fbpx

RETETE RECENTE

CHEC CU UNT 4*4

September 29, 2016 | CATEGORIA

chec-cu-unt-4-ori-4

Un chec pufos cu unt, super gustos, aromat, fara praf de copt putem obtine daca respectam indicatiile din reteta de mai jos. Checul meu cu unt are aroma de lamaie, dar puteti pune vanilie, rom sau portocala, in functie de aroma preferata de voi. Conditia estentiala este ca acestea sa fie adaugate doar la final.

Primul secret al acestui chec cu unt 4 * 4 este sa cantarim oualele. Ale mele au avut 190g, asa ca am folosit acest gramaj pentru restul ingredientelor (zahar, faina si unt).

Din acest motiv checul meu se numeste 4*4 :).  Patru ingrediente cu acelasi gramaj. Pe cat de simplu este acest chec, pe atat de bun este gustul lui. Lucrurile simple sunt cele mai bune.

Un alt secret este faptul ca amestecarea completa a ingredintelor se face usor, de jos in sus, pana la omogenizare, doar dupa ce adaugam ultima transa de faina. Nu are nevoie de praf de copt, dar daca nu sunteti foarte siguri pe voi puteti pune maxim 1/2 lingurita – 5 g. Asa cum observati acest chec este pufos, crescut frumos (fara sa fie neaparat umflat), iar acest lucru s-a realizat chiar si fara praf de copt.

Puteti sa pregatiti acest chec marmorat. Luati 3 linguri din aluat, adaugati peste acestea 1 lingura pudra de cacao diluata cu 1 lingura lapte si amestecati, apoi puneti aluatul de cacao peste cel alb, amestecand ulterior usor cu un bat pentru frigarui sau cu un cutit, realizand efectul de marmorat. Puteti pune nuci sau fulgi de ciocolata in aluat, realizand astfel desertul dupa propriul gust.

Checul cu unt este unul din zecile de checuri deliciose pregatite de mine de-a lungul timpului, iar pe toate acestea le puteti vedea stranse intr-o singura postare, in acest link. 

Unul din checurile cu unt preferate de cititorii mei este cel cu nuca, apoi cel cu trei feluri de nuci, chec cu vin rosu si ciocolata, chec cu “furnici” – iubit in mod special de mamici, cu rubarba, dar si multe altele pe care le gasiti in link-ul de mai sus.

Avand in vedere ca retetele de chec sunt probabil cele mai iubite si mai usoare de pregatit, fiecare gospodina avand cateva retete pe care le prefera, va recomand sa incercati si acest chec pufos cu unt. Sigur nu veti regreta aceasta alegere.

O felie de chec cu unt poate inlocui micul dejun, poate fi pachetel la scoala, dulcele perfect in excursia copilului sau gustarea dulce langa ceasca de cafea. Daca vreti il puteti manca chiar si langa o cana de ceai, cand cititi o carte buna.

De aceea va las aici lista de ingrediente si modul de preparare pentru checul cu unt 4 * 4

INGREDINTE:

4 oua – 190 g

1 varf cutit sare

190 g zahar

190 g unt topit si racit la temperatura camerei

190 g faina

coaja rasa de la 1 lamaie mica

esenta de lamaie (max. 1/2 lingurita)

optional: 1/2 lingurita praf de copt

PREPARARE:

Cantarim oualele. Fix aceeasi greutate o vom folosi pentru restul ingredientelor: zahar, unt, faina. Mixam oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam 8-10 minute.

chec-cu-unt-4-ori-4-achec-cu-unt-4-ori-4-b

Adaugam  1/2 din cantitatea de unt, amestecam foarte putin cu un tel sau o spatula, apoi 1/2 din cantitatea de faina, amestecand la fel de lejer, fara sa fie nevoie sa omogenizam.

chec-cu-unt-4-ori-4-cchec-cu-unt-4-ori-4-d

Continuam sa adaugam pe rand unt si faina, omogenizand la final compozitia. Punem coaja rasa si esenta de lamaie si amestecam usor. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem checul 10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi 40 minute la 150°C.

chec-cu-unt-4-ori-4-echec-cu-unt-4-ori-4-f

Daca trece testul cu scobitoarea il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Este un chec delicios, aromat si pufos, foarte usor de pregatit, asa ca retineti ideea si incercati-l. Daca va place reteta puteti sa ii dati un share, iar daca ii faceti poze le voi publica cu drag. 🙂

Va astept si pe canalul de You Tube cu retete simple si delicioase.

Daca il pregatiti nu uitati sa imi trimiteti pozele. Le voi publica cu drag.

Va astept pe grupul GATESC CU PRIETENII, unde puteti posta si retetele voastre

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *