RETETE RECENTE

AMUSE BOUCHE CU BRANZA DE CAPRA

October 24, 2017 | CATEGORIA

Amuse bouche sunt aperitive de dimensiuni mici ce sunt servite in restaurant de cele mai multe ori din partea casei si sunt insotite de un vin, astfel incat oaspetii sa fie pregatiti pentru surprizele pe care le vor avea.

Daca pregatim biscuitii sarati din timp (pot fi pastrati in congelator o luna) nu vom avea probleme sa ne servim musafirii la un pahar de vin bun sau la o petrecere festiva cu ceva tare bun. Si pentru ca in luna urmatoare avem multe petreceri, urmeaza si sarbatorile de iarna, va propun sa retineti ideea acestor amuse bouche a caror vedeta este branza de capra “La Colline” pe care o ador.

Va las in aceasta postare trei idei de amuse bouche, retete simple dar de efect, perfecte pentru orice ocazie:

  1. Amuse bouche cu branza de capra La Colline si castravete
  2. Amuse bouche cu crema de branza de capra si somon afumat
  3. Amuse bouche cu crema de branza de capra, rosii si busuioc

Iata cat de usor se pregatesc si de frumos sunt prezentate:

INGREDIENTE:

Pentru biscuiti sarati:

120 g faina

1 varf cutit sare

1 ou

50 g unt la temperatura camerei

putin piper proaspat macinat

Pentru umplutura:

100 g rulou branza de capra “a la Provence” – La Colline

100 g rulou clasic de branza de capra La Colline

castravete proaspat

6 -8 rosii cherry

2-3 crengute busuioc

50 g smantana

30 g unt

piper alb macinat

PREPARARE:

Pregatim pentru inceput biscuitii. Punem toate ingredientele intr-un bol, amestecam pana la omogenizare, apoi framantam aluatul pana devine neted si nu se lipeste de maini.

 

Punem aluatul in frigider in jur de o ora, apoi il intindem in foaie subtire pe un blat tapetat cu putina faina si decupam forme de biscuiti. Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-13 minute (in functie de puterea cuptorului din dotare).

 

Cat timp se racesc biscuitii pe un gratar noi pregatim topping-urile. In primul rand folosim rondele din tubul de branza de capra “a la Provence” de la La Colline . Are un gust perfect, cu verdeturi potrivite perfect cu branza.

Ungem biscuitii cu un strat foarte subtire de unt, astfel incat rondelele de branza sa nu alunece, apoi aranjam jumatati de felii de castravete. Nu indepartam coaja castravetului pentru a pastra culoarea verde ce denota prospetime.

 

Pentru a doua combinatie de amuse bouche folosim 50 g branza de capra si 50 g smantana. Le amestecam foarte bine pana se omogenizeaza compozitia, apoi umplem biscuitii in forma de cosulete. Peste crema de branza obtinuta aranjam fasii de somon afumat.

 

Ultima varianta de amuse bouche are o combinatie de  50 g branza de capra si 30 g unt mixate bine cu putin piper alb macinat. Ungem biscuitii cu aceasta crema, aranjam felii de rosii cherry si frunze de busuioc.

 

Cu astfel de amuse-bouche nu ai cum sa dai gres. Vor merge la inima oricarui musafir mofturos si sper si a voastra. 🙂

Va invit sa le pregatiti si sa imi trimiteti poze pentru a le publica.

Pofta buna!

 

Comentarii

  • Vasile

    Amuse-GUEULE, svp… 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *