fbpx

RETETE RECENTE

CHEC CU DOVLEAC, NUCI SI STAFIDE

October 9, 2013 | CATEGORIA

chec-cu-dovleac,-nuci-si-stafideINGREDIENTE:

4 oua – separam albusul de galbenus
1 cana piure de dovleac
2 cani de faina
200 g zahar + 3 linguri zahar
100 ml ulei
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
1/4 lingurita praf de scortisoara
1 varf cutit nucsoara
1 praf de cuisoare rase
1 cana de nuci tocate grosolan
2 linguri cu varf stafide moi

1 cana = 250 g faina

PREPARARE:

Punem la fiert aproximativ 200 g dovleac ras cu 3 linguri de zahar, putina scortisoara si o ceasca de apa. Lasam sa fiarba pana se evpora apa si se inmoaie dovleacul, apoi il pasam si il lasam sa se raceasca. Masuram o cana de piure, o punem intr-un vas si o mixam cu cele 4 galbenusuri si mirodeniile mentionate.

chec-cu-dovleac,-nuci-si-stafide-1

Adaugam uleiul, omogenizam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt.

chec-cu-dovleac,-nuci-si-stafide-2

Batem albusurile spuma foarte tare cu zaharul (200g). Incoropram 1-2 linguri la inceput amestecand cum se poate pentru a face compozitia mai moale, iar restul de albus il amestecam usor, de jos in sus, astfel incat compozitia sa ramana aerata, iar checul va fi pufos.

chec-cu-dovleac,-nuci-si-stafide-3

La final adaugam nucile si stafidele si amestecam usor, pana se omogenizeaza compozitia.

chec-cu-dovleac,-nuci-si-stafide-4

Turnam aluatul intr-o forma mare de chec si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C in jur de 60 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Cand este gata il scoatem pe un gratar si il lasam sa raceasca.

chec-cu-dovleac,-nuci-si-stafide-5

Il servim simplu, sau tapetat cu zahar pudra.

chec-cu-dovleac,-nuci-si-stafide-00

Un chec pufos, aromat si gustos!
Pofta buna!

 

Va astept pe grupul GATESC CU PRIETENII, unde puteti posta si retetele voastre

Comentarii

  • arata minunat, cred ca-i tare delicios!!!

    • diva in bucatarie

      A fost super bun!

  • ce combinatie, pt. mine perfecta. Arata tare tare apetisant!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Cat de frumos este…

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Simona!

  • Ce culoare frumoasa are !!! <3

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Adina!

  • Diana

    Tocmai am bagat checul la cuptor, off abia astept sa vad ce a iesit!

  • Andrei

    Multumim de reteta, are aroma de Craciun.
    As vrea totusi sa adaug si niste comentarii mai constructive, pentru cei mai incepatori, asa ca mine:
    – reteta nu mentioneaza ce se face cu cele 200 grame de zahar. Acum, ca ma uit la poze mai bine, pare sa fie pus in albusul batut. Pe moment, insa, am luat decizia sa-l amestec in compozitia de dovleac si galbenus inainte de a pune uleiul. Cred ca a fost o decizie buna din partea mea.
    – pentru notiunea de “cana” eu am folosit “cup”-ul american.
    – tava pentru chec am uns-o cu putin ulei si tapetat-o cu putina faina inainte de a pune compozitia in ea.

  • Corina

    Ce desteapta esti………

  • Laura

    Am incercat sa printez reteta, mi-a consumat o multime de hartie cu linkuri si informatii inutile, plus fotografii fara explicatiile retetei. Reteta pare buna, dar logistica lasa de dorit. Aveti de pierdut daca nu va ingrijiti de site.

    • Claudia Tudorache

      Asa este, ai dreptate! Arată foarte bine, dar rețeta lasa de dorit! Ce gramaj are o cană?

  • Carmen

    Ai scris ca o cana are 250g. Cum sa pui la un check juma’ de kil de faina??

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *