RETETE RECENTE

CHEC CU STAFIDE SI ROM

November 11, 2017 | CATEGORIA

Chec cu stafide si rom este un chec fin, usor umed, aromat. Este delicios, pufos si dens in acelasi timp, perfect pentru zilele in care ai pofta de ceva bun, usor de pregatit, cu ingrediente la indemana oricui.

Am plecat de la reteta clasica de chec cu unt, adaugand un plus de gust si savoare cu romul si stafidele imbatate cu acesta in prealabil.

Cu totii vrem sa ii surprindem pe cei dragi cu retete noi, asa ca putem sa lucram cu retete vechi transformate cu ajutorul unor ingrediente – in cazul de fata cu stafide si rom.

Cred ca retetele de chec sunt cele mai intalnite in preferintele dulciurilor de week-end. Poate, din acest motiv, am reusit si eu sa strang o colectie maricica de astfel de retete.

Reteta acestui chec poate fi personalizata, adaugand si putina cacao, realizand astfel un chec marmorat cu rom si stafide.

Eu l-am lasat simplu pentru a putea evidentia textura lui. Din pacate gustul si mirosul nu pot fi transmise printr-o poza. Eu sper inca ca il veti incerca si imi veti spune cum vi se pare.

INGREDIENTE:

5 oua (250 g)

250 g faina

250 g zahar

200 g unt

50 g smantana

20 ml rom

1 lingurita praf de copt

125 g stafide

40 ml rom+80 ml lapte pentru stafide

PREPARARE:

Cu 6-8 ore inainte de a pregati checul punem stafidele la inmuiat in lapte cu rom. In momentul in care vrem sa pregatim checul scurgem stafidele si le lasam in sita.

 

Cantarim oualele si folosim aceeasi greutate o vom folosi pentru restul ingredientelor: zahar, unt+smantana si faina. Mixam oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam 8-10 minute.

 

Adaugam  1/2 din cantitatea de unt, amestecam foarte putin cu un tel sau o spatula, apoi 1/2 din cantitatea de faina, amestecand la fel de lejer, fara sa fie nevoie sa omogenizam.

Continuam sa adaugam pe rand unt si faina, urmand ca la  final sa punem smantana si romul omogenizand compozitia.

 

Punem stafidele, amestecam pana omogenizam, apoi turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem checul 10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi 40 minute la 150°C sau pana trece testul cu scobitoarea.

 

Lasam checul sa se raceasca, apoi  il putem felia.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *