Paste peperonata

15 aprilie 2015Diva in Bucatarie

Paste peperonata

Paste peperonata sunt perfecte pentru zilele in care vrem sa stam departe de carne.

Le putem servi la pranz sau la cina, sunt usor de pregatit, cu ingrediente la indemana oricui.

Ingrediente:

(pentru 4 portii)

1 ardei gras rosu mare

1 ardei gras galben mare

1 ardei gras verde mare

ulei de masline

sare de mare

piper proaspat macinat

2 cepe rosii medii

2 catei usturoi pisati 1 legatura patrunjel verde

2 linguri otet balsamic

optional 2 linguri mascarpone (eu nu am folosit)

400 g paste tip penne

2 maini cascaval tare ras (tip Comte)

2 maini parmezan ras fin.

PREPARARE:

Punem pastele la fiert in apa cu sare.

Calim ceapa tocata marunt.

Taiem ardeii fasii de marime potrivita si calim cu ceapa asezonand cu putina sare de mare si piper proaspat macinat.

Adaugam usturoiul si mai calim secunde.

Adaugam 100 ml apa si lasam sa fiarba pana se evapora – ardeii se fac mai repede si nu se arde usturoiul.

Dupa ce se evapora complet apa adaugam otetul balsamic si patrunjelul verde.

paste-peperonata-1paste-peperonata-2

Gatim pana se evapora otetul. Scurgem pastele, apoi le punem peste ardei, amestecam pana se omogenizeaza si adaugam branzeturile.

paste-peperonata-3paste-peperonata-4

Amestecam si gata, putem sa mancam.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *