Chec cu dovleac, nuci si stafide
Chec cu dovleac, nuci si stafide
Chec cu dovleac, nuci si stafide, prajitura aromata pentru toamna
INGREDIENTE:
4 oua – separam albusul de galbenus
1 cana piure de dovleac (cana de 250 ml)
2 cani de faina (cana de 250ml)
200 g zahar + 3 linguri zahar
100 ml ulei
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
1varf cutit nucsoara rasa
1/2 lingurita pudra de scortisoara
1 praf de cuisoare macinate/pisate
1 cana de nuci tocate grosolan (cana de 250 ml)
2 linguri cu varf stafide moi
Cum se face reteta de chec cu dovleac, nuci si stafide:
Pregatire aluat
Puneti la fiert aproximativ 200 g dovleac ras cu 3 linguri de zahar, putina scortisoara si o ceasca de apa (120 ml).
Lasati sa fiarba pana se evpora apa si se inmoaie dovleacul, apoi il pasati si il lasati sa se raceasca complet.
Umpleti o cana de 250 g de piure, o puneti intr-un vas si o mixati cu cele 4 galbenusuri si mirodeniile mentionate.
Adaugati uleiul, omogenizati, apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt.
Bateti albusurile spuma foarte tare cu zaharul (200g).
Incoroprati 1-2 linguri la inceput amestecand pentru a face compozitia mai moale, iar restul de albus il adaugati treptat si amestecati usor, de jos in sus, astfel incat compozitia sa ramana aerata.
In acest mod si checul va fi pufos.
La final adaugati nucile si stafidele si amestecati usor, pana se omogenizeaza compozitia.
Coacere
Turnati aluatul intr-o forma mare de chec si il coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C in jur de 60 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Totul depinde de puterea cuptorului sau de materialul din care este realizata forma checului.
Servire
Cand este gata il scoateti pe un gratar si il lasati sa raceasca.
Poate fi mancat simplu sau tapetat cu zahar pudra.
Un chec pufos, aromat si gustos!
Pofta buna!
Ma poti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Va astept pe grupul GATESC CU PRIETENII, unde puteti posta si retetele voastre
arata minunat, cred ca-i tare delicios!!!
A fost super bun!
ce combinatie, pt. mine perfecta. Arata tare tare apetisant!
Multumesc!
Cat de frumos este…
Multumesc, Simona!
Ce culoare frumoasa are !!! <3
Multumesc, Adina!
Tocmai am bagat checul la cuptor, off abia astept sa vad ce a iesit!
Multumim de reteta, are aroma de Craciun.
As vrea totusi sa adaug si niste comentarii mai constructive, pentru cei mai incepatori, asa ca mine:
– pentru notiunea de „cana” eu am folosit „cup”-ul american.
– tava pentru chec am uns-o cu putin ulei si tapetat-o cu putina faina inainte de a pune compozitia in ea.
Ce desteapta esti………
Am incercat sa printez reteta, mi-a consumat o multime de hartie cu linkuri si informatii inutile, plus fotografii fara explicatiile retetei. Reteta pare buna, dar logistica lasa de dorit. Aveti de pierdut daca nu va ingrijiti de site.
Asa este, ai dreptate! Arată foarte bine, dar rețeta lasa de dorit! Ce gramaj are o cană?
Ai scris ca o cana are 250g. Cum sa pui la un check juma’ de kil de faina??
Pentru ca avem si piure de dovleac cu consistenta moale.
Multumesc mult pentru reteta,am facut portie dubla din prima si este nespus de bun,nu ma asteptam.Nu am pus asa mult zahar si nici cuisoare dar tot e nespus de parfumat si aromat.💐
Multumesc mult!
Aveam dubii cu faina dar reteta e corecta. Vad ca nu pot pune poze. Am facut in doua tavi mici de chec. Buni si frumosi! Recomand.
multumesc! imi poto trimite pozele pe office@divainbucatarie.ro