Paste peperonata
Paste peperonata
Paste peperonata sunt perfecte pentru zilele in care vrem sa stam departe de carne.
Le putem servi la pranz sau la cina, sunt usor de pregatit, cu ingrediente la indemana oricui.
Ingrediente:
(pentru 4 portii)
1 ardei gras rosu mare
1 ardei gras galben mare
1 ardei gras verde mare
ulei de masline
sare de mare
piper proaspat macinat
2 cepe rosii medii
2 catei usturoi pisati 1 legatura patrunjel verde
2 linguri otet balsamic
optional 2 linguri mascarpone (eu nu am folosit)
400 g paste tip penne
2 maini cascaval tare ras (tip Comte)
2 maini parmezan ras fin.
PREPARARE:
Punem pastele la fiert in apa cu sare.
Calim ceapa tocata marunt.
Taiem ardeii fasii de marime potrivita si calim cu ceapa asezonand cu putina sare de mare si piper proaspat macinat.
Adaugam usturoiul si mai calim secunde.
Adaugam 100 ml apa si lasam sa fiarba pana se evapora – ardeii se fac mai repede si nu se arde usturoiul.
Dupa ce se evapora complet apa adaugam otetul balsamic si patrunjelul verde.
Gatim pana se evapora otetul. Scurgem pastele, apoi le punem peste ardei, amestecam pana se omogenizeaza si adaugam branzeturile.
Amestecam si gata, putem sa mancam.
Pofta buna!
Imi ploua in gura!! De vre-o luna ma tot gandesc la niste paste..