Rulouri cu dovleac si scortisoara

27 octombrie 2017Diva in Bucatarie

Rulouri cu dovleac si scortisoara. Rulouri cu dovleac si scortisoara, pufoase si tare gustoase, mi-au parfumat casa si mi-au oferit cea mai delicioasa gustare langa cafeaua de la amiaza.

Rulouri cu dovleac si scortisoara, pufoase si tare gustoase, mi-au parfumat casa si mi-au oferit cea mai delicioasa gustare langa cafeaua de la amiaza.

Aceste rulouri cu dovleac si scortisoara sunt preferate de toata familia, iar dovleacul este nelipsit in fiecare toamna din casa noastra.

Ne plac prajiturile si placintele umplute cu acesta, asa ca aceasta reteta a venit de la sine in lista mea de testari.

Rulourile pufoase cu dovleac si scortisoara sunt facute din aluat dospit, de cozonac, iar pireul de dovleac ii ofera nu doar un gust mai bun, dar si o culoare superba, perfect asortata la frunzele ruginii ce au asternut deja covor gros in gradina.

Pentru iubitorii de rulouri cu scortitoara am pregatit si reteta clasica de rulouri suedeze cu scortisoara.

Va invit sa vedeti cum am pregatit-o aici. Pulpa de dovleac pe care am folosit-o prima oara cand am pregatit aceste rulouri era de la un dovleac scupltat pentru Halloween, special pentru copilul meu.

Daca vreti sa va inspirati, am o multime de retete pregatite (inspirata fiind de fiul meu). Le-am strans pe toate intr-o singura postare, aici.

Am pregatit si un cozonac cu dovleac, chiar si o paine cu dovleac, dar nu am apucat sa le fac poze. Va trebui sa refac retetele caci au avut succes.

Daca nu ati incercat inca sa pregatiti aluat dospit, eu zic ca este momentul sa incercati aceasta reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara.

Nu doar ca o sa va iasa sigur, dar o sa va cucereasca cu pufosenia obtinuta fara sa va chinuiti foarte tare sa framantati aluatul, chiar daca o veti face cu mana sau cu un aparat special ce va poate usura aceasta operatiune.

As spune insa ca aparatul va sta mai mult sa framante decat o veti face personal, asa ca luati-va cateva minute sa va jucati de-a framantatul si va asigur ca o sa faceti de acum inainte de cate ori veti avea ocazia.

Dovleacul este in plin sezon in aceasta perioada, asa ca am profitat de acest lucru si am cumparat cativa din Selgros. Mai mici si mai mari, de mai multe soiuri, pentru ca am gand sa pregatesc multe bunataturi cu acestia.

Si, daca pana acum nu ati iubit dovleacul, eu zic ca de acum inainte o sa-l priviti cu alti ochi. Si poate imi veti da dreptate.

Merita iubirea noastra tomnatica, caci gustul, culoarea si aroma lui au ceva aparte.

Va invit sa vedeti colectia de retete cu dovleac prezentata in acest link, unde veti putea decoperi retete de tarta, cheesecake, prajituri, strudel, placinte, briose, chec, pizza, paste, salate, supe, gratin si chiar un smoothie.

Reteta rulourilor cu scortisoara si dovleac va asteapta mai jos, explicata pas cu pas, ca sa va fie usor sa o pregatiti.

Ingrediente rulouri cu dovleac si scortisoara:

(pentru 27 bucati )

550-600 g faina + faina pentru masa de lucru

200 ml lapte caldut

2 galbenusuri (de la oua de marime medie)

180 g piure dovleac

80 g unt

120 g zahar

25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata

1 varf cutit sare

1/8 lingurita scortisoara

1 varf cutit nucsoara proaspat rasa

Pentru umplere:

70 g unt

70 g zahar

3 lingurite scortisoara

Cum se face reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara:

Taiem un dovleac placintar in jumatate, pe lungime. Ii scoatem semintele, il crestam, apoi il coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pana se inmoaie.

Dovleacul copt va sta la racit putin, apoi ii scoatem miezul cu o lingura, il punem intr-un bol si il pasam ca pe piureul de cartofi pana obtinem o pasta fina.

Cantarim cantitatea dorita de piure, restul il pastram in congelator si il folosim cu prima ocazie (eventual pentru a repeta reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara 😉 ).

Si acum sa vedem cum pregatim aluatul dospit pentru aceste rulouri cu dovleac si scortisoara.

Pentru inceput amestecam drojdia cu 1 lingura faina, 1 lingura zahar si putin lapte, apoi le lasam sa dospeasca in jur de 5-8 minute. In acest timp punem intr-un bol faina cu zahar si putina sare.

Adaugam untul la temperatura camerei si pireul de dovleac.

Turnam laptele caldut, adaugam drojdia si galbenusurile, amestecam, apoi framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.

Folosim pentru inceput 500 g faina si adaugam treptat. In functie de cat de zemos este dovleacul si de marimea galbenusurilor este posibil sa mai adaugam 50-100 g.

Presaram putina faina pe fundul unui vas, punem aluatul in acesta si il lasam sa dospeasca in jur de o ora, sau pana isi mareste volumul considerabil.

Cat timp aluatul sta la dospit pregatim umplutura.

Initial am vrut sa fie un fel de crema ce va fi intinsa peste aluat, dar mi-am spus ca aroma scortisoarei va fi mai pronuntata daca topim untul, asa le-am pus la microunde 45 de secunde si deja mirosea a scortisoara. 🙂

Intindem aluatul intr-un dreptunghi maricel (35*45 cm) si grosime de aproximativ 5 mm, il ungem cu untul nostru cu zahar si scortisoara, apoi rulam.

Folosim un cutit bine ascutit si taiem rondele (cu diametrul de 6-7 cm). Le asezam in tava cuptorului, cu distanta mare intre ele (doar 9 bucati in fiecare tava) si le mai lasam la dospit inca 15-20 minute, apoi le coacem 20-25 minute sau pana se rumenesc.

Au iesit 27 rulouri, daca socotim si capetele cu mai putina umplutura (va asigur ca si acestea au fost mancate cu mare pofta).

Servire rulouri cu dovleac si scortisoara:

Le scoatem din cuptor cand s-au rumenit si le lasam sa se raceasca pe un gratar. Le putem unge imediat cu o glazura obtinuta din zahar pudra si apa (la 3 linguri varfuite de zahar pudra punem 1 lingura apa),.

Lle lasam simple sau le tapetam usor cu zahar pudra. Dupa gust si pofte. 🙂

Si la incheiere va las o poza cu textura acestui rulou, ca sa va vedeti ca bunataturi ca acestea merita pregatite macar o data pe saptamana. Daca voi vreti mai des, eu nu va opresc. 🙂

Daca incercati reteta acestor rulouri cu dovleac si scortisoara nu uitati sa imi trimiteti o poza. O voi publica cu drag. Iar daca veti distribui reteta veti avea multumirile mele anticipate.

Sper ca vreti sa va inspirati si sa incercati si retetele mele video:

Multumesc Corina Okros pentru poza cu sectiunea rulourilor! Arata grozav! Ma bucur ca v-au placut si voua!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *