Chifle paianjeni

30 octombrie 2017Diva in Bucatarie

Chifle paianjeni. Chifle sub forma de paianjeni le-am facut special pentru finuta mea sa le duca la gradinita. 🙂 Iata ca de Halloween putem pregati si altceva in afara de dulciuri.

Chifle sub forma de paianjeni le-am facut special pentru finuta mea sa le duca la gradinita. 🙂 Iata ca de Halloween putem pregati si altceva in afara de dulciuri.

Am presupus ca multi parinti vor duce maine deserturi, asa ca cel mai bine ar fi ca acestia sa aiba si ceva sarat sau mai sanatos de pus la gustarea – petrecere de Halloween.

In plus, eu am mai pregatit in categoria retetelor de Halloween si retete de oua umplute in forma de dovleac sau decorati cu painjeni,

cartofi umpluti cu carne si decorati ca si mumii, chiftelute crabi sau supe, asa ca aceste chifle sunt perfecte pentru a completa meniul unei petreceri pentru copii.

Daca decoram casa cu dovleac sculptat atunci miezul il vom folosi in retete, iar semintele le spalam si le coacem cu sare sau le uscam pentru a manca miezul bun si sanatos

sau putem pregati piure si il pastram in congelator.

Pentru mai multe idei de retete puteti sa va inspirati din reteteledeja pregatite, dar fiti pe faza ca vor urma si altele.

INGREDIENTE:

(pentru 12 buc)

650 g faina

25 g drojdie proaspata

1 lingurita zahar

250 ml lapte cald

30 g unt

2 oua batute + 1 ou pentru uns

1 lingura sare

1-2 masline pentru ochi

PREPARARE:

Dizolvam drojdia cu 1 lingura zahar si una de faina in 100 ml lapte cald. Dupa 10 minute o punem peste faina, impreuna cu untul topit si racit, restul de lapte si ouale battue si o lingura sare si incepem sa framantam pana obtinem un aluat neted, care nu se lipsete de maini. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca in jur de o ora.

Cand aluatul a crescut suficient il mai framantam inca 2-3 minute, apoi il cantarim si il impartim in 12 bucati.

Rupem din fiecare bucata de aluat alte bucatele pe care le vom modela sub forma de cap si picioruse pentru paianjeni. Ar fi trebuit sa ii pun inca un rand de picioare, dar cand aluatul va creste este posibil ca piciorusele fiind prea multe sa se lipeasca intre ele si atunci copiii nu mai inteleg nimic. 🙁

Ungem chiflele cu un ou batut, le punem ochi din bucatele de masline, le mai lasam inca 15-20 minute sa se odihneasca, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15 minute, cu mentiunea ca in cuptor punem un vas cu apa fierbinte – sa le coacem cu abur.

Le lasam sa se raceasca pe un gratar. La inceput vor parea tari, dar imediat cum se racesc devin moi si pufoase. Le pastram intr-o cutie care se inchide etans sau intr-o punga de plastic.

Spor la pregatit chifle si pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *