RETETE RECENTE

CHEESECAKE CU BRANZA DE CAPRA SI PERE POSATE IN VIN ROSU

November 10, 2017 | CATEGORIA

Cheesecake cu branza de capra si pere posate in vin rosu, aromat cu condimente ce te fac sa te gandesti la sarbatorile de iarna, este un cheesecake perfect pentru orice sarbatoare.

Poate ati observat cat de mult imi plac cheesecake-urile, cate combinatii am reusit sa pregatesc pana acum. Acum nu este vorba doar de ceva nou, este vorba despre cea mai placuta surpriza pe care am avut-o pregatind un cheesecake cu o branza ce astepta sa ajunga initial intr-un aperitiv. Daca trecem peste ideea preconceputa ca branza de capra este sarata si nu merge in deserturi, dati-mi voie sa va contrazic si sa va aduc dovada incontestabila a acestui cheesecake delicios.

Initial il gandisem cu caise, dar erau dintr-un compot deja pregatit. Asa ca, mi-am schimbat strategia, am adus fructe de sezon si le-am imbatat, la propriu, in cel mai bun vin fiert cu arome de scortisoasa, nucsoara, cuisoare, vanilie si anason ce s-au imprietenit perfect si au adus gustul potrivit, iar vinul le-a colorat pentru a le asorta hainelor de toamna pe care le-a imbracat gradina mea.

Cred ca asta iubesc cel mai mult la aceasta perioada. Culorile naturii. Am incercat sa le mut intr-un cheesecake de poveste,  o poveste ce se va scrie langa focul semineului, cu un vin fiert si un desert pe masura.

Si acum poate sa vina si zapada, zau daca o sa imi pese.

INGREDIENTE:

Pentru baza:

150 g biscuiti digestivi

50 g biscuiti Amaretti

100 g unt

Pentru crema de branza:

150 g branza de capra tartinabila La Colline

500 g mascarpone

150 ml smantana pentru frisca

120 g zahar pudra

10 g gelatina

50 ml apa rece

Pentru pere posate in vin rosu:

3 pere mici rosii tari- 450 g

450 ml vin rosu

90 g zahar

1 steluta anason

6 cuisoare

1 bat scortisoara

1/8 lingurita nucsoara praf

semintele de la 1 pastaie vanilie

 

PREPARARE:

Maruntim biscuitii cat mai fin posibil si ii amestecam cu untul topit pana omogenizam compozitia. Ii punem in forma detasabila cu diametrul de 20 cm, ii apasam cat sa se lipeasca bine intre ei, apoi mutam tava in frigider.

 

Intr-un bol amestecam crema tartinabila de branza de capra cu mascarpone.

Adaugam apoi zaharul pudra si mixam bine. Incorporam frisca obtinuta din smantana pentru frisca ce a fost mixata pana s-a intarit (dar nu foarte tare), amestecand usor crema de branza cu spatula.

 

Punem vinul intr-o cratita si adaugam toate condimentele ce vor da cea mai placuta aroma vinului.

 

Curatam perele de coaja, pastram 1/3  dintr-o para netocata pentru decor, iar restul il vom toca in cubulete mici spre medii, ce vor fi puse in vinul care incepe sa clocoteasca. Le lasam pe foc in jur de 4-5 minute, fix cat sa ramane al-dente. Daca perele sunt moi si coapte nu vom obtine ce ne dorim de la acest cheesecake. Oprim focul, dar le lasam inca in vin, pentru inca 5 minute, acoperind oala cu un capac sau o farfurie. In acest timp hidratam gelatina cu apa, o lasam in jur de 3-4 minute, apoi o dizolvam la baine-marie. Pentru a fi incorporata usor adaugam 2 linguri din crema de branza la baine- marie, amestecam bine, astfel incat si aceasta sa devina fluida. Turnam branza cu gelatina peste crema de branza pregatita anterior din branza tartinabila de capra si mascarpone cu frisca si omogenizam compozitia mixand foarte bine.

 

Dupa intervalul de timp acordat perelor pentru a fi infuzate le scoatem din vin, le tamponam pentru a elimina lichidul ce ramane pe ele. Punem un strat subtire de crema de branza peste blatul de biscuiti, il acoperim cu 1/3 din perele posate, apoi continuam cu crema de branza si pere repetand operatiunea de doua ori. Ultimul rand de pere pastrate il vom folosi pentru decor (dupa propria inspiratie).

 

Lasam cheesecake-ul la frigider minim 4 ore, apoi putem sa il feliem si sa savuram o felie din cel mai bun cheesecake cu branza de capra si pere posate in vin rosu.

Iata si o felie din acest cheesecake mega delicios:

Pofta buna!

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *