Muffins de ciocolata si 4 idei de halloween

30 octombrie 2017Diva in Bucatarie

Muffins de ciocolata si 4 idei de halloween. In plus, daca le realizati impreuna cu copiii avem de castigat cu totii: timp de calitate petrecut impreuna, stimularea imaginatiei, creativitate si multa distractie.

Pentru a pregati aceste muffins cu ciocolata am plecat de la reteta de muffins cu doua feluri de ciocolata, reteta probata si iubita de multi dintre prietenii copilului meu. Am umblat la cantitatea de faina, am inlocuit-o cu cacao si am adaugat doar picaturi de ciocolata pentru ca decorul final, gandit pentru Halloween, va fi suficient de dulce.

Si, pentru ca prietena mea Mihaela de la Fantezie in bucatarie urma sa gateasca iar cu mine in cadrul proiectului #Gatesccuprietenii ceva special pentru copii, m-am gandit sa folosesc aceasta reteta.

Profitand de faptul ca se apropie Halloweenul, ne-am impartit ideile de decorat, astfel incat sa vedeti cat de usor si rapid, cu ingrediente la indemana oricui, putem obtine decoruri haioase pentru distractia celor mici.

In plus, daca le realizati impreuna cu copiii avem de castigat cu totii: timp de calitate petrecut impreuna, stimularea imaginatiei, creativitate si multa distractie.

Copiii vor creste repede, atat e repede incat nici nu ne dam seama cum isi vor lua zborul de langa noi. Si, daca cei mici isi doresc ceva simpatic de Halloween, hai sa luam partea frumoasa a acestei sarbatori imprumutate: copiii isi vor decora singuri briosele, se vor distra si vor fi fericiti. 😉

Noi am ales sa pregatim decoruri precum mumiile, bufnite, fantome si viermi ce ies din „pamant”. Toatea acestea doar cu niste pasta de zahar, biscuiti si jeleuri. Cupcakes fantome am mai pregatit si aici, iar alte deserturi speciale de Halloween veti gasi aici(biscuiti bufnite, biscuiti degete de vrajitoare, palarii de vrajitoare, biscuiti paianjeni, si foarte multe alte idei).

Dar, hai sa vedem mai jos ce am pregatit impreuna cu Mihaela.

INGREDIENTE:

(Pentru 22-24 buc.)

100 g unt moale

150 g zahar

2 oua mari

220 g faina

30 g cacao

2 lingurite praf de copt

1 plic zahar vanilat

1/2 lingurita pasta de vanilie (sau esenta vanilie)

1/2 lingurita scortisoara

200 ml lapte

4 linguri picaturi ciocolata

Pentru decor:

Pasta de zahar

100 g ciocolata neagra

2 linguri lapte

50 ml smantana pentru frisca

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul tos si cel vanilat pana obtinem o crema, apoi incorporam cele 2 oua pe rand. Adaugam laptele, apoi faina, cacao, praful de copt, scortisoara, pasta de vanilie si mixam. In functie de marimea oualelor este posibil sa mai adaugam lapte (cat sa obtinem o consistenta ca o smantana groasa) – noi am mai pus 20 ml. La final adaugam picaturile de ciocolata, amestecam cu o spatula sau o lingura, apoi impartim aluatul in hartiutele speciale pentru muffins. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180° timp de 20-25 minute sau pana trec testul cu scobitoarea.

Au iesit niste muffins foarte pufoase.

Va las aici filmuletul cu pregatirea muffins, dar veti vedea si cum am realizat decorul mumiilor din fasii de pasta de zahar, bufnita cu ajutorul unor bomboane pentru cioc si biscuiti Oreo pentru ochi, toate lipte cu putina ciocolata topita si amestecata cu smantana pentru frisca. „Pamantul”realizat din biscuiti oreo si lipit in acelasi mod cu ciocolata cu viermi din jeleu si fantomele realizate cu pasta zahar au fost optiuni atat de banale incat copiii sigur nu vor avea probleme in a le realiza. 🙂 Le aratati despre ce este vorba in filmuletul de pe facebook si sigur se vor descurca in realizarea decorurilor.

Eu va las o poza cu ce am reusit sa pregatim noi si sper sa va inspire si pe voi.

Nu-i asa ca sunt simpatice decorurile noastre? Va astept pozele cu cele pregatite de voi. 🙂 Sunt sigura ca vor arata foarte bine.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna ziua,
    Am in plan azi aceste muffin, poti te rog sa imi spui cata ciocolată trebuie? Picături de ciocolată, cum scrie in reteta , nu prea stiu cum le apreciez ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *