Chec cu unt
Chec cu unt
Chec cu unt
Chec cu unt, pufos si foarte gustos, aromat, fara praf de copt. Este perfect pentru orice ocazie. Acesta este ideal pentru momentele in care iti doresti un desert rapid si gustos, fara mult efort.
Acest chec cu unt are aroma de lamaie, dar poti sa folosesti vanilie, rom sau portocala, in functie de gust. Conditia estentiala este ca acestea sa fie adaugate doar la final.
Sfaturi
- Primul secret al acestui chec cu unt (numit si chec 4 * 4) este sa cantaresti oualele.
- Cantitatea de oua va fi aceeasi si pentru zahar, faina si unt.
- Folosesti oua tinute la temperatura camerei cu o ora inainte.
- Untul sa fie de cea mai buna calitate, cu grasime de min.80%.
- Amestecarea ingredintelor solide se face usor, cu o spatula, de jos in sus, pana la omogenizare
- Nu are nevoie de praf de copt, dar daca nu esti incepator si vrei sa fii sigur de rezultat vei pune maxim 1/2 lingurita – 5 g.
- Poti sa ii dai un aspect marmorat folosind 3 linguri din aluat amestecate cu 1 lingura pudra de cacao diluata cu 1 lingura lapte.
- Pentru a varia reteta poti folosi nuci sau fulgi de ciocolata in aluat
Reteta de chec cu unt este una din zecile de checuri deliciose pregatite de mine de-a lungul timpului, iar pe toate acestea le puteti vedea stranse intr-o singura postare, in acest link.
Cele mai cautate retete de chec in ultima luna
De ce sa faci chec cu unt acasa?
Un chec cu unt facut in casa are intotdeauna un gust superior celui cumpărat din magazin. In plus, prepararea lui este o activitate placuta si relaxanta, care nu necesita multe abilităti culinare.
Este un desert versatil, perfect pentru orice moment al zilei.
O felie de chec cu unt poate inlocui micul dejun, poate fi pachetel la scoala sau in excursia copilului.
Poate fi savurat langa ceasca de cafea sau o cana de ceai, cand citesti o carte buna.
Las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de chec cu unt.
INGREDINTE:
4 oua – 190 g
190 g zahar
1 varf cutit sare
190 g unt topit si racit la temperatura camerei
190 g faina
coaja rasa de la 1 lamaie mica
esenta de lamaie (max. 1/2 lingurita) sau 1 lingura suc lamaie
optional: 1/2 lingurita praf de copt
Cum se face reteta de chec cu unt:
Pregatire ingrediente.
Am cantarit. Fix aceeasi greutate am folosit-o pentru restul ingredientelor: zahar, unt, faina.
Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.
Mixare oua cu zahar
Am mixat oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute.
Apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez timp de 8-10 minute.
Adaugare unt si faina
Am turnat jumatate din cantitatea de unt, amestecand foarte putin cu un tel sau o spatula.
In continuare am incorporat jumatate din cantitatea de faina, amestecand la fel de lejer, fara sa fie nevoie sa omogenizez.
Am continuat sa adaug pe rand unt si faina, omogenizand la final compozitia.
In blat am pus coaja rasa de lamaie si cateva picaturi esenta naturala de lamaie.
Am amestecat usor, de jos un sus.
Coacere chec
In tava tapetata cu hartie de copt am turnat aluatul.
L-am copt 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi 40-45 minute la 160°C.
Il lasi in cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Cuptorul meu are functie de venilatie permanenta.
Cand a trecut testul cu scobitoarea l-am scos din forma si l-am lasat sa se raceasca pe un gratar.
Servire chec cu unt
Dupa ce s-a racit complet poate fi feliat. Poti sa il lasi simplu, il pudrezi cu zahar sau cu glazura din zahar pudra.
Este un chec delicios, aromat si pufos, foarte usor de pregatit.
Ma poti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Daca il pregatiti nu uitati sa imi trimiteti pozele. Le voi publica cu drag.