.

Decorul poate fi simplu, doar din acesti biscuiti pe care ii aranjezi pe margine. Poti sa faci decoruri haioase, cum ar fi paianjeni pentru Halloween sau orice altceva te inspira in acel moment. 

Tortul cu crema mascarpone si oreo se face usor, iar crema este delicioasa.

Ideea unui tort cu crema de mascarpone si Oreo mi-a venit stiind ca din acest tort vor manca doi copii ce s-au bucurat la un moment dat de reteta de trufe oreo.

Combinatia Oreo, ciocolata si rom este una din cele mai reusite din cele facute in ultima vreme. 

Pentru acest tort nu vei folosi prea mult zahar, caci ai un aport de dulce de la biscuiti si ciocolata.

Cremele cu mascarpone si frisca sunt delicioase si usoare, fine si versatile.

Se pot transforma in creme cu ciocolata, fructe sau ca in cazul de fata: cu oreo.

Daca vreti idei pentru alte deserturi cu biscuiti Oreo, puteti vedea aici o multime de dulciuri pregatite cu acestia.

Iata cat de usor se face acest tort cu crema mascarpone si oreo:

INGREDIENTE:

(Pentru un tort cu diametrul de 24 cm)

Pentru blat:

4 oua

200 g zahar

170 g faina

100 ml ulei

30 g cacao

1 lingurita praf de copt

100 g biscuiti oreo rupti in bucati mici

Pentru crema:

500 g mascarpone

100 g zahar pudra

1/4 lingurita scortisoara

300 ml smantana pentru frisca

1 ciocolata cu lapte

2 linguri lapte

1 lingurita rom alb

6 g gelatina

145 g biscuiti oreo macinati

Pentru sirop:

100 ml apa

2 linguri zahar

1 bat scortisoara

2 linguri rom alb

Pentru decor:

3 jumatati biscuiti oreo

100 g ciocolata topita

1 lingura fulgi de cocos

3-4 batoane ciocolata

PREPARARE:

Pregatire blat

Am mixat albusurile cu sare pana am obtinut o spuma tare, ca pentru bezea.

Am adaugat galbenusurile amestecand usor, de jos in sus.

Apoi am turnat uleiul. La final am incorporat faina amestecata cu praf de copt, cacao si biscuitii oreo rupti in mana in bucatele mici.

Coacere

Am copt tortul la 180°C pana a trecut testul cu scobiotoarea (35-45 minute, in functie de puterea cuptorului).

L-am lasat 3 ore sa raceasca pe un gratar. 

Sirop

Am pregatit siropul fierband apa cu zahar si scortisoara.

Am luat de pe foc si am adaugat romul.

In continuare am taiat blatul in trei felii, urmand sa le insiropez in momentul in care voi asambla tortul.

Crema de mascarpone

Pentru a pregati crema am mixat smatana pentru frisca pana s-a intarit, dar nu foarte tare, sa nu capete textura untoasa.

Separat, in alt bol, am amestecat mascarpone cu zahar.

Am incorporat frisca si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Biscuitii Oreo macinati fin au fost incorporati in crema.

Am adaugat romul si pudra de scortisoara si am amestecat bine.

Am topit ciocolata la microunde ajutandu-ma de 2 linguri de lapte.

Apoi am pus-o a in crema si am amestecat.

Gelatina

Ultimul ingrediente adaugat este gelatina. Am pus pudrade gelatina punem intr-un bol.

Am turnat 20 ml apa pentru ca aceasta sa se hidrateze si am amestecat rapid

Dupa ce s-a intarit am topit-o la baine-marie.

Am pus 2 linguri din crema peste gelatina, cat era pe foc, am mai lasat un minut, apoi am turnat gelatina cu crema peste crema de mascarpone cu Oreo.

Am mixat la viteza maxima.

Asamblare

Am umezit blaturile de tort cu o pensula de patiserie.

Le-am acoperit cu crema pe rand, dupa ce avand grija sa pastrez si pentru a imbraca tortul.

L-am decorat cu tematica de Halloween, caci era sezonul.

Delicios!

Sper ca il veti incerca si voi si imi veti trimite o poza. Astept cu nerabdare sa o public.

Daca veti distribui reteta eu o va multumesc anticipat.

Multumesc Cristina Savu pentru poza si impresii!

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YOUTUBE

Mai multe retete de Halloween:

  1. Biscuiti degete de vrajitoare
  2. Bezele fantome
  3. Chec cu furnici

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna ziua,vreau sa va spun ca va apreciez foarte mult,am încercat multe din Rețetele Dvs., multe au intrat si rămas in repertoriul culinar al familiei mele,le pregătesc cu drag de fiecare data si ai mei le mănâncă cu mare pofta…
    De curând am facut acest tort pt aniversarea băiețelului meu de 6 ani si a fost foarte bun,îl recomand cu drag tuturor! Daca imi Spuneti cum sa fac v-as trimite si poza, va multumesc din inima pt toate Rețetele minunate si munca depusă ca le împărtășiți cu noi!

  2. Buna seara,
    Foarte frumos tortul! Am incercat si eu sa-l prepar, doar ca sunt incepatoare si cand am ajuns la finalul blatului am ramas cu zaharul “in plus”. Ulterior am presupus ca ar fi trebuit batut cu albusurile, dar nu ati mentionat explicit.
    Pentru cei incepatori ar fi fost util si acest pas.
    Am adaugat zaharul la final si nu a iesit prea bine… voi mai incerca
    Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *