RETETE RECENTE

PRAJITURELE “DOVLEAC”

October 28, 2017 | CATEGORIA

Prajiturele “dovleac” in forme de mini guguluf (mini kugelhupf), glazurate in portocaliu (doar pentru a accentua putin culoarea) te duc cu gandul la dovleac. Le-am pus si o frunzulita din pasta de zahar, o mica tulpina din baton de ciocolata si astfel am creat mici dovlecei dulci pentru a ne bucura de zilele acestea frumoase de toamna.

Daca pentru un guguluf reteta clasica are drojdie, eu am ales sa pregatesc in aceste forme un aluat de pandispan. Culoarea si gustul sunt influentate de piureul de dovleac aromat cu scortisoara si nucsoara.

Le putem glazura cu royal icing, ciocolata alba topita si colorata in portocaliu sau le putem lasa simple. Orice varianta alegem prajiturelele “dovleac” se vor manca rapid si veti fi nevoiti sa mai pregatiti o portie.

INGREDIENTE:

(pentru 12 buc)

2 oua

80 g zahar

150 g faina

5 g praf de copt

1 varf cutit sare

100 g piure dovleac

1/8 lingurita scortisoara

1 varf cutit nucsoara rasa

80 ml ulei

Pentru decor:

4 linguri zahar pudra

colorant alimentar portocaliu

1.5-2.5 lingurite apa

pasta de zahar pentru frunze

colorant alimentar verde

batoane subtiri de ciocolata

PREPARARE:

Pentru a pregati aceste prajiturele “dovleac” in formele de mini guguluf incepem prin a coace dovleacul (la 200°C) taiat pe jumatate pe lungime, pana se inmoaie.

 

Scoatem miezul, apoi il pasam ca si cand am face piure de cartofi. Cantarim cat piure de dovleac avem nevoie, restul il pastram in frigider/congelator. Mixam ouale cu zaharul pret de cateva minute bune, pana se dizolva zaharul si obtinem o crema pufoasa. Adaugam faina, praful de copt, pireul de dovleac si condimentele.

 

Turnam uleiul, amestecam pana se omogenizeaza compozitia, apoi putem turna aluatul in formele de silicon.

 

Le coacem in cuptorul preincalzit la 180° pana trec testul cu scobitoarea (20-25 minute). Le scoatem si le lasam sa se raceasca in forme primele 20-30 minute, apoi le lasam pe un gratar sa se raceasca complet.

Glazura si frunzele pentru decor le pregatim inca din momentul in care punem dovleacul la copt si  le lasam sa astepte la frigider.

Decoram prajiturelele dovleac in momentul in care s-au racit.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *