Rulouri suedeze cu scortisoara – kanelbullar

16 aprilie 2015Diva in Bucatarie

Rulouri suedeze cu scortisoara – kanelbullar. Rulourile suedeze cu scortisoara se pregatesc in mod traditional de Craciun, dar sunt perfecte in orice zi vrem sa ii rasfatam pe cei dragi cu ceva bun.

Rulourile suedeze cu scortisoara se pregatesc in mod traditional de Craciun, dar sunt perfecte in orice zi vrem sa ii rasfatam pe cei dragi cu ceva bun.

Calatoria culinara in jurul lumii propusa de Oana (Savori urbane)The Food Connection – O calatorie culinara in jurul lumii continua pe meleagurile nordice ale Europei. Luna aceasta avem retete scandinave si baltice, iar Teo va fi gazda, intreaga colectie a celor  24 bloggeri implicati urmand a fi prezentata in data de 10 mai pe pagina ei.

INGREDIENTE:

250 ml lapte

75 g unt

25 g drojdie proaspata

500 g faina

100 g zahar

1 praf sare

1/4 lingurita cardamom

Pentru umplutura:

30 g unt

50 g zahar pudra

1 lingurita scortisoara

Pentru tapetare:

1 ou batut

zahar granulat

PREPARARE:

Punem laptele cu zahar, unt si cardamom la incalzit.

rulouri-suedeze-cu-scortisoara-kanelbullar-1

Luam de pe foc si dizolvam drojdia cand laptele ramane caldut. Adaugam faina cu un praf de sare si  incepem sa framantam aluatul pana devine neted si nu se lipeste de maini. Lasam aluatul sa creasca intr-un loc caldut.

rulouri-suedeze-cu-scortisoara-kanelbullar-2rulouri-suedeze-cu-scortisoara-kanelbullar-3

Intindem aluatul intr-o forma dreptunghiulara, periem cu untul amestecat cu zahar si scortisoara, rulam si taiem felii de 1 -1.5 cm.

rulouri-suedeze-cu-scortisoara-kanelbullar-4rulouri-suedeze-cu-scortisoara-kanelbullar-5

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le mai lasam 30 minute apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 240° timp de 10-13 minute (eventual le acoperim dupa 7 minute pentru a nu se arde).

rulouri-suedeze-cu-scortisoara-kanelbullar-6

Le scoatem din cuptor, le ungem cu ou si presaram zahar granulat.

Pofta buna!

Multumesc mult Maria Frunza pentru ca le-ai incercat!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Draga mea, arata infernal de bine! Am tot vrut si eu sa le fac, dar am zis ca aman pana gasesc zahar perlat/granulat si n-am gasit pe nicaieri. Tu unde l-ai gasit?? Il caut de ani de zile!! Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *